Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ομιλία και πρακτική εξάσκηση στους έφηβους της Π.Α.Κ. από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Μίσσα

Έναν «εκλεκτό» καλεσμένο φιλοξένησε η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης. Συγκεκριμένα ύστερα από πρόσκληση των προπονητών της ομάδας Κατερίνα Μπαλωμένου και Φώντα Ζαχαρόπουλου ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου το πρωί της Δευτέρας 28 Ιουλίου, μίλησε στους αθλητές του εφηβικού τμήματος για τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού και στην συνέχεια ακολούθησε πρακτική εξάσκηση ασκήσεων μπάσκετ περίπου μισής ώρας.
Το παρών έδωσαν 8 αθλητές της ομάδας, η οποία ξεκινά προετοιμασία την επόμενη εβδομάδα εν όψει του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, που αρχίζει τον Οκτώβριο. Ο κ. Μίσσας (Είναι τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ανδρών που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Καρπενήσι) μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την δουλειά των προπονητών, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο και σχολή, όπου ήταν ο ίδιος βασικός ομιλητής.
Ο 61χρονος τεχνικός είναι πρώην καλαθοσφαιριστής, καθηγητής φυσικής αγωγής, μέλος της Ε.Ε.Δ.Ι.Π. του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών. Είναι προπονητής της εθνικής ομάδας νέων ανδρών, της εθνικής γυναικών και υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος κορασίδων της Ε.Ο.Κ. Ως αθλητής αγωνίστηκε στον Πανιώνιο και στον Παναθηναϊκό, έχοντας 45 διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική ανδρών. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός προπονητή στην Α.Ε. Περάματος και στον Πανιώνιο. Έχει εργαστεί στις εξής ομάδες: Πανιώνιο, Περιστέρι, Εθνική Κύπρου, Παπάγου, Απόλλωνα Πάτρας, Δάφνη, ΚΑΟ Δράμας και Α.Γ.Ε. Χαλκίδας. Το 2009 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης με την Εθνική νέων ανδρών, ενώ οδήγησε την Εθνική γυναικών στην κορυφαία για αυτήν 5η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Έχε μάλιστα συγγράψει εκπαιδευτικά συγγράμματα για τους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και άλλα δυο βιβλία.












Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος