Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Παρέα B.C.-Γ.Σ. Άτλας 69-73

«Χορταστικό» θέαμα προσέφεραν Παρέα και Άτλαντας. Ο Άτλας επικράτησε δύσκολα του αρκετά δυνατού αντιπάλου με 73-69.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (7/4) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 8.15 το βράδυ. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 4ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Το ματς παρακολούθησαν περίπου 150 με 170 άτομα.
Ο Άτλας του Δημήτρη Σταλίκα ήταν αρκετά «ψυχωμένος» και πέτυχε το να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου. Κατάφερε να κερδίσει κόπωση και αντίπαλο, καθώς την Κυριακή το απόγευμα έδινε επίσημο ματς για τα μπαράζ ανόδου με τα Φάλαρα αλλά και έναν αρκετά δυνατό αντίπαλο. Οι δυο ομάδες βάδιζαν μαζί στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Ατλας ξέφυγε μέχρι και με 10 πόντους στην 3η περίοδο. Μέχρι και το τέλος η διαφορά ήταν μικρή και εκεί ο Άτλας είχε τον Δημήτρη Λερογιάννη που «καθάρισε» το ματς. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο ταλαντούχος Ίγκλι Οσμενάϊ που σημείωσε 19 πόντους βάζοντας και 4 τρίποντα. Στους 17 με 2 τρίποντα ακολούθησε ο αρχηγός Δημήτρης Σταλίκας.
Η Παρέα του Δημήτρη Κολλημένου ήταν αρκετά ανταγωνιστική και μέχρι το τελευταίο λεπτό διεκδικούσε την νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε πλήρης και είχε επίσημους αγώνες στα πόδια της στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Οι «πορτοκαλί» είχαν στην διάθεση τους μόλις 8 αθλητές με την κούραση και την έλλειψη συγκέντρωσης να παίζει καθοριστικό ρόλο και στηρίζονται και φέτος σε παίκτες εκτός Ευρυτανίας. Εντυπωσιακός ήταν ο «άερινος» πλέι μέικερ Παναγιώτης Κυριαζής, που σκόραρε 36 πόντους βάζοντας και 6 τρίποντα. Στους 17 με 4 τρίποντα ακολούθησε ο φόργουορντ Βασίλης Ρέντζιος.
Την 2h αγωνιστική ο Άτλας θα αγωνιστεί με τους Jail Blazers την Τετάρτη (30/4) και η Παρέα την Δευτέρα (28/4) με τον Αστέρα.

Γεμάτο το γήπεδο
Ένα άκρως θεαματικό και αμφίρροπο παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να παρακολούθησαν περίπου 150 με 170 άτομα που βρέθηκαν στο κλειστό του Καρπενησίου.


Αγώνας ξανά
Ο Άτλας μετά από 1 περίπου 24ωρο έδωσε ξανά αγώνα. Την Κυριακή το απόγευμα είχε κερδίσει δύσκολα για τα μπαράζ ανόδου στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ την ομάδα των Φαλάρων στο κλειστό της Σπερχειάδας.

Προσθήκη ο Ίγκλι


Η ομάδα του Άτλαντα έχει στην διάθεση της για το τουρνουά μπάσκετ τον εντυπωσιακό Ίγκλι Οσμενάϊ (Φωτογραφία), ο οποίος δεν έχει δικαιώμα συμμετοχής στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Ο «Ίγκλι» σκόραρε 19 πόντους βάζοντας και 4 τρίποντα. Δυο λιγότερους πέτυχε ο αρχηγός Δημήτρης Σταλίκας, ο οποίος σκόραρε 2 φορές έξω από τα 6.75.

Μια ομάδα μόνος


Ο πλέι μέικερ της Παρέας Παναγιώτης Κυριαζής (Φωτογραφία) αγωνίζεται για δεύτερη φορά στο τουρνουά μπάσκετ με τους «πορτοκαλί» και ήταν εξαιρετικός, σκόραρε 36 πόντους βάζοντας και 6 τρίποντα. Στους 17 ακολούθησε ο συμπαίκτης του στην ΓΕΑ Αγρινίου (Α1΄ ΕΣΚΑΒΔΕ) Βασίλης Ρέντζιος, ο οποίος πέτυχε και 4 τρίποντα αν και αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού κοντά στο καλάθι.



Κατέρριψε την παράδοση
Ο Άτλαντας ήταν αρκετά καλός επιθετικά όμως δέχτηκε και αρκετούς πόντους στην άμυνα κάτι που δεν συνηθίζει να κάνει στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Ενώ σκόραρε 10 φορές έξω από τα 6.75.

1η συνάντηση
Παρέα και Άλτας αγωνίστηκαν για πρώτη φορά για το τουρνουά μπάσκετ του Δήμου. Στις προηγούμενες διοργανώσεις βρισκόντουσαν σε διαφορετικούς ομίλους.

Με 6αδα
Η Παρέα αγωνίστηκε σε όλο το ματς σχεδόν με την ίδια 5αδα. Σε όλο το 40λεπτο έπαιξαν οι: Παναγιώτης Κυριαζής, Χρήστος Βατίστας, Θεοδόσης Κόκκοτος και Βασίλης Ρέντζιος. Ενώ ο Νίκος Βούρτσας με τον Δημήτρη Κοκοτίνη μοιράστηκαν τον υπόλοιπο χρόνο. Στον πάγκο έμειναν χωρίς να αγωνιστούν ο αρχηγός Δημήτρης Κολλημένος και ο Γιώργος Στοφόρος.

Πολλές απουσίες
Μεταξύ των άλλων 3 αθλητές της Παρέας, οι 16χρονοι Θοδωρής Κατσαρός, Σεραφείμ Κολοκύθας και Παντελής Κωστής βρισκόντουσαν σε μαθητική εκδρομή και δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν.

Πόντο-πόντο
 
Μαζί βάδιζαν στο πρώτο μέρος οι δυο ομάδες με την πρωτοπορία να αλλάζει χέρια. Ο Άτλας ανέβηκε στο τελευταίο λεπτό και προηγήθηκε με 15-18 και 3 πόντους διαφορά. Με 3ποντο του Βασίλη Ρέντζιου (Φωτογραφία Αριστερά) και δίποντο του Σπύρου Ραχιώτη (Φωτογραφία Κέντρο) έγινε το 3-2. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με 3ποντο διαμόρφωσε το 6-2. Ο Άτλας προηγήθηκε με 6-7 χάρης σε τρίποντο του Δημήτρη Σταλίκα και 2ποντο του Μιχάλη Χάντζη. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με δίποντο και ο Τάσος Καδάς με 2ποντο διαμόρφωσαν το 8-9. Με δίποντο του Θωμά Χονδρού και κοντινό καλάθι του Νίκου Βούρτσα (Φωτογραφία Δεξιά) έγινε το 10-11. Με γκολ-φάουλ του Παναγιώτη Κυριαζή και εύστοχη βολή και δίποντο του Σπύρου Ραχιώτη το σκορ διαμορφώθηκε στο 13-13. Με 2/2 ελεύθερες βολές του Παναγιώτη Κυριαζή και 2ποντο του Δημήτρη Σταλίκα έγινε το 15-15. Ο Δημήτρης Σταλίκας με τρίποντη «βόμβα» έβαλε μπροστά την ομάδα του με 15-18.Ο Χρήστος Βατίστας της Παρέας ανέκοψε με «τάπα» τον Ταξιάρχη Κουτρομάνο του Άτλαντα στα πρώτα λεπτά του ματς.



Όλα 39


Άκρως θεαματικό ήταν και το 2ο δεκάλεπτο, όπου οι ομάδες σκόραραν αρκετές φορές από την περιφέρεια. Καμιά δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ και έμειναν στο ισόπαλο 39-39. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με τρίποντο και ο Δημήτρης Λερογιάννης με δίποντο διαμόρφωσαν το 18-20. Με νέο 3ποντο ο Παναγιώτης Κυριαζής και με δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα έγινε το 21-22. Με τρίποντο του Βασίλη Ρέντζιου η Παρέα πέρασε μπροστά με 24-22. Ο Άτλας με ένα μίνι σερί 4-0 με δίποντα του Ταξιάρχη Κουτρομάνου (Φωτογραφία) και Δημήτρη Σταλίκα πήρε ξανά το προβάδισμα με 24-26. Ο Βασίλης Ρέντζιος με ένα ακόμη 3ποντο και ο Νίκος Βούρτσας με 1/2 ελεύθερες βολές διαμόρφωσαν το 28-26. Με τρίποντο του Άγγελου Σαμαντά έγινε το 28-29 και η απάντηση ήρθε από τον Παναγιώτη Κυριαζή με τον ίδιο τρόπο για το 31-29. Ο Ίγκλι Οσμενάϊ συνέχισε τον «χορό» των τριπόντων και έκανε το 31-32. Ο ίδιος σκόραρε με δίποντο το 31-34. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Χρήστου Βατίστα και δίποντο του Ίγκλι Οσμενάϊ έγινε το 32-36. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Χρήστος Βατίστας με δίποντο ισοφάρισαν σε 36-36. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Νίκου Καραγκούνη και νε τρίποντο του Παναγιώτη Κυριαζή υπό πίεση στην εκπνοή του χρόνου (39-39).  Ο παίχτης της Παρέας Βασίλης Ρέντζιος ανέκοψε με όμορφη «τάπα» έναν αντίπαλο του.





1 φάουλ στο 1 ημίχρονο
Οι παίκτες της Παρέας ελλείψει εναλλακτικών επιλογών έπαιζαν πολύ προσεκτικά στην άμυνα και έκαναν μόλις 1 φάουλ σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Το μοναδικό φάουλ έκανε ο Θεοδόσης Κόκκοτος.

Εκτελούσε ο Οσμενάϊ

 












Ο Άτλαντας εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό σουτ του Ίγκλι Οσμενάϊ, ο οποίος σκόραρε τους περισσότερους πόντους της ομάδας του στην 3η περίοδο. Μάλιστα ο Άτλας έπιασε καλή απόδοση και ξέφυγε ακόμη και με 10 πόντους, όμως η Παρέα με αντεπίθεση μείωσε την διαφορά. Με δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα και δίποντο του Μιχάλη Χάντζη (Φωτογραφία Δεξιά) ο Άτλας προηγήθηκε με 39-43. Ακολούθησε δίποντο του Χρήστου Βατίστα (Φωτογραφία Αριστερά) και λέι άπ του Δημήτρη Σταλίκα (41-45). Με δυο συνεχόμενα τρίποντα του Ίγκλι Οσμενάϊ ο Άτλας έφτασε στην μέγιστη διαφορά του στο ματς στο +10 και στο 41-51. Ο Άτλας έτρεξε ένα σερί 8-0. Με 2/3 ελεύθερες βολές του Παναγιώτη Κυριαζή, τρίποντο του ίδιου και νέο τρίποντο του Βασίλη Ρέντζιου η Παρέα μείωσε στους 2 με ένα σερί 8-0 (49-51). Με τρίποντο του Ίγκλι Οσμενάϊ και δίποντο του ίδιου η διαφορά πήγε στους 7 για το 49-56.





Κοψίματα των «πορτοκαλί»
Δυο φορές οι παίκτες της Παρέας στην 3η περίοδο ανέκοψαν όμορφα προσπάθειες των αντιπάλων τους. Ο Χρήστος Βατίστας της Παρέας ανέκοψε με «τάπα» τον Μιχάλη Χάντζη του Άτλαντα. Ο Βασίλης Ρέντζιος των «πορτοκαλί» ανέκοψε με όμορφο «στοπ» προσπάθεια του Δημήτρη Λερογιάννη του Άτλαντα.

Ψύχραιμος στο φινάλε

 
Ο Άτλαντας καθάρισε το ματς στο φινάλε καθώς είχε καθαρό μυαλό στις επιλογές του. Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι 5 συνεχόμενοι πόντοι του Δημήτρη Λερογιάννη για να φτάσει ο Άτλας στην τελική επικράτηση με 69-73. Οι «πορτοκαλί» πάλεψαν το ματς και μείωσαν 2 φορές μέχρι τον 1 πόντο. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με δίποντο και ο Χρήστος Βατίστας με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή διαμόρφωσαν το 52-58. Με καλάθι και φάουλ του Μιχάλη Χάντζη (Αστόχησε στην βολή) και δίποντο του Παναγιώτη Κυριαζή διαμορφώθηκε το 54-60. Ο Βασίλης Ρέντζιος με δυο διαδοχικά δίποντα μείωσε στους 2 και στο 58-60. Με δίποντο του Θωμά Χονδρού και 3ποντο του Θεοδόση Κόκκοτου (Φωτογραφία Κέντρο) η διαφορά πήγε στον πόντο (61-62). Ο Δημήτρης Σταλίκας με 1/2 βολές και ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Αριστερά) με εντυπωσιακό τρίποντο από τα 8.5 μέτρα στο τέλος του χρόνου της επίθεσης διαμόρφωσαν το 61-66. Ο Θεοδόσης Κόκκοτος με εντυπωσιακό ανάποδο λέι απ και ο Παναγιώτης Κυριαζής με 2/2 ελεύθερες βολές μείωσαν στο 65-66. Ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο και δίποντο διαμόρφωσε το 65-71 και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Βασίλη Ρέντζιου και 2/2 βολές του Παναγιώτη Κυριαζή η Παρέα μείωσε στο 68-71. 00.26 πριν το τέλος ο Ίγκλι Οσμενάϊ είχε 0/2 βολές. 00.17 πριν το τέλος και πάλι ο Ίγκλι Οσμενάϊ είχε 0/2 ελεύθερες βολές. 00.15 πριν το τέλος ο Ίγκλι Οσμενάϊ με 1/2 ελεύθερες βολές έκανε το 68-72, καθώς η ομάδα του πήρε προηγουμένως το επιθετικό ριμπάουντ. 00.08 πριν το τέλος ο Δημήτρης Λερογιάννης με 1/2 ελεύθερες βολές έκανε το 68-73 και το τελικό 69-73 διαμόρφωσε με 1/2 ελεύθερες βολές ο Παναγιώτης Κυριαζής 00.03 πριν το τέλος. Ο Βασίλης Ρέντζιος ανέκοψε με «στόπ» προσπάθεια του Θωμά Χονδρού του Άτλαντα στα μισά της 4ης περιόδου.






5 φάουλ ο αρχηγός


00.29 πριν το φινάλε ο αρχηγός του Άτλαντα Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία) αποχώρησε από το ματς, καθώς έκανε 5 φάουλ.

Διαμαρτυρίες στον ρέφερι


Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Μιχάλης Χάντζης του Άτλαντα διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή Νίκο Παπαρούπα (Φωτογραφία). Παράπονα για την διαιτησία έχουν και οι δυο ομάδες, ωστόσο οι διαιτητές είναι εθελοντές και κανείς δεν μπορεί να έχει από αυτούς απαιτήσεις.


Πανηγύρισαν οι νικητές
Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες του Άτλαντα πανηγύρισαν την νίκη τους στο κέντρο του γηπέδου φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας του.


Τα δεκάλεπτα
15-18, 39-39, 49-56, 69-73

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος): Κυριαζής 36(6), Βούρτσας 3, Βατίστας 8, Ρέντζιος Β. 17(4), Κόκκοτος 5(1), Κοκοτίνης

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Σταλίκας): Σταλίκας 17(2), Καραγκούνης 3(1), Ραχιώτης 4, Κουτρομάνος 4, Οσμενάϊ 19(4), Χάντζης 6, Χονδρός 4, Σαμαντάς 6(2), Σταμάτης, Καδάς 2, Λερογιάννης 8(1)

Διαιτητές: Γιάννης Χαλκιάς & Νίκος Παπαρούπας
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Δήμος Λιάκος
Χρονομετρητής 24΄΄: Δημήτρης Κουρλός




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος