Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Αίολος-Παναιτωλικός 0-9

«Ξεμούδιασε» η ομάδα του Παναιτωλικού που στο πρώτο της φιλικό ματς της νέας χρονιάς νίκησε τον Αίολο με 9-0. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία αγωνίστηκε στην πλειοψηφία της με ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε άλλα σωματεία του νομού.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (20/7) στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου. Άρχισε στις 6 το απόγευμα, διήρκησε λιγότερο από 80 λεπτά και την παρακολούθησαν περίπου 70 θεατές.
Ο Αίολος κατέβηκε υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Αντωνίου έχοντας αρκετούς ποδοσφαιριστές από άλλες ομάδες του νομού. Αγωνίστηκε αμυντικά και χωρίς να έχει προετοιμαστεί για το συγκεκριμένο φιλικό «τεστ». Η ομάδα του Προφήτη Ηλία γνώρισε την συντριβή και το ματς δεν χωράει κριτική. Εμπειρίες αποκόμισαν οι νεαροί Ευρυτάνες ποδοσφαιριστές.
Ο Παναιτωλικός του Μάκη Χάβου είχε την ευκαιρία να «ξεμουδιάσει» από τις προπονήσεις και δώσει το πρώτο του φιλικό τεστ. Η αναμέτρηση δεν ενδείκνυται για ασφαλή συμπεράσματα, αφού ο αντίπαλος ήταν χαμηλής δυναμικότητας. Τα «καναρίνια» κυριάρχησαν σε όλο το 80λεπτο δημιούργησαν ευκαιρίες και σκόραραν συνολικά 9 φορές και δείχνοντας θετικά δείγματα.
Τα «καναρίνια» το ερχόμενο Σάββατο (26/7) θα δώσουν το μοναδικό δυνατό φιλικό «τεστ» τους στο Καρπενήσι κόντρα στον Πανιώνιο.

Περίπου 70
Το φιλικό έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 70 θεατών.


Σχεδόν 80 λεπτά
Το παιχνίδι κράτησε λιγότερο από 80 λεπτά. Στο πρώτο μέρος παίχτηκαν 37 λεπτά και στην επανάληψη 35.

Διοικητική παρουσία


Αρκετά στελέχη της διοίκησης του Παναιτωλικού ανέβηκαν στο Καρπενήσι για να δουν το πρώτο φιλικό ματς της ομάδας. Παρών ήταν φυσικά ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας (Φωτογραφία), αλλά και άλλα διοικητικά μέλη του συλλόγου. Μάλιστα ήρθε στην πόλη μας με ελικόπτερο.


Τους κατέβασε ο Αντωνίου


Τον Αίολο κατέβασε ο Δημήτρης Αντωνίου και όχι ο νέος προπονητής της ομάδας Κώστας Γουλέτας. Ο κ. Αντωνίου έχει υπάρξει για αρκετά χρόνια τεχνικός του συλλόγου.


4 του Αίολου

 
Ελάχιστοι παίκτες με δελτίο στον Αίολο αγωνίστηκαν στο φιλικό. Μάλιστα στην 11αδα ήταν μόλις 4 παίκτες του Αίολου. Συγκεκριμένα βασικό σχήμα ξεκίνησαν οι: Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία Αριστερά), Γιώργος Ράικος, Πάνος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) και Μιχάλης Νούλας (Φωτογραφία Δεξιά).

Νέα στελέχη


Την στήριξη της έδειξε στην ομάδα η πρόσφατα εκλεγμένη διοίκηση του Αίολου. Παρών ήταν στο γήπεδο ο νέος Πρόεδρος Σεραφείμ Ράικος (Φωτογραφία) και τα νέα στελέχη της διοίκησης Περικλής Πλακιάς (Ταμίας) και Ανδρέας Κυλλής (Αντιπρόεδρος). Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από το ματς ο Σεραφείμ Λερογιάννης, ο οποίος αποχώρησε από το διοικητικό σχήμα, ωστόσο βρίσκεται πάντα κοντά στην ομάδα και θα έχει άλλο ρόλο..


Δεν αγωνίστηκαν 3
Για τον Παναιτωλικό δεν αγωνίστηκαν οι ανέτοιμοι: Γιώργος Θεοδωρίδης, Γιώργος Μύγας, Παναγιώτης Κόρμπος, Κέβιν Μαρτ και Ουίλιαμ Εντζεγκέλε.

Στο γήπεδο ο Ρούσσης


Ο άλλοτε παίκτης του Παναιτωλικού Δημήτρης Ρούσσης παρακολούθησε την φιλική αναμέτρηση. Είχε την ευκαιρία να μιλήσει πριν το ματς με παλιούς γνώριμους. Ο Ευρυτάνας αμυντικός ανήκει στην ομάδα της Λάρισας.


Παραβρέθηκε ο Λαθύρης
Το φιλικό παρακολούθησε και ο πρώην αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Νίκος Λαθύρης και παλιός διαιτητής της Α΄ Εθνικής.


Ντεμπούτο για 4


Ανεπίσημο ντεμπούτο για τους Αγρινιώτες έκαναν στο βασικό σχήμα 4 ποδοσφαιριστές. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Στέλιος Μαλεζάς (Φωτογραφία Αριστερά), στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Σίμος Ρουμπουλάκου (Φωτογραφία Κέντρο), στα αριστερό άκρο του κέντρου άρχισε ο έγχρωμος Λένατρο Κάπελ (Φωτογραφία Δεξιά) και στην μεσαία γραμμή έπαιξε ο Βραζιλιάνος Άντρε Άλβες Ντος Σάντος.

Απέναντι ο Χάβος
Ο τεχνικός του Παναιτωλικού Μάκης Χάβος παρακολούθησε το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης από την απέναντι μεριά του γηπέδου και όχι από τον πάγκο της ομάδας του.


Α΄ Μέρος

Επιθετικός μονόλογος
Στο μισό γήπεδο έπαιξε τον Αίολο η ομάδα του Παναιτωλικού. Οι Αγρινιώτες έφτασαν εύκολα στο υπέρ τους 0-6.

Σκόραρε από τα αποδυτήρια


Μόλις στο 3ο λεπτό ο Παναιτωλικός σκόραρε 2 τέρματα με τον 19χρονο μεσοεπιθετικό Νίκο Μήλιο (Φωτογραφία) και προηγήθηκε με 0-2. Στο 2ο λεπτό ο Φερνάντο Γοδόι πάσαρε στον Λεάντρο Κάπελ αυτός σέντραρε από τα αριστερά και ο Νίκος Μήλιος εξ επαφής σκόραρε εύκολα (0-1). Στο επόμενο λεπτό ο Νικόλας Μαρτίνες σέντραρε από αριστερά και ο Νίκος Μήλιος από κοντά με πλασέ διαμόρφωσε το 0-2.




Αυτοδοκάρι Αντωνίου


Στο 13ο λεπτό οι Αγρινιώτες είχαν δοκάρι όταν ο Σίμος Ρουμπουλάκου σέντραρε από αριστερά ο Πάνος Αντωνίου γύρισε την μπάλα προς τα πίσω ο Δημήτρης Ρεσίτης (Γκολκίπερ του Απόλλων Λάρισας) απέκρουσε με υπερένταση με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει κόρνερ.


3ο με Μαρτίνες


Ο Παναιτωλικός σκόραρε για 3η φορά στο ματς όταν ο Νικόλας Μαρτίνες έπαιξε το 1-2 με τον Άλβες  Ντος Σάντος και με πλασέ πέτυχε εύκολα το 0-3.


Τα ηνία στον Άλβες


7 λεπτά αργότερα αντιστράφηκαν οι ρόλοι και ο Νικόλας Μαρτίνες μοίρασε ασιστ στον Άλβες Ντος Σάντος. Ο πρώτος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο δεύτερος με κεφαλιά πέτυχε το 0-4. Στο 33ο λεπτό ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι όταν ο Πάνος Αντωνίου ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Δημήτρη Κουτρομάνο, που έχει «ρίζες» από την Ευρυτανία. Ο Άλβες Ντος Σάντος εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και με σουτ στην αριστερή γωνία των Ευρυτάνων σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς (0-5).





Λήξη ημιχρόνου με γκολ


Για 6η φορά «παραβιάστηκε» η εστία του Αίολου στο πρώτο μέρος. Στο 38΄ στην τελευταία φάση του 1ου ημιχρόνου ο Σίμος Ρουμπουλάκου σέντραρε από αριστερά και ο Φερνάντο Γοδόι (Φωτογραφία) με σουτ από δύσκολη θέση έγραψε το 0-6 του πρώτου ημιχρόνου.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Γοδόι πάσαρε στον Κάπελ, αυτός σέντραρε από τα αριστερά και ο Μήλιος εξ επαφής έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).
3΄: Ο Μαρτίνες σέντραρε από τα αριστερά και ο Μήλιος από κοντά με πλασέ διαμόρφωσε πολύ νωρίς το 0-2.
13΄: Ο Ρουμπουλάκου έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Αντωνίου γύρισε προς τα πίσω ο Ρεσίτης απέκρουσε δύσκολα, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε κόρνερ.
16΄: Ο Άλβες «έσπασε» στον Μήλιο, ο οποίος σούταρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
18΄: Ο Μαρτίνες έπαιξε το 1-2 με τον Άλβες και με πλασέ από αριστερά διαμόρφωσε το 0-3.
25΄: Ο Μαρτίνες εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Άλβες με κεφαλιά πέτυχε το 0-4.
33΄: Ο Κουτρομάνος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Αντωνίου και ο Χρυσαφόπουλος καταλόγισε το πέναλτι. Ο Άλβες το εκτέλεσε εύστοχα και με σουτ στην αριστερή γωνία έκανε το 0-5.
36΄: Σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου από αριστερά πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
38΄: Ο Ρουμπουλάκου σέντραρε από αριστερά και ο Γοδόι στο δεύτερο δοκάρι με σουτ στην δεξιά γωνία του Αίολου πέτυχε το 0-6.

Β΄ μέρος

Ίδια συνέχεια
Ίδιο σκηνικό επαναλήφτηκε και στο δεύτερο μέρος. Οι Αγρινιώτες «πάτησαν» γκάζι στο τελευταίο 15λεπτο και σκόραραν από 3 τέρματα, ενώ είχαν την υπεροχή και στα πρώτα λεπτά του β΄ μέρους.

Συμμετοχή των 5 μικρών
Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν 5 αθλητές από την ομάδα νέων του Παναιτωλικού. Πρόκειται για τους: Επαμεινώνδα Δημουλά, Δημήτρη Κολοκοτρώνη, Δημήτρη Χαντάκια, Τάσο Ζαρκάδα και Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλο.

Πρώτη για Μπεχεράνο & Κολοβούρη

 












Ανεπίσημο ντεμπούτο έκαναν στο δεύτερο μέρος με την ομάδα του Παναιτωλικού  Βολιβιανός ο δεξιός μπακ Ντιέγκο Μπεχεράνο (Φωτογραφία Αριστερά) και ο γκολκίπερ Ανδρέας Κολοβούρης (Φωτογραφία Δεξιά). Ο δεύτερος μπήκε στο ματς στο 62ο λεπτό.

Δοκάρι με Καλογέρη


Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα η ομάδα του Αγρινίου είχε και δεύτερο δοκάρι στο ματς. Ο Αλέξανδρος Καλογέρης σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου και πέρασε άουτ.

Μπήκαν ξανά
Στο 62ο λεπτό πέρασαν ξανά στον αγωνιστικό χώρο για τους Αγρινιώτες οι: Δημήτρης Κουτρομάνος, Φερνάντο Γοδόι και Νικόλας Μαρτίνες.

Μια τελική με Τύμπα

 












Ο Αγρινιώτης Δημήτρης Τύμπας (Φωτογραφία Αριστερά) δημιούργησε την μοναδική τελική προσπάθεια του Αίολου. Στο 65ο λεπτό εκτέλεσε απευθείας φάουλ, που πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Ανδρέα Κολοβούρη. Ο ποδοσφαιριστής παρότι έμεινε ελεύθερος από τον Αίολο στις αρχές του μήνα αγωνίστηκε κανονικά, όπως και ο Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά).

Γκολ μετά από..29 λεπτά


Πέρασαν 29 ολόκληρα λεπτά και ο Παναιτωλικός δεν είχε σκοράρει άλλο γκολ. Φτάσαμε στο 67΄ όταν ο Δημήτρης Κολοκοτρώνης άνοιξε όμορφα αριστερά στον Αλέξανδρο Καλογέρη, αυτός σέντραρε και ο Δημήτρης Κουτρομάνος (Φωτογραφία) από κοντά με προβολή έκανε το 0-7.



Έφτασε στα 9


Ο «χορός» των τερμάτων συνεχίστηκε με τον Παναιτωλικό να φτάνει στο τελικό 0-9. Στο 68ο λεπτό ο Τάσος Ζαρκάδας σέντραρε από αριστερά και ο Νικόλας Μαρτίνες με σουτ έκανε το 0-8. Το τελικό 0-9 διαμόρφωσε 4 λεπτά αργότερα ο νεαρός αριστερός μπακ Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος (Φωτογραφία) με ατομική προσπάθεια και εύστοχο πλασάρισμα.




Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Σουτ του Κολοκοτρώνη από το ύψος της περιοχής πέρασε μόλις άουτ από την εστία των Ευρυτάνων.
50΄: Ο Ρουμπουλάκου σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Καλογέρη απέκρουσε σωτήρια ο Ρεσίτης.
60΄: Σουτ του Καλογέρη εκτός περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
65΄: Απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Τύμπα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κολοβούρη.
67΄: Ο Κολοκοτρώνης άνοιξε αριστερά στον Καλογέρη, ο οποίος σέντραρε και ο Κουτρομάνος από κοντά εύκολα με προβολή έκανε το 0-7.
68΄: Ο Ζαρκάδας έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Μαρτίνες με σουτ πέτυχε το 0-8.
72΄: Ο Κωνσταντινόπουλος έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά και με πλασέ, αφού πέρασε και τον Παπαβασιλείου έκανε το τελικό 0-9.
73΄: Ο Κουτρομάνος σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Κολοκοτρώνη πέρασε πάνω από την εστία του Φθιωτού Παπαβασιλείου.

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Αντωνίου): Ρεσίτης(62΄ Παπαβασιλείου), Νικολάου(73΄ Μπουμπουρής Η.), Γενιτσαρόπουλος Κ. (69΄ Ράπτης), Λιάγκας(47΄ Ίβρος), Ράικος Γ.(41΄ Νούλας Ο., 73΄ Καββαδίας), Γενιτσαρόπουλος Π.(41΄ Τύμπας), Μάρκης(62΄ Κατσιφός), Κατσαρής(41΄ Χρυσαφόπουλος), Νούλας Μ.(47΄ Αθανασόπουλος), Αντωνίου(47΄ Γούλας), Κουτσουπιάς(62΄ Μπούτσι)

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι(30΄ Στεφανάκος, 62΄ Κολοβούρης), Κουτρομάνος(41΄ Μπεχεράνο), Ρουμπουλάκου(62΄ Κουτρομάνος), Μαλεζάς(41΄ Χαντάκιας), Κούσας(62΄ Κωνσταντινόπουλος), Γοδόϊ(41΄ Καλογέρης), Παπουτσογιαννόπουλος(41΄ Δημουλάς), Μήλιος(62΄ Γοδόϊ), Άλβες(41΄ Κολοκοτρώνης), Μαρτίνες(41΄ Ζαρκάδας), Κάπελ(62΄ Μαρτίνες)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος