Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Παναιτωλικός-Πανιώνιος 2-0

Η ομάδα του Αγρινίου δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία πήρε την φιλική νίκη με σκορ 2-0 επί του Πανιωνίου. Το ματς δεν ήταν και τόσο φιλικό…αφού υπήρξαν επεισόδια κατά την διάρκεια της επανάληψης.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (26/7) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 5.30 το απόγευμα. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 500 θεατών.
Ο Παναιτωλικός του Μάκη Χάβου ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πιάνοντας καλή απόδοση πήρε δίκαια την φιλική νίκη. Οι Αγρινιώτες κυριάρχησαν και σκόραραν δυο φορές με τους Άλβες Ντος Σάντος και Νίκο Μήλιο και είχαν και δυο δοκάρια στο ξεκίνημα του ματς με τους: Παναγιώτη Κόρμπο και Λεάντρο Κάπελ. Η ομάδα έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και τα πρώτα μηνύματα εν όψει της νέας χρονιάς ήταν αισιόδοξα.
Ο Πανιώνιος του Δημήτρη Τερεζόπουλου μετά την πολύ καλή παρουσία με τον ΠΑΣ δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει ανάλογη εμφάνιση. Ήταν κακός στο ματς στο πρώτο μέρος, όπου αμύνονταν σε όλη την διάρκεια και δεν μπόρεσε να απειλήσει. Οι «κυανέρυθροι» είχαν ένα καλό διάστημα σε απόδοση στις αρχές της επανάληψης, όπου ανέβηκαν και είχαν δοκάρι με τον Δαμιανό Γκίνη. Κατά την αποχώρηση του Παύλου Μητρόπουλου ο πάγκος των Νεοσμυρνιωτών δέχτηκε πέτρες και μπουκάλια από τους οπαδούς του Παναιτωλικού, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ανθρώπου της ομάδας.
Οι δυο ομάδες αποχωρούν από το Καρπενήσι(Ο Παναιτωλικός σήμερα και ο Πανιώνιος αύριο) και δεν θα δώσουν άλλη φιλική αναμέτρηση στην πόλη μας.

Γέμισε το αθλητικό
Μετά από αρκετά χρόνια το αθλητικό κέντρο Καρπενησίου κατακλύστηκε από κόσμο. Η φιλική αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 500 θεατών.



Αγρινιώτικο «χρώμα»
Ο Παναιτωλικός ήταν σαν να παίζει στην έδρα του στο Αγρίνιο, αφού περισσότεροι από 200 φίλαθλοι ταξίδεψαν από το Αγρίνιο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.




Πανό του Παναιτωλικού
Οι φίλοι του Παναιτωλικού τοποθέτησαν πανό στην κερκίδα του αθλητικού κέντρου, το οποίο έγραφε «Warriors», ονομασία του συνδέσμου φιλάθλων των Αγρινιωτών.



Τελευταίο «τεστ»
Οι δυο ομάδες έδωσαν το δεύτερο τελευταίο τους φιλικό ματς στο Καρπενήσι. Είχαν κερδίσει ΠΑΣ Γιάννινα (Πανιώνιος-ΠΑΣ 2-1) και Αίολο (Αίολος-Παναιτωλικός 0-9) στο πρώτο τους φιλικό. Επιστρέφουν αμφότερες στην βάση τους.

Κόντρα στην πρώην

 












Δυο παίκτες του Πανιωνίου «κοντραρίστηκαν» με την πρώην τους ομάδα. Πρόκειται για τον μέσο Παύλο Μητρόπουλο (Φωτογραφία Αριστερά, 2011-2012) και τον έγχρωμο πλάγιο χαφ Ολιβιέ Μπουμάλ (Φωτογραφία Δεξιά, 2010-2012). Μάλιστα ο πρώτος «γιουχαρίστηκε» αρκετές φορές από τους οπαδούς του Παναιτωλικού και κατά την διάρκεια της αλλαγής του πετάχτηκαν από τους φιλάθλους πέτρες και μπουκάλια στον πάγκο των Νεοσμυρνιωτών.

Καρπενήσι ο Δάρρας


Και σε αυτό το φιλικό του Πανιωνίου από κοντά είδε τις προσπάθειες της ομάδας του ο Πρόεδρος Χρήστος Δάρρας. Αντίθετα απουσίαζε ο Πρόεδρος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας.


1 εκλεκτός καλεσμένος


Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο 33χρονος γνωστός δημοσιογράφος Πέτρος Μαυρογιαννίδης (Φωτογραφία). Παρών ήταν και αρκετά μέσα από την Αιτωλοακαρνανία. Ο κ. Μαυρογιαννίδης είναι κουμπάρος με τον ιδιοκτήτη του Hotel Spa Montana Βιτάλ Γατένιο, ο οποίος ήταν και αυτός στο γήπεδο.

Ευρυτανικές παρουσίες

 












Στο αθλητικό κέντρο βρέθηκε ακόμη ο παλιός παίκτης του ΑΠΟΚ Πάνος Ρεσίτης (Φωτογραφία Δεξιά) αλλά και ο παλιός διαιτητής της Α΄ Εθνικής και τέως αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Νίκος Λαθύρης (Φωτογραφία Αριστερά).

Ανεπίσημο ντεμπούτο Κόρμπου


Ο νεοαποκτηθείς μέσος του Παναιτωλικού Παναγιώτης Κόρμπος έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο,  ξεκινώντας στην βασική 11αδα. Μάλιστα είχε και δοκάρι στο 11o λεπτό στην πρώτη τελική προσπάθεια του αγώνα.

Εκτός 4 τραυματίες
Για τον Παναιτωλικό εκτός αποστολής έμειναν 4 τραυματίες και δεν αγωνίστηκαν καθόλου. Πρόκειται για τους: Γιώργο Θεοδωρίδη, Γιώργο Μύγα, Νώντα Δημουλά και Στέφανο Παπουτσογιαννόπουλο.

Θετική διαιτησία


Μπορεί να αγωνίζονταν δυο ομάδες της Super League, ωστόσο ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος (Φωτογραφία) έκανε πολύ καλή διαιτησία. Απαρατήρητοι και χωρίς προβλήματα και οι δυο βοηθοί.

Α΄ Mέρος

Επιθετικός ο «Πάναι»
Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν επιθετικά στο ματς και κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος. Η ομάδα του Αγρινίου έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού και είχε την υπεροχή.

Διαρκώς στην άμυνα
Αντίθετα ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να βρει τα πατήματα του και αμύνονταν σε όλο το πρώτο 45λεπτο. Έκανε αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις του.

Ξεκίνημα με δοκάρια


Με τους καλύτερους «οιωνούς» για θέαμα υψηλού επιπέδου ξεκίνησε η φιλική αναμέτρηση. Ο Παναιτωλικός μέσα σε δυο λεπτά είχε δυο δοκάρια και σπουδαίες χαμένες στιγμές να ανοίξει το σκορ. Πρώτα στο 11΄ ο Νικόλας Μαρτίνες τροφοδότησε τον Παναγιώτη Κόρμπο, που σούταρε από καλή θέση με τον Νίκο Παπαδόπουλο να αποκρούει και στην συνέχεια η μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι. Στην επαναφορά το σουτ του Άλβες Ντος Σάντος απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο των «κυανέρυθρων». Στο επόμενο λεπτό ο Λεάντρο Κάπελ (Φωτογραφία) μπήκε έξοχα στην περιοχή από αριστερά και σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πανιωνίου.



Κακό..παράδειγμα
Στο 21ο λεπτό το φιλικό διακόπηκε όταν επικράτησε συμπλοκή μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Επικράτησαν αρκετά νεύρα και αψιμαχίες, με τους ποδοσφαιριστές να δίνουν από νωρίς το κακό παράδειγμα στους θεατές. Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος «κιτρίνισε» τους: Ολιβιέ Μπουμάλ, Παύλο Μητρόπουλο (Πανιώνιος) και Παναγιώτη Κόρμπο (Παναιτωλικός).





Έφτασε στο γκολ


Οι Αγρινιώτες στο 28΄ πήραν προβάδισμα στο σκορ, «σφραγίζοντας» την ανωτερότητα τους. Ο Λεάντρο Καπελ έκανε έξοχη προσπάθεια από τα αριστερά, γύρισε παράλληλα με το τέρμα και ο Άλβες Ντος Σάντος (Φωτογραφία) από κοντά με προβολή πέτυχε το 1-0.



Λήξαν το επεισόδιο με Παντίδο


Ο κεντρικός αμυντικός του Πανιωνίου Νίκος Παντίδος είχε λεκτικό επεισόδιο με τους οπαδούς του Παναιτωλικού στα μισά του ημιχρόνου. Ο ποδοσφαιριστής όμως στην συνέχεια ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά του και έτσι το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν.


Αισθητή παρουσία με Μπουμάλ
Με τον Ολιβιέ Μπουμάλ έκανε αισθητή την παρουσία του στα τελευταία λεπτά του α΄ μέρους ο Πανιώνιος. Ο έγχρωμος ποδοσφαιριστής είχε σουτ και εκτέλεση φάουλ προς το αντίπαλο τέρμα, που δεν βρήκαν ωστόσο στόχο.

Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Μαρτίνες με μπαλιά βρήκε τον Κόρμπο, που από το ύψος του πέναλτι σούταρε ο Παπαδόπουλος απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Στην επαναφορά το νέο σουτ του Άλβες απέκρουσε κόρνερ ο πορτιέρο του Πανιωνίου.
12΄: Ο Κάπελ μπήκε από αριστερά στην περιοχή και σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των Νεοσμυρνιωτών.
16΄: Ο Κουτρομάνος έδωσε στον Μαρτίνες, που σούταρε εκτός περιοχής δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου, με την μπάλα να βρίσκει και σε αμυντικό και να καταλήγει κόρνερ.
28΄: Ο Κάπελ σέντραρε από τα αριστερά και ο Άλβες εξ επαφής με προβολή στην αριστερή γωνία του Πανιωνίου έκανε το 1-0.
29΄: Τεχνικό σουτ του Μαρτίνες από τα όρια της περιοχής κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί «Γ» των Νεοσμυρνιωτών.
34΄: Ο Πάνος σέντραρε από τα δεξιά και το σουτ του Μπουμάλ πέρασε άουτ.
37΄: Χτύπημα φάουλ του Μπουμάλ πέρασε ψηλά άουτ.

Β΄ Μέρος

Πρώτη για 2

 












Στο δεύτερο μέρος έκαναν ντεμπούτο με τον Παναιτωλικό 3 νέα αποκτήματα. Στο κέντρο της άμυνας ντεμπούταρε ο Ουίλιαμ Εντζεγκέλε (Φωτογραφία Αριστερά) και στο 62o λεπτό μπήκε στο ματς παίζοντας σε θέση αριστερού μπακ το τελευταίο απόκτημα της ομάδας ο Κέβιν Γκαρθία Μαρτίνεθ (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Εντζεγκέλε έχει φορέσει και κατά το παρελθόν την φανέλα του Παναιτωλικού.

Κοντά στην ισοφάριση


Με το ξεκίνημα του β΄ μέρους ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Ολιβιέ Μπουμάλ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και η κεφαλιά του Δαμιανού Γκίνη (Φωτογραφία) σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του 2μετρου Μανώλη Στεφανάκου.


Διπλασιασμός με Μήλιο


Ο μεσοεπιθετικός Νίκος Μήλιος σκόραρε και στην δεύτερη φιλική αναμέτρηση της ομάδας του. Στο 68ο λεπτό ο Βολιβιανός Ντιέγκο Μπεχεράνο σέντραρε από τα δεξιά και ο Νίκος Μήλιος από κοντά με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Μάλιστα οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού άναψαν και καπνογόνα.




Ακόμη 1 κίτρινη


Ο στόπερ του Πανιωνίου Δημήτρης Χατζησαίας (Φωτογραφία, Έπαιξε σε όλο το 90λεπτο όπως και ο τερματοφύλακας Νίκος Παπαδόπουλος) «κιτρινίστηκε» στο 72ο λεπτό για ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα που έκανε σε αντίπαλο. Αντίκρισε την 4η κίτρινη κάρτα.

Επεισόδια στο 74΄
Ο Παύλος Μητρόπουλος αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του Δημήτρη Τερεζόπουλο κάτω από αποδοκιμασίες των φίλων των Αγρινιωτών. Εν συνεχεία φίλαθλοι του Παναιτωλικού κινήθηκαν προς τον πάγκο του Πανιωνίου, πέταξαν μπουκάλια και πέτρες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι παράγοντας της ομάδας. Το ματς παίζονταν κανονικά και τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από περίπου 5 λεπτά. Τους εξαγριωμένους φιλάθλους προσπάθησαν να ηρεμήσουν οι άνθρωποι του Παναιτωλικού. Ο Μητρόπουλος δεν είχε αποχωρήσει και με τον καλύτερο τρόπο από την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας.





Χειροκροτήθηκε ο Μπουμάλ
Αντίθετο σκηνικό επικράτησε λίγα λεπτά αργότερα, όταν κατά την αποχώρηση του από το ματς ο πρώην παίκτης του Παναιτωλικού Ολιβιέ Μπουμάλ χειροκροτήθηκε για την προσφορά του από τους φιλάθλους των «καναρινιών».


Δεν πρόλαβε
Ο Αλέξανδρος Αρώνης του Πανιωνίου δεν πρόλαβε να μπει στον αγωνιστικό χώρο, αφού εκείνη την στιγμή ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα από τον ρέφερι Λάμπρο Κολοκώτσιο.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Μπουμάλ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και η «σκαστή» κεφαλιά του Γκίνη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Στεφανάκου.
55΄: Ο Μητρόπουλος πάσαρε στον Σταυροθανασόπουλο που σούταρε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
56΄: Ο Άλβες έκανε ατομική ενέργεια, πάσαρε στον Μαρτίνες, αλλά το αδύναμο πλασέ που έκανε από καλή θέση μπλόκαρε ο πορτιέρο Παπαδόπουλος.
68΄: Ο Μπεχεράνο σέντραρε από τα δεξιά και ο Μήλιος από κοντά με προβολή έγραψε το τελικό 2-0.
86΄: Ο Πρέντι εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Τόσκα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κολοβούρη.

Κίτρινες Κάρτες
Κόρμπος, Χατζησαϊας, Μπουμάλ Μητρόπουλος

Συνθέσεις Ομάδων

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι(46΄ Στεφανάκος, 82΄ Κολοβούρης), Κουτρομάνος(79΄ Κούσας), Ρουμπουλάκου(46΄ Κωνσταντινόπουλος), Μαλεζάς(46΄ Εντζεγκέλε), Κούσας(69΄ Καλογέρης), Κόρμπος(62΄ Κέβιν), Γοδόι(69΄ Χαντάκιας), Μήλιος(46΄ Μπεχεράνο), Άλβες(62΄ Μήλιος), Μαρτίνες(60΄ Ζαρκάδας), Κάπελ(69΄ Κολοκοτρώνης)

Πανιώνιος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Παπαδόπουλος Ν., Τασουλής(71΄ Ρόπας), Πάνος(69΄ Μέξι), Χατζησαϊας, Παντίδος(84΄ Τόσκας), Μητρόπουλος(74΄ Γκέζος Μ.), Φουρλάνος(46΄ Γκίνη), Μπούζας(62΄ Ντάγκρας), Μασούρας(62΄ Πρέντι), Μπουμάλ(80΄ Βλάχος), Σταυροθανασόπουλος(62΄ Σμυρλής)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος