Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Πλατανιάς-Καλλιθέα 1-0

Με νίκη ολοκλήρωσε τις φιλικές του υποχρεώσεις στο Καρπενήσι ο Πλατανιάς, ο οποίος επικράτησε με 1-0 της Καλλιθέας. Τις δυο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία, ο μεν Πλατανιάς θα αγωνιστεί στην Super League, η δε Καλλιθέα στην Football League.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Ιουλίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και υψηλή θερμοκρασία. Δεν παρακολουθήθηκε ωστόσο από αρκετούς θεατές.
Ο Πλατανιάς επέστρεψε στις νίκες, αν και δεν έπιασε υψηλή απόδοση. Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου βελτιώθηκε στην επανάληψη, όπου πέτυχε το νικητήριο γκολ της. Σκόρερ χρίστηκε ο Άγγλος Γουόλτερ Φιγκέιρα. Οι Χανιώτες, που αγωνίστηκε με παίχτη λιγότερο στο τελευταίο 12λεπτο είχαν απολογισμό στην Ευρυτανική πρωτεύουσα 2 νίκες και 2 ήττες.
Η Καλλιθέα στο δεύτερο της φιλικό και πρώτο στο Καρπενήσι άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις. Δημιούργησε αξιόλογες ευκαιρίες, αλλά δεν έφτασε στο πρώτο της γκολ. Ο τεχνικός Σταύρος Ηλιόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε 27 παίχτες. Η Αθηναϊκή ομάδα συμπληρώνει την Παρασκευή μια εβδομάδα προετοιμασίας στο Καρπενήσι.
Οι Κρητικοί θα αναχωρήσουν από το Καρπενήσι το Σάββατο 2 Αυγούστου και μια ημέρα μετά θα παίξουν με τον Πανιώνιο στην Αθήνα. Η Καλλιθέα αγωνίζεται στις 4-8 με τους Τράχωνες και στις 6-8 με τον Ηρακλή.

Μειωμένο το ενδιαφέρον
Δεν συγκέντρωσε αρκετούς θεατές το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε Πλατανιά και Καλλιθέα. Παρακολουθήθηκε περίπου από 60-70 θεατές.


Δεύτερη ήττα
H Καλλιθέα γνώρισε την δεύτερη φιλική της ήττα, καθώς είχε αντιμετωπίσει και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (3-0 υπέρ των Περιστεριωτών).

Αρκετές κάρτες


Ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) χρειάστηκε να δείξει δικαιολογημένα αρκετές φορές την κίτρινη κάρτα, δεδομένου ότι πρόκειται για φιλικό παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος τιμωρήθηκαν οι: Νίκος Χαλκιαδάκης (23΄ για φάουλ στον Ηλία Μιχαλόπουλο) και Γιάννης Ζαραδούκας (Φωτογραφία Αριστερά) στο 44΄ για σκληρό μαρκάρισμα στον Πέτρο Λεβέντη. Στην επανάληψη την κίτρινη αντίκρισαν ο Ονάνγκα Ιτούα στο 74΄ για φάουλ στον Αντρέα Πιτταρά και ο νεαρός Ηλίας Ευαγγέλου (Φωτογραφία Δεξιά) στο 83΄, που έκανε φάουλ στον Αλέξανδρο Αποστολόπουλο.


Αναχωρεί με νίκη
Ο Πλατανιάς θα αναχωρήσει από το Καρπενήσι το Σάββατο 2 Αυγούστου. Έδωσε το 4o φιλικό του ματς, έχοντας απολογισμό 2 νίκες και 2 ήττες. Την Κυριακή 3-8 αντιμετωπίζει στην Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο.

Βασικός ο Χαλκιαδάκης


Ο 19χρονος αμυντικός μέσος της ομάδας νέων του Πλατανιά Νίκος Χαλκιαδάκης πήρε θέση στο αρχικό σχήμα του Γιάννη Χριστόπουλου. Αντικαστάθηκε στην επανάληψη λόγω τραυματισμού.


Χρησιμοποίησε 27


Ο τεχνικός της Καλλιθέας Σταύρος Ηλιόπουλος (Φωτογραφία) χρησιμοποίησε συνολικά 27 ποδοσφαιριστές. Δεν έπαιξαν μόνο οι νεαροί Αιγκιούν Σουκρή Ογλού και Σέρτζιο Λαμπράι.

Ξεχώρισαν Λεβέντης & Μασάδο

 












Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο πρώτο ημίχρονο ο 22χρονος δεξιός αμυντικός Πέτρος Λεβέντης (Φωτογραφία Αριστερά). Κινητήριος «μοχλός» στην επανάληψη ήταν ο νεοαποκτηθείς Πορτογάλος μέσος Ούγκο Μασάδο (Φωτογραφία Δεξιά).

Προεδρική παρουσία


Τον αγώνα παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Καλλιθέας Νίκος Κόκκινος (Φωτογραφία), που παρακολουθεί την πορεία της προετοιμασίας στο Καρπενήσι.

Χωρίς 3
Από πλευράς Κρητικών δεν συμμετείχαν λόγω ενοχλήσεων οι: Φανούρης Γουνδουλάκης, Θόδωρος Τσικουδάκης και Ραφαήλ Σούκιας.

90λεπτο Τσοντάκη


Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο ήταν ο 20χρονος μέσος των Χανιωτών Νικηφόρος Τσοντάκης.

Καλά στοιχεία από Τσίπρα


Θετική παρουσία σε ρόλο δεξιού μέσου είχε ο Ευρυτάνας Αντρέας Τσίπρας της Καλλιθέας. Ο 21χρονος αποκτήθηκε από τον Πανερυθραϊκό.

A΄ Μέρος

Καλύτερη η Καλλιθέα
Πολύ καλή παρουσία είχε στο πρώτο ημίχρονο η Καλλιθέα, η οποία είχε τις καλύτερες ευκαιρίες να προηγηθεί.

Χωρίς ρυθμό
Το α΄ 45λεπτο κινήθηκε με ελάχιστες καλές ευκαιρίες. Μάλιστα η πρώτη αξιόλογη φάση δημιουργήθηκε στο 20΄.

Από τα πόδια του Μπέλη


Δυο επικίνδυνες καταστάσεις δημιούργησε η Καλλιθέα με «δράστες» τους Αντρέα Τσίπρα και Πέτρο Λεβέντη. Αμφότερες ξεκίνησαν από τροφοδοτήσεις του Διονύση Μπέλη, που αποκτήθηκε από τον Α.Ο. Περιστερίου.




Μόνο με Γιακουμάκη


Οι Χανιώτες δημιούργησε ο Γιώργος Γιακουμάκης στο 28΄, αλλά το σουτ του 20χρονου επιθετικού του Πλατανιά μπλοκαρίστηκε από τον Θανάση Μιχελή.

Οι καλύτερες φάσεις
20΄: Μπαλιά του Μπέλη στον Τσίπρα, ο οποίος σούταρε από θέση δεξιά και ο Κοκκαλάς απέκρουσε σε κόρνερ.
23΄: Σέντρα του Μπέλη από αριστερά,  ο Λεβέντης σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πλατανιά.
28΄: Σουτ του Τσοντάκη εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Γιακουμάκη, το σουτ του οποίου εντός περιοχής μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Μιχελής.
38΄: Ο Λεβέντης σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Γκαβασιάδη κατέληξε αρκετά έξω από το τέρμα του Κοκκαλά.

Β΄ Μέρος

Ανέβασε απόδοση ο Πλατανιάς-Καλή ξανά η Καλλιθέα
Αρκετά καλύτερο πρόσωπο παρουσίασε στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς, φτάνοντας στην επικράτηση με τέρμα του Φιγκέιρα. Καλή παρουσία είχε και στην επανάληψη η Καλλιθέα.

«Παρθενικό» γκολ


Με σκόρερ τον 19χρονο Γουόλτερ Φιγκέιρα (Φωτογραφία) ο Πλατανιάς έφτασε στην φιλική νίκη. Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής, που προέρχεται από τις ακαδημίες της Τσέλσι τροφοδοτήθηκε από τον Γιώργο Γιακουμάκη στο 57΄και με σουτ νίκησε τον πολύπειρο Σωτήρη Λυμπερόπουλο.





Χρόνο στον Μάχαματ


Την πρώτη του παρουσία με τον Πλατανιά είχε ο 26χρονος έγχρωμος αμυντκός χαφ Αζράκ Γιασίν Μάχαματ, που πέρασε στο γήπεδο στο 75΄. Κατάγεται από το Τσάντ.

Αποβλήθηκε ο Ντεντάκης

 












Ο διαιτητής κ. Χρυσαφόπουλος απέβαλλε στο 78ο λεπτό τον 19χρονο ξανθομάλλη Αντώνη Ντεντάκη (Φωτογραφία Αριστερά) για πάτημα εκτός φάσης στον Παναγιώτη Τσιούμα (Φωτογραφία Δεξιά). Παρότι ο ρέφερι πρότεινε την αντικατάσταση του ο Γιάννης Χριστόπουλος προτίμησε να παίξει με 10 ποδοσφαιριστές για να δει την αγωνιστική συμπεριφορά του Πλατανιά.



Ελάχιστα άουτ














Σημαντική ευκαιρία έχασε στο 79΄ η Καλλιθέα, όταν μετά από φάουλ του Ούγκο Μασάντο η κεφαλιά του προωθημένου Χάρη Μπριλάκη (Φωτογραφία Δεξιά) κατέληξε ελάχιστα άουτ από το τέρμα του Κώστα Περιστερίδη. Καλή στιγμή είχε νωρίτερα ο Αλέξανδρος Αρναρέλλης (Φωτογραφία Αριστερά), που σούταρε αρκετά άουτ από καλή θέση στο 72΄. 


Σουτ του Τσουράκη


Το γκολ έψαξε ο Θανάσης Τσουράκης στο τελευταίο 10λεπτο, δοκιμάζοντας δυο φορές σουτ. Ο ποδοσφαιριστής έχει θητεία στα Γερμανικά γήπεδα και έχει αφήσει αρκετά καλές εντυπώσεις στα φιλικά παιχνίδια.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Μασάδο με μπαλιά τροφοδότησε τον Πιτταρά, που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ.
57΄: Ο Γιακουμάκης πάσαρε στον Φιγκέιρα, ο οποίος ξεμαρκαρίστηκε μέσα στην περιοχή και με σουτ στην δεξιά γωνία του Λυμπερόπουλου πραγματοποίησε το 1-0.
64΄: Σουτ του Μασάδο εκτός περιοχής πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Πλατανιά.
72΄: Ο Πιτταράς με μπαλιά τροφοδότησε τον Αρναρέλλη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή απειλητικά από αριστερά, αλλά σούταρε ψηλά άουτ.
78΄: Απευθείας κόκκινη στον Ντεντάκη για χτύπημα εκτός φάσης στον Τσιούμα.
79΄: Χτύπημα φάουλ του Μασάδο από μακριά και δεξιά, κεφαλιά του Μπριλάκη κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Περιστερίδη.
82΄: Σέντρα του Μπεριάν από δεξιά, σουτ του Τσουράκη κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι της Καλλιθέας.
85΄: Σουτ του Τσουράκη εκτός περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία ο Λυμπερόπουλος.
86΄: Ο Τόρες σούταρε από αριστερά και έξω από την περιοχή λίγο πάνω από την εστία της Καλλιθέας.

Συνθέσεις Ομάδων

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Κοκκαλάς(46΄ Περιστερίδης), Ζουμπουλάκης(60΄ Αποστολόπουλος), Ζαραδούκας(60΄ Μενδρινός), Νούνιεζ(60΄ Νέπλιακ), Δημήτρης(75΄ Μάχαματ), Χαλκιαδάκης(69΄ λ.τρ Ιτούα), Σέχου(46΄ Ντεντάκης), Τσοντάκης, Φιγκέιρα(60΄ Μπεριάν), Γιακουμάκης(60΄ Τσουράκης), Ναζλίδης(60΄ Τόρες)

Καλλιθέα (Σταύρος Ηλιόπουλος): Μιχελής(46΄ Λυμπερόπουλος), Λεβέντης(46΄ Τσιούμας, 80΄ Φίλος), Παγώνης(56΄ Τσώνης), Μουρούτης(46΄ Μπριλάκης), Πίκολο(56΄ Σταματάκος, 80΄ Ευαγγέλου), Ρουσάκης(46΄ Νικολάου, 85΄ Δημητρίου), Τσίπρας(46΄ Ζόρντι), Κατσικογιάννης(46΄ Μασάδο), Γκαβασιάδης(46΄ Πιτταράς, 80΄ Βεζιρτζόγλου), Μπέλης(56΄ Αριανούτσος, 85΄Συριόπουλος), Μιχαλόπουλος(46΄ Αρναρέλλης)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος