Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Πρωτέας-Αστέρας 55-48

Ο Πρωτέας αναδείχτηκε ο νικητής του ντέρμπι, επικρατώντας στην πρεμιέρα του τουρνουά μπάσκετ του Αστέρα με 55-48.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Δευτέρα (7/4) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 4ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και την παρακολούθησαν περίπου 150 άτομα.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου έκανε μέτρια εμφάνιση, ωστόσο κατάφερε να την συνδυάσει με νίκη. Η ομάδα παρότι ξεκίνησε δυνατά στο 1ο δεκάλεπτο και βρήκε ρυθμό στην συνέχεια ένα «μπλακ» άουτ την άφησε πίσω στο σκορ με 6 πόντους. Βελτιώθηκε αρκετά στην 4η περίοδο και χάρης τους Γιώργο Κρητικό και τον νεαρό Κώστα Λέρη έκανε την ανατροπή και πήρε την νίκη. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν με 17 πόντους ο Αιτωλοακαρνάνας φόργουορντ Γιώργος Κρητικός.
Ο Αστέρας των Γιάννη Ηλιάδη και Νίκου Κωστή ήταν εντυπωσιακός στην 2η περίοδο και «έτρεξε» ένα σερί 17-0(!) παίζοντας όμορφο και γρήγορο μπάσκετ. Η πολύ καλή παρουσία της ομάδας δεν είχε διάρκεια σε όλο το ματς και έχασε την πρωτοπορία στο σκορ στο τελευταίο και κρίσιμο 10λεπτο. Στους 28 με 1 τρίποντο σταμάτησε ο ένας εκ των αρχηγών της ομάδας Γιάννης Ηλιάδης.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική ο Πρωτέας αγωνίζεται στις 28 Απριλίου με τον Ζέφυρο και ο Αστέρας την ίδια μέρα με την Παρέα.

Περίπου 150
Το ντέρμπι του 1ου Ομίλου του τουρνουά μπάσκετ παρακολούθησαν περίπου 150 θεατές.




Όπως τέλειωσαν
Το 3ο τουρνουά τελείωσε με τις ομάδες να αγωνίζονται στον μικρό τελικό και τον Πρωτέα να κερδίζει. Το 4ο τουρνουά ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για τις δυο ομάδες.

Στους πάγκους Αθανασίου & Χαντζόπουλος
Την ομάδα του Αστέρα καθοδηγεί και φέτος από τον πάγκο ο Πρόεδρος του ΑΠΟΚ Δήμος Αθανασίου. Στον πάγκο βρέθηκε και ο χορηγός της ομάδας Ανδρέας Κυλλής. Τον ρόλο του προπονητή στον Πρωτέα έχει ο αρχηγός του Γιάννης Χαντζόπουλος.



Πρώτο παιχνίδι Καλαμπάκα
Τον ρόλο του διαιτητή μαζί με τον έμπειρο Θανάση Χουσιάδα επωμίστηκε ο Χρήστος Καλαμπάκας, που θα αγωνιστεί στην διοργάνωση με τους Λεγεωνάριους.

Κόντρα στην πρώην


Ο Βασίλης Ντουφεκιάς (Φωτογραφία) μετά από δυο συνεχείς χρονιές στην ομάδα του Πρωτέα αποχώρησε και φέτος αγωνίζεται με τον Αστέρα. Ο «Ντούφ» αντιμετώπισε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης την πρώην του ομάδα.

Με διακριτικά
Οι δυο ομάδες έχουν το ίδιο χρώμα εμφάνισης και ο Πρωτέας χρησιμοποίησε διακριτικά φανελάκια.

Προτίμησε Πρωτέα
Ο νεαρός Κώστας Λέρης αν και αγωνίζεται στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ με τον Άτλαντα στο τουρνουά μπάσκετ δεν θα φορέσει την φανέλα της ομάδας του, αλλά προτίμησε να αγωνιστεί και φέτος στον Πρωτέα.

Παρουσία Λάππα
Τον αγώνα παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Κλεομένης Λάππας και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Καρπενησίου.

Στον πάγκο τραυματίες
Κοντά στην ομάδα του Πρωτέα ήταν οι τραυματίες Χρήστος Νικόπουλος και Δημήτρης Κουρλός.

Ξεχώρισε ο Κρητικός


Ο Γιώργος Κρητικός για τους νικητές πήρε το μεγαλύτερο βάρος στο σκοράρισμα, πτωχαίνοντας 17 πόντους. Στους 13 ακολούθησε ο πάουερ φόργουρντ Γιάννης Δροσίνης.


Πρώτο «πιστόλι» ο Ηλιάδης


Για ακόμη μια φορά ο Γιάννης Ηλιάδης πήρε στην «πλάτη» την ομάδα του Αστέρα. Έκανε πολύ καλή εμφάνιση σκοράροντας 28 πόντους, έχοντας πετύχει και 1 τρίποντο. Στους 12 ακολούθησε ο έτερος αρχηγός Νίκος Κωστής.



Double Skor

 
Ο Πρωτέας μπήκε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε του Αστέρα με Double skor (12-6). Η ομάδα των Ηλιάδη-Κωστή δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό σε αντίθεση με τον Πρωτέα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με δίποντα των Γιάννη Ηλιάδη και Γιάννη Δροσίνη (2-2). Ο Γιώργος Μαντέκας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο Γιάννης Δροσίνης με 2ποντο πέτυχαν το 6-2. Με 1/2 βολές του Γιάννη Ηλιάδη, όμορφο λέι άπ του Γιώργου Μαντέκα και 2ποντο του Γιώργου Κρητικού από ασίστ του Γιάννη Δροσίνη (Φωτογραφία Κέντρο) έγινε το 10-3. Το 12-6  του δεκαλέπτου διαμορφώθηκε με 3ποντο του Άλκη Κατή (Φωτογραφία Δεξιά) με ταμπλό στην εκπνοή της επίθεσης και με λέι άπ του Κώστα Λέρη.



Κυριαρχία του Αστέρα
Ο Αστέρας παίζοντας πολύ καλές άμυνες και τρέχοντας στους αιφνιδιασμούς κυριάρχησε και γύρισε το παιχνίδι προηγούμενος με 23-29. Ο Πρωτέας υπέστη «μπλακ» άουτ και είχε μεγάλο χρονικό διάστημα που ήταν κακός. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Κρητικού, δίποντο του Γιάννη Ηλιάδη και καλάθια των Γιώργου Κρητικού και Γιάννη Μαντέκα ο Πρωτέας προηγήθηκε με 17-8 και πήγε την διαφορά στο +9. Με δίποντα των Βασίλη Λάμπρου και Γιάννη Δροσίνη το σκορ διαμορφώθηκε στο 19-10. Το 21-12 πραγματοποίησε με 2ποντο ο Γιάννης Ηλιάδης και με δίποντο ο Σπύρος Λαμπρόπουλος. Κάπου εκεί άρχισε το σερί 17-0 του Αστέρα. Ο Νίκος Κωστής με δύσκολο σουτ υπό πίεση και ο Γιάννης Ηλιάδης με 2ποντο μείωσαν στο 21-16. Ο Αστέρας προηγήθηκε με δυο πανέμορφα λέι απ του Γιάννη Ηλιάδη και τρίποντο του ίδιου (21-23). Ο Νίκος Κωστής με νέο δίποντο και ο Γιάννης Ηλιάδης με δυο διαδοχικά καλάθια διαμόρφωσαν το 21-29.  Με 2/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Μαντέκα ο Πρωτέας μείωσε στο 23-29 του ημιχρόνου.




17-0 σερί
Ο Αστέρας ήταν εντυπωσιακός στην 2η περίοδο και «έτρεξε» ένα σερί 17-0. Το 21-12 εις βάρος του έγινε 21-29 υπέρ του.

Πλησίασε στους 3

 












Ο Πρωτέας στο τελευταίο 3ελπτο του δεκαλέπτου μάζεψε την διαφορά και πλησίασε στους 3 πόντους κάνοντας αντεπίθεση διαρκείας. Με δίποντο του Γιάννη Ηλιάδη και 1/2 ελεύθερες βολές του Βασίλη Τσουκαλά ο Αστέρας προηγήθηκε με 9 πόντους και με 23-32. Ο Γιάννης Δροσίνης με 2ποντο και ο Νίκος Κωστής (Φωτογραφία Αριστερά) με κοντινό καλάθι έπειτα από ασιστ του Γιάννη Ηλιάδη πραγματοποίησαν το 25-34. Με δίποντο του Γιώργου Κρητικού, 1/2 βολές του Γιάννη Δροσίνη, 2ποντο του ίδιου και τρίποντο του Βασίλη Λέρη (Φωτογραφία Δεξιά) ο Πρωτέας μείωσε στον πόντο και σε 33-34. Ο Αστέρας με 2ποντο του Νίκου Κωστή πέτυχε το 33-36. Ο Γιάννης Δροσίνης του Πρωτέα ανέκοψε με «τάπα» τον Άλκη Κατή του Αστέρα. Ο Βασίλης Λέρης του Πρωτέα ανέκοψε με «στοπ» τον Νίκο Κωστή του Αστέρα.



Διαμαρτυρίες σε Χουσιάδα
Μετά το τέλος της 3ης περιόδου ο Άλκης Κατής του Αστέρα και ο χορηγός της ομάδας Ανδρέας Κυλλής διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή Θανάση Χουσιάδα για τον μη καταλογισμό φάουλ υπέρ της ομάδας τους. Αντίστοιχες διαμαρτυρίες στον ίδιο διαιτητή από τους παίκτες του Αστέρα έγιναν και στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.


Ανατροπή και νίκη για Πρωτέα


Η ομάδα του Πρωτέα γύρισε το παιχνίδι στην 4η περίοδο, όπου χάρης τους Γιώργο Κρητικό και Κώστα Λέρη (Φωτογραφία) έφτασε στην πρώτη της νίκη. Ο Αστέρας δεν μπόρεσε να διατηρηθεί μπροστά παρά τις προσπάθειες του Νίκου Κωστή. Ο Κώστας Λέρης με 2ποντο και ο Γιώργος Κρητικός με κοντινό καλάθι έβαλαν μπροστά τον Πρωτέα με 37-36. Ακολούθησε δύσκολο δίποντο του Νίκου Κωστή υπό πίεση και 2ποντο του Γιώργου Κρητικού (39-38). Με δίποντο του Γιάννη Ηλιάδη και παλικαρίσιο καλάθι του Κώστα Λέρη έγινε το 41-40. Ο Πρωτέας προηγήθηκε με 43-40 με καλάθι του Γιώργου Μαντέκα, έπειτα από όμορφη ασίστ του Κώστα Λέρη. Ο Νίκος Κωστής με καλάθι στην εκπνοή της επίθεσης  και ο Γιώργος Κρητικός με δίποντο πέτυχαν το 45-42. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Γιάννη Ηλιάδη και λέι απ του Κώστα Λέρη το σκορ έγινε 49-43. Ο Κώστας Λέρης πέτυχε νέο όμορφο καλάθι με ατομική προσπάθεια για το 49-43. Ο Γιάννης Ηλιάδης με 1/2 βολές έκανε το 49-44. 00.57 πριν το τέλος ο Γιώργος Μαντέκας είχε 0/2 βολές. 00.50 πριν το τέλος ο Γιάννης Δροσίνης με 2/2 ελεύθερες βολές έκανε το 51-44. 00.37 πριν το τέλος ο Γιώργος Κρητικός με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 53-44. 00.30 πριν το τέλος ο Σπύρος Λαμπρόπουλος είχε 0/2 βολές. 00.20 πριν το φινάλε ο Γιώργος Κρητικός με 2/2 βολές έκανε το 55-46. 00.17 πριν το τέλος ο Γιώργος Ζαγκότσης με 1/2 βολές διαμόρφωσε το 55-47. 00.11 πριν το τέλος ο Άλκης Κατής με 1/2 ελεύθερες βολές διαμόρφωσε το τελικό 55-48. 00.10 πριν το τέλος ο Σπύρος Λαμπρόπουλος αστόχησε ξανά σε 2 ελεύθερες βολές.  Ο Γιώργος Μαντέκας του Πρωτέα μοίρασε τάπα στον Νίκο Κωστή του Αστέρα στα μισά της 4ης περιόδου. 




Μικροτραυματισμός Κ. Λέρη
Σάστισαν όλοι στην 4η περίοδο όταν ο Κώστας Λέρης του Πρωτέα έπεσε άτσαλα στο έδαφος μετά από καλάθι που πέτυχε. Ο αθλητής βγήκε εκτός γηπέδου, υποβασταζόμενος και πήρε το θερμό χειροκρότημα της εξέδρας.



Εκτός ο Κωστής
30 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του παιχνιδιού ο Νίκος Κωστής του Αστέρα έκανε το 5ο του προσωπικό φάουλ και αποχώρησε από το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα
12-6, 23-29, 33-36, 55-48

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β. 3(1), Λαμπρόπουλος 2, Κρητικός 17, Μαντέκας 10, Δροσίνης 13, Λέρης Κ. 10

Αστέρας (Δήμος Αθανασίου): Φλωράκης, Ντουφεκιάς,  Ζαγκότσης 1, Γκορόγιας, Ηλιάδης 28(1), Τσουκαλάς 1, Κωστής 12, Λάμπρου 2, Κατής 4(1) 

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Χρήστος Καλαμπάκας
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Θεοδόσης Κόκκοτος
Χρονομετρητής 24΄΄: Νίκος Καρφής




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος