Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Οι «κυανέρυθροι» του Πανιωνίου πήραν την νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (22/7) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 4.45 το απόγευμα. Έγινε κάτω από ζέστη, υψηλή θερμοκρασία και με την παρουσία περίπου 80 θεατών.
Ο Πανιώνιος του Δημήτρη Τερεζόπουλου παρουσίασε ένα αρκετά νεανικό σύνολο, το οποίο έδειξε αρκετά θετικά σημάδια, αφού προσπάθησε να βάλει την μπάλα κάτω και να παίξει ποδόσφαιρο. Έπιασε ανά διαστήματα καλή απόδοση και με 1 γκολ σε κάθε ημίχρονο νίκησε τους Γιαννιώτες. Σκόρερ χρίστηκαν οι: Βασίλης Μπούζας και Αλέξανδρος Σμυρλής.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Γιάννη Πετράκη στο τελευταίο του φιλικό ματς στην περιοχή μας, δεν μπόρεσε να κάνει το 3 στα 3. Τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στους Νεοσμυρνιώτες, αφού έκλεισαν καλά και λειτούργησαν σωστά στην άμυνα τους. Οι «πορτοκαλί» είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα την υπεροχή, ωστόσο δέχτηκαν δυο τέρματα μέσα από όμορφες επιθετικές προσπάθειες του αντιπάλου. Για τον ΠΑΣ ισοφάρισε ο Κρίστιαν Τσάβεζ και ο Νοέ Ακόστα είχε δοκάρι με εκτέλεση φάουλ.
Οι «κυανέρυθροι» θα δώσουν νέο φιλικό τεστ το ερχόμενο Σάββατο 26-7 κόντρα στον Παναιτωλικό. Αντίθετα αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό του ΠΑΣ επί Ευρυτανικού εδάφους, καθώς αναχωρεί την Παρασκευή 25 Ιουλίου.

Ξανά λίγοι
Σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια φέτος τα φιλικά ομάδων της Super League δεν έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων του Καρπενησίου. ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος αγωνίστηκαν παρουσία μόλις 80 περίπου θεατών.



15λεπτη καθυστέρηση
Η φιλική αναμέτρηση ξεκίνησε με 15λεπτη καθυστέρηση. Άρχισε στις 4.45, ενώ ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει 15 λεπτά νωρίτερα.

3 στα 3 για τον Πρόεδρο
Και το 3o φιλικό ματς του ΠΑΣ Γιάννινα παρακολούθησε από κοντά ο Πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Χριστοβασίλης. Αντίθετα δεν υπήρξε αυτή την φορά Γιαννιώτικη παρουσία στις εξέδρες.


Καρπενήσι..και ο Δάρρας
Και ο Πρόεδρος του Πανιωνίου, ο γνωστός ιατρός  Χρήστος Δάρρας βρέθηκε στο Καρπενήσι βλέποντας από κοντά την αναμέτρηση, μένοντας σίγουρα ικανοποιημένος από την αγωνιστική εικόνα που έδειξε η ομάδα του.


Κοντά οι τραυματίες
Την φιλική αναμέτρηση παρακολούθησαν οι δυο τραυματίες παίκτες του Πανιωνίου Σπύρος Αποστόλου και Χάρης Κωστάκης. Ο πρώτος έχει αγωνιστεί κόντρα στον ΑΠΟΚ με την Ελασσόνα και ο δεύτερος είναι Γιαννιώτης, έχοντας ένα μικρό πέρασμα από τον ΠΑΣ.


Βλέμματα αντιπάλων
Το ματς έγινε παρουσία εκπροσωπών των άλλων ομάδων που προετοιμάζονται στο Καρπενήσι. Μεταξύ των άλλων στην κερκίδα ήταν οι: Σάββας Παντελίδης (Προπονητής Λεβαδειακού), Τάκης Γιαννόπουλος (Τεχνικός διευθυντής Λεβαδειακού), Γιάννης Θωμαΐδης (Βοηθός προπονητή Πλατανιά), Λάμπρος Μαλτέζος (Τεχνικός διευθυντής Πλατανιά).




Είδε το ματς ο Τσιγαρίδας


Το φιλικό παρακολούθησε και ο Ευρυτάνας προπονητής Λεωνίδας Τσιγαρίδας. Πέρυσι εργάστηκε στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης ως βοηθός προπονητή. Είχε συνομιλία με τον γενικό αρχηγό του Πανιωνίου Αντώνη Μανίκα (Παλιός προπονητής).



Βασικός ο Κολιοφούκας


Ο 18χρονος γκολκίπερ Νίκος Κολιοφούκας ξεκίνησε στο βασικό σχήμα του ΠΑΣ Γιάννινα. Συμμετείχε για πρώτη φορά σε φιλικό ματς την τρέχουσα σεζόν.

3o..και ήττα
Μετά από δυο φιλικές νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε για πρώτη φορά. Είχε κερδίσει στο Καρπενήσι τον Λεβαδειακό και τον Πλατανιά.

Απών ο Μιλέφσκι
Αποχώρησε από το Καρπενήσι ο διεθνής Ουκρανός επιθετικός Αρτέμ Μιλέφσκι, που δοκιμάστηκε  από τον ΠΑΣ. Δεν αγωνίστηκε στο φιλικό.

90λεπτο δυο

 












Για την ομάδα της Νέας Σμύρνης δυο ποδοσφαιριστές έπαιξαν σε όλο το 90λεπτο. Πρόκειται για τον γκολκίπερ Νίκο Γιαννακόπουλο (Φωτογραφία Αριστερά) και τον κεντρικό αμυντικό Νίκο Παντίδο (Φωτογραφία Δεξιά). Μάλιστα ο δεύτερος φαίνεται ότι θα αποτελέσει παίκτη-«κλειδί» και φέτος στην ομάδα. 

Δεν αγωνίστηκαν
Ο Φλορίν Ντουρμισάι του Πανιωνίου θα επιστρέψει στην Αθήνα για να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στον έσω πλάγιο. Δεν έπαιξε ο Χρήστος Χολέβας λόγω σφιξίματος, που ένοιωσε.


Α΄ Μέρος

Αναγνωριστικά λεπτά
Ισορροπημένο ματς έγινε στα πρώτα λεπτά, όπου η μπάλα παίχτηκε στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Κυρίως με αντεπιθέσεις
Ο Πανιώνιος πρόσεξε περισσότερο την άμυνα του και όταν του δίνονταν η ευκαιρία έβγαινε στην επίθεση μέσα από αντεπιθέσεις.

Προηγήθηκε με Μπούζα


Ο Πανιώνιος με την συμπλήρωση του 20oy λεπτό σκόραρε μετά από όμορφη επιθετική προσπάθεια. Ο Χρήστος Τασουλής σέντραρε από αριστερά, ο Κώστας Σταυροθανασόπουλος «πάτησε» στον Βασίλη Μπούζα, που από κοντά σημάδεψε σωστά και με σουτ στην αριστερή γωνία του ΠΑΣ έκανε το 1-0. Ο Μπούζας ήταν ο κορυφαίος του Πανιωνίου στο πρώτο ημίχρονου.




Ανέβασε «στροφές»
Η ομάδα του ΠΑΣ από το 25o λεπτό και έπειτα ανέβασε «στροφές» πιέζοντας αρκετά τον αντίπαλο. Ευτύχησε να ισοφαρίσει στο 40o λεπτό και να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για 1 δεύτερο τέρμα.

Στα ίσα με Τσάβεζ


5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 1ου μέρους ήρθε η ισοφάριση για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Κρίστιαν Τσάβεζ έπαιξε όμορφα από αριστερά το 1-2 με τον Νίκο Κοροβέση μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Νίκου Γιαννακόπουλου ισοφάρισε σε 1-1.



Απείλησε σε Κοροβέση & Γιάκο

 












Οι Γιαννιώτες μετά το γκολ έχοντας το ψυχολογικό αβαντάζ έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 42ο λεπτό να σκοράρει όταν ο Νίκος Κοροβέσης (Φωτογραφία Αριστερά) μετά την σέντρα του Κρίστιαν Τσάβεζ από αριστερά σούταρε από καλή θέση άουτ. Στο 44ο λεπτό το σουτ του Ευρυπίδη Γιάκου (Φωτογραφία Δεξιά) μπλόκαρε ο Νίκος Γιαννακόπουλος και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου νέο σουτ του ίδιου κόντραρε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γιάκος πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις στο Καρπενήσι,αγωνιζόμενος στο κεντρικό άξονα και όχι στην φυσική του θέση στην επίθεση.


Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Τσάβεζ έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά και τοαδύναμο μονοκόμματο πλασέ του Κρητικού μπλόκαρε ο Γιαννακόπουλος.
20΄: Ο Τασουλής σέντραρε από αριστερά, ο Σταυροθανασόπουλος πάσαρε στον Βασίλη Μπούζα που από κοντά με ψύχραιμο σουτ στην αριστερή γωνία του Κολοφιούκα έκανε το 1-0.
27΄: Ο Ίλιτς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Τζημόπουλου πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Πανιωνίου.
32΄: Χαμηλό μακρινό σουτ του Τσάβεζ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι των «κυανέρυθρων».
37΄: Σουτ του Μπουμάλ εκτός περιοχής έφυγε ψηλά άουτ από την εστία των Ιωαννίνων.
40΄: Ο Τσάβεζ συνδυάστηκε όμορφα από αριστερά με τον Κοροβέση, παίζοντας το 1-2 μπήκε στην περιοχή και με πλασέ στην δεξιά γωνία ισοφάρισε σε 1-1.
42΄: Ο Τσάβεζ έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά, σέντραρε και το σουτ του Κοροβέση από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Πανιωνίου.
44΄: Ο Κρητικός έδωσε στον Γιάκο, που σούταρε εκτός περιοχής και ο Γιαννακόπουλος μπλόκαρε σταθερά.
45΄+1΄: Ο Ίλιτς έδωσε στον Γιάκο, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και κατέληξε κόρνερ πάνω από το τέρμα του Πανιωνίου.

Β΄ Μέρος

Ματς κέντρου
Ματς κέντρου παίχτηκε στο πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους. Ο ΠΑΣ έλεγξε την μεσαία γραμμή, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία του Πανιωνίου.

Κίτρινη σε Μπέριο


Ο Λάμπρος Κολοκώτσιος στο 68ο λεπτό τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον στόπερ Θοδωρή Μπέριο του ΠΑΣ, καθώς έκανε ένα δυνατό φάουλ πάνω στον Δαμιανό Γκίνη του Πανιωνίου.


Δοκάρι με Ακόστα


Οι Γιαννιώτες στο 71ο λεπτό είχαν δοκάρι όταν το απ ευθείας χτύπημα φάουλ του Νοέ Ακόστα χτύπησε στην συμβολή αριστερού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού και πέρασε άουτ.


Ιδανικό φίνς
Το τελευταίο 15λεπτο άνηκε πλήρως στον Πανιώνιο, αφού οι αλλαγές έδωσαν ζωντάνια και ώθηση στην ομάδα. Ο Πανιώνιος σκόραρε το νικητήριο τέρμα και είχε και άλλες ευκαιρίες.

Μπήκε ο Παππάς


Ο 17χρονος πορτιέρο της Κ18 Δημήτρης Παππάς υπερασπίστηκε την εστία του ΠΑΣ στο τελευταίο 10λεπτο, αντικαθιστώντας τον Μάρκο Βελλίδη.


Άναψαν τα αίματα


Στο 82ο λεπτό πήγε να χαλάσει το όλο καλό κλίμα του φιλικού όταν Νόε Ακόστα του ΠΑΣ και Μανώλης Ζαχαράκης (Φωτογραφία) του Πανιωνίου επιδόθηκαν σε κοκορομαχία με τα πνεύματα να ανάβουν. Οι δυο παίκτες ήρθαν και στα χέρια, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε. Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος όμως δεν τιμώρησε με κάρτα κανέναν ποδοσφαιριστη, αφού παρενέβησαν οι προπονητές και ηρέμησαν τους ποδοσφαιριστές.



Στο 2-1 χάρις τον Σμυρλή


Η ομάδα της Νέας Σμύρνης σκόραρε στο 84ο λεπτό και κατέκτησε την φιλική νίκη. Ο Δαμιανός Γκίνη σούταρε από τα όρια της περιοχής, ο Παππάς απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Αλέξανδρος Σμυρλής με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Αδύναμο σουτ του Μητρόπουλου εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Βελλίδης.
66΄: Ο Χαρίσης έδωσε στον Νάκο, που σούταρε εκτός περιοχής χαμηλά και ο Γιαννακόπουλος με όμορφη απόκρουση στην δεξιά του γωνία έδιωξε σε κόρνερ.
71΄: Απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ακόστα χτύπησε στην συμβολή αριστερού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ.
76΄: Σουτ του Γκέζου Π. από το ύψος της περιοχής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Βελλίδης σε κόρνερ.
79΄: Ο Ακόστα εκτέλεσε φάουλ και η κεφαλιά του Μπέριου από κοντά πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γιαννακόπουλου.
81΄: Σουτ του Ντάγκρα εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Παππά.
84΄: Σουτ του Γκίνη από τα όρια της περιοχής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο του ΠΑΣ και στην επαναφορά ο Σμυρλής εύκολα με πλασέ έγραψε το τελικό 2-1.
86΄: Ο Σμυρλής έκανε όμορφη ατομική ενέργεια, πάσαρε στον Γκέζο Π., που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι.

Κίτρινες Κάρτες
Μπέριος

Συνθέσεις Ομάδων

Πανιώνιος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Πάνος(67΄ Ζαχαράκης), Τασουλής(80΄ Χαροντάκης), Χατζηησαϊας(67΄ Τόσκας), Παντίδος, Μητρόπουλος(67΄ Γκέζος Μ.), Φουρλάνος(55΄ Γκέζος Π.), Σταυροθανασόπουλος(55΄ Γκίνη), Μπούζας(55΄ Σμυρλής), Μπουμάλ(71΄ Πρέντι), Μασούρας(71΄ Ντάγκρας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Κολιοφούκας(46΄ Βελλίδης, 80΄ Παππάς), Μιχαήλ(46΄ Μπέριος), Τσουκαλάς(63΄ Ηλιάδης), Κοροβέσης(63΄ Αυγενικού), Τσάβεζ(63΄ Νάκος), Ίλιτς(63΄ Σαπαλίδης), Τζημόπουλος(63΄ Σκόνδρας), Ντάσιος(46΄ Στρούνα), Κρητικός(46΄ Ακόστα), Γιάκος(46΄ Χαρίσης), Λίλα(63΄ Πρωτογεράκης)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος