Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς 2-0

Ο Μπράνα Ίλιτς συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και με τα δυο γκολ που πέτυχε οδήγησε τον ΠΑΣ Γιάννινα σε νέα φιλική νίκη με σκορ 2-0 απέναντι στον Πλατανιά Χανίων
Το φιλικό διεξήχθη το Σάββατο (19/7) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Το παρακολούθησαν περίπου στα 80 άτομα.
Οι Γιαννιώτες του Γιάννη Πετράκη ξεκίνησαν πολύ δυνατά το ματς και στο 26ο λεπτό του αγώνα είχαν ήδη προηγηθεί με 2-0 χάρης τα τέρματα του Μπράνα Ίλιτς. Στην συνέχεια η απόδοση της ομάδας έπεσε. Ο ΠΑΣ παίζοντας αρκετά καλά στην άμυνα παρά την πίεση του αντιπάλου διατήρησε μέχρι το φινάλε την φιλική νίκη.
Ο Πλατανιάς του Γιάννη Χριστόπουλου ξεκίνησε άσχημα το ματς και άργησε πολύ να βρει τα «πατήματα» του στο ματς. Ανέβηκε μετά το 30ο λεπτό και στην επανάληψη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πίεζε και έψαξε το γκολ της μείωσης, ωστόσο αυτό δεν ήρθε ποτέ παρά τις χαμένες ευκαιρίες. Ο Κώστας Μενδρινός είχε την καλύτερη στιγμή για τον Πλατανιά, σημαδεύοντας δοκάρι στο 68ο λεπτό.
Ο ΠΑΣ θα παίξει ξανά φιλικό την Τρίτη (22/7) με τον Πανιώνιο και ο Πλατανιάς την Τετάρτη (23/7) με τον Λεβαδειακό.

Λιγότεροι από 100
Η φιλική αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 80 θεατών.  Μάλιστα διάστημα του α΄ ημιχρόνου έγινε κάτω από βροχόπτωση.


Εκδρομείς ΠΑΣ
Στο Καρπενήσι βρέθηκαν και στο δεύτερο φιλικό ματς του ΠΑΣ φίλαθλοι της ομάδας. Οι Γιαννιώτες ταξίδεψαν αυθημερόν για να δουν την αγαπημένη τους ομάδας ξανά από κοντά. Μάλιστα τοποθέτησαν ξανά πανό στις κερκίδες του γηπέδου.



Πρώτη Χριστόπουλου


Ο τεχνικός του Πλατανιά Γιάννης Χριστόπουλος έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον Πλατανιά, αντιμετωπίζοντας την παλιά του ομάδα, την οποία την σαιζόν 2012-2013 οδήγησε σε μια εξαιρετική πορεία. Η «πρώτη» για τον Καλαματιανό προπονητή συνδυάστηκε με φιλική ήττα.


Στο Καρπενήσι ο Χριστοβασίλης
Στις κερκίδες του αθλητικού κέντρου ήταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Χριστοβασίλης. Ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ είχε παρακολουθήσει και το νικηφόρο φιλικό στο Καρπενήσι απέναντι στον Λεβαδειακό.


Εκτός ο Τετέ
Για τους Κρητικούς δεν αγωνίστηκε ο μέσος Αζίζ Τετέ. Ο έγχρωμος παίκτης του Πλατανιά αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.


Βασικός ο Λίλα


Στο βασικό σχήμα του ΠΑΣ ξεκίνησε ο Άντι Λίλα, ο οποίος έπαιξε στο κέντρο της άμυνας.

Οι υπό δοκιμή Μπρασιλιάνο & Νόρτεϊ

 












Στο πρώτο 45λεπτο αγωνίστηκε με την ομάδα των Χανιών ο 34χρονος υπό δοκιμή γκολκίπερ Τζενάρο Μπρασιλιάνο (Φωτογραφία Αριστερά), που αγωνιζόταν στην Μαρσέιγ. Ο Γάλλος γκολκίπερ δέχτηκε και τα δυο τέρματα. Βασικός ξεκίνησε επίσης και ο 20χρονος Νόρτι Νόρτεϊ (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος προέρχεται από τις Ακαδημίες της Τσέλσι.

Ντεμπούτα Τσουράκη & Αποστολόπουλου

 












Ο 24χρονος μέσος Θανάσης Τσουράκης (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε ντεμπούτο ξεκινώντας στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής του Πλατανιά. Αγωνιζόταν στην Γερμανία με την Ντούισμπουργκ. Το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον Πλατανιά έκανε και 23χρονος αμυντικός Αλέξανδρος Αποστολόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά), που αποκτήθηκε από την Βέροια.

2Χ2
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ζευγάρωσε τις φιλικές του νίκες. Αντίθετα ο Πλατανιάς στο πρώτο του τεστ γνώρισε την ήττα.

Δοκιμάζεται ο Πρωτογεράκης


Για τον ΠΑΣ στο πρώτο 45λεπτο αγωνίστηκε ο υπό δοκιμή Κώστας Πρωτογεράκης. Ο 22χρονος έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας των Ιωαννίνων και έχει αγωνιστεί σε Εργοτέλη (Στον οποίο και ανήκε), Επισκοπή και Ατσαλένιο.

Απέναντι σε παλιά τους ομάδα


Ο Γιάννης Ζαραδούκας (Φωτογραφία) και ο Κώστας Μενδρινός των Χανιωτών αντιμετώπισαν μια από τις παλιές τους ομάδες. Ο πρώτος έπαιξε στον ΠΑΣ την περίοδο 2011-2012 και ο δεύτερος την σαιζόν 2009-2010.

Νικητής ξανά ο «Άγιαξ»
Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και πέρυσι σε φιλικό στο Καρπενήσι. Ο ΠΑΣ είχε επικρατήσει και τότε με σκορ 2-1.

Α΄ Μέρος

Καλύτερα ο ΠΑΣ
Η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε καλύτερα στο ματς και είχε την υπεροχή στο πρώτο 25λεπτο.

2-0 με Ίλιτς


Ο Μπράνα Ίλιτς και στο δεύτερο φιλικό ματς της ομάδας του έκανε πολύ καλή εμφάνιση σκοράροντας 2 φορές. Στο 1ο λεπτό έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια από δεξιά μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ (1-0). Στο 26΄ ο Κώστας Πρωτογεράκης με μπαλιά βρήκε τον Μπράνα Ίλιτς, που εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στην άμυνα του Πλατανιά και με πλασέ στην δεξιά γωνία διαμόρφωσε το 2-0.



Ανέβηκε ο Πλατανιάς
Στο τελευταίο 15λεπτο η ομάδα της Κρήτης ανέβασε την απόδοση της και έλεγξε τον χώρο του κέντρου.

Απείλησε ο Τόρες


Ο Πλατανιάς έκανε αισθητή την παρουσία λίγο πριν ανάπαυλα με τον επιθετικό Νταβίντ Τόρες. Στο 43΄ το σουτ του Ισπανού μέσα από την περιοχή και αριστερά μπλόκαρε ο Μάρκος Βελλίδης και στο επόμενο λεπτό νέο σουτ του Τόρες εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία του ΠΑΣ.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Ίλιτς έκανε την κούρσα από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και διαγώνιο σουτ από πλάγια που απέκρουσε ασθενώς ο γκολκίπερ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Πλατανιά, γράφοντας το 1-0.
26΄: Ο Πρωτογεράκης έκανε την μπαλιά για τον Ίλιτς που μπήκε στην φάση εκμεταλλευόμενος αδράνεια στην άμυνα των Κρητικών και με ιδανικό πλασέ στην δεξιά γωνία του Τζεράνο πέτυχε το 2-0.
36΄: Ο Τσουράκης έκανε ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και ο Βελλίδης έπεσε στα πόδια του μπλοκάροντας την μπάλα πριν πλασάρει.
43΄: Ο Τόρες μέσα από την περιοχή και αριστερά κατέβασε την μπάλα και σούταρε με τον πορτιέρο του ΠΑΣ να μπλοκάρει.
44΄: Ο Γουνδουλάκης πάσαρε στον Τόρες, που το μακρινό σουτ που επεχείρησε πέρασε πάνω από την εστία των Ιωαννίνων.

Β΄ μέρος

Και 2ος υπό δοκιμή


Για τον ΠΑΣ δοκιμάστηκε ακόμη ένας ποδοσφαιριστής στο δεύτερο μέρος. Πρόκειται για τον 22χρονο Παναγιώτη Καλογιάννη (Φωτογραφία), ο οποίος έπαιξε σε θέση δεξιού μέσου. Ο ποδοσφαιριστής πέρυσι αγωνίζονταν στον Βύζαντα Μεγάρων. Κατά το παρελθόν έχει παίξει και σε: Πανελευσινιακό, Ιάσων, Εθνικό Γαζώρου, Γλυφάδα, Πανιώνιο και Θρασύβουλο.

«Πρώτη» για 2

 












Για την ομάδα των Χανιών δυο ποδοσφαιριστές στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν ανεπίσημη «πρώτη» εμφάνιση. Πρόκειται για τον 22χρονο Ουκρανό αριστερό μπακ Ζένια Νέπλιακ (Φωτογραφία Αριστερά), που έπαιζε στην Σεβαστούπολη και τον 19χρονο Γουόλτερ Φιγκέιρα (Φωτογραφία Δεξιά) που αποκτήθηκε από την Ακαδημίες της Τσέλσι.

Με αντεπιθέσεις ο ΠΑΣ


Η ομάδα των Ιωαννίνων απείλησε στο δεύτερο μέρος μέσα από αντεπιθέσεις και χάρης τις εντυπωσιακές προσπάθειες του μέσου Κρίστιαν Τσάβεζ (Φωτογραφία).

Πίεσε ο Πλατανιάς
Οι «ερυθρόλευκοι» των Χανιών πίεσαν στο δεύτερο μέρος και «άγγιξαν» την μείωση του σκορ σε αρκετές περιπτώσεις.

Η καλύτερη στιγμή


Για τον Πλατανιά η καλύτερη στιγμή στο β΄ μέρος ήταν το δοκάρι του Κώστα Μενδρινού (Φωτογραφία) στο 66΄. Ο εξαιρετικός μέσος σούταρε εκτός περιοχής στην ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού του Φθιωτού Δημήτρη Σωτηρίου.

3 κίτρινες
Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης ο ρέφερι Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου κιτρίνισε 3 ποδοσφαιριστές. Την κίτρινη αντίκρισαν οι: Κρίστιαν Τσάβεζ, Νίκος Κοροβέσης (ΠΑΣ Γιάννινα) και Ζένια Νέπλιακ (Πλατανιάς).




Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Σουτ του Μενδρινού εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου.
53΄: Ο Τσάβεζ πάσαρε στον Σαπαλίδη, που σούταρε από καλή θέση έξω από το δεξί δοκάρι του Κοκκαλά.
66΄: Σουτ του Μενδρινού εκτός περιοχής σταμάτησε χαμηλά στο δεξί κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ.
67΄: Σουτ του Ζουμπουλάκη εκτός περιοχής κατέληξε άουτ από το αριστερό «Γ» του ΠΑΣ.
68΄: Εκτέλεση φάουλ του Μενδρινού πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου.
73΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Τσάβεζ από πλάγια δεξιά απέκρουσε ο πορτιέρο του Πλατανιά.
76΄: Χαμηλό σουτ του Φιγκέιρα πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΣ.

Κίτρινες Κάρτες
Τσάβεζ, Κοροβέσης, Νέπλιακ

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης(46΄ Σωτηρίου), Μπέριος(46΄ Αυγενικού), Τσουκαλάς(46΄ Χαρίσης), Ντάσιος(46΄ Σαπαλίδης), Τζημόπουλος(46΄ Κοροβέσης), Πρωτογεράκης(46΄ Τσάβεζ), Γιάκος(46΄ Ακόστα), Λίλα(46΄ Στρούνα), Κρητικός(46΄ Σκόνδρας), Ηλιάδης(46΄ Καλογιάννης, 81΄ Ιωάννου), Ίλιτς(46΄ Μιχαήλ)

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Μπρασιλιάνο(46΄ Κοκκαλάς), Ζαραδούκας(46΄ Γιακουμάκης, 80΄ Τσικουδάκης), Δημήτρης(60΄ Ντεντάκης), Αποστολόπουλος(46΄ Σεχού), Νόρτεϊ(46΄ Μενδρινός), Τόρες(46΄ Ζουμπουλάκης), Αγκιλέρα(60΄ Χαλκιδάκης), Σούκιας(46΄ Νέπλιακ), Τσουράκης(46΄ Φιγκέιρα), Γουνδουλάκης(46΄ Ναζλίδης), Μπεριάν(46΄ Τσοντάκης)

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος