Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Λάρκο Α.Σ. Οπούντιος Μαρτίνου-Γ.Σ. Άτλας 53-62

Νίκη ανόδου για τον Άτλαντα, ο οποίος επικράτησε στην Σπερχειάδα του αήττητου μέχρι το Σάββατο Οπούντιου Μαρτίνου με 62-53. Η ομάδα του Καρπενησίου μετά από αυτή την νίκη της βρίσκεται σχεδόν με το 1.5 πόδι στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο (12/4) στο κλειστό της Σπερχειάδας και άρχισε στις 7 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Β΄ Φάσης της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ (2ος Όμιλος). Την παρακολούθησαν περίπου 70 φίλαθλοι.
Ο Οπούντιος Μαρτίνου του Ντίνου Τριπηλόπουλου έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία των Γιώργου Ζάχου και Χρήστου Τσελή και θεωρεί ότι διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα που οδήγησε την ομάδα τους στην ήττα. Η ομάδα της Λοκρίδας ηττήθηκε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα (7 ματς ήταν αήττητη). Το Μαρτίνο στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς βρίσκονταν πίσω στο σκορ και «κυνηγούσε» τον αντίπαλο, παρότι προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα. Πρώτος σκόρερ του Οπούντιου ήταν ο γκάρντ Κώστας Βισβίκης με 21 πόντους, που πέτυχε και 2 τρίποντα. Στους 18 ακολούθησε ο σέντερ Γιάννης Θεοδώρου.
Η ομάδα του Καρπενησίου έκανε αποφασιστικό βήμα για την άνοδο της στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Ήταν «ψυχωμένη» είχε πάθος, ζωντάνια, ενεργητικότητα και σε μεγάλη μέρα τον Ναυπακτιώτη Μιχάλη Χάντζη που συνέβαλλε τα μέγιστα για την νίκη με τους 26 πόντους που σημείωσε. Ο Άτλας στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς έκανε την καλύτερη του εμφάνιση και σε περίπτωση νίκης των Φαλάρων στον αυριανό αγώνα εξασφαλίζει την πρωτιά στον Όμιλο και την άνοδο στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ πριν από το Πάσχα.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική στις (27/4) ο Άτλας θα αγωνιστεί στις 6 το απόγευμα στο Χαλκιοπούλειο με την Προοδευτική Λάρυμνας και την ίδια ώρα και μέρα στον Άγιο Κωνσταντίνο ο Οπούντιος Μαρτίνου με τα Φάλαρα.

Γύρω στους 70
Ο αγώνας των μπαράζ στο γήπεδο της Σπερχειάδας έγινε παρουσία περίπου 70 φιλάθλων. Αρκετά καθίσματα στις εξέδρες ήταν κενά, παρότι αγωνίζονταν δυο από τις πιο δυνατές ομάδες της κατηγορίας.



2η έδρα
Για 3η φορά φέτος (Όσες έχει παίξει και στο Καρπενήσι) ο Άτλας αγωνίζεται στην «γούρικη» Σπερχειάδα. Ο αγώνας άλλαξε την Πέμπτη, ώρα και γήπεδο διεξαγωγής. Η γειτονική Σπερχειάδα αποτελεί ουσιαστικά την 2η έδρα του Άτλαντα. Στο κλειστό της Σπερχειάδας οι Καρπενησιώτες έχουν πάρει 3 νίκες, με τις δυο τελευταίες κόντρα σε Φάλαρα και Μαρτίνο να είναι σημαντικής σημασίας, καθώς ισοδυναμούν με άνοδο στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Νίκη ανόδου
Εφόσον τα Φάλαρα επικρατήσουν αύριο της Προοδευτικής Λάρυμνας στο κλειστό του Αγίου Κωνσταντίνου, ο Άτλας θα έχει εξασφαλίσει πριν το Πάσχα την πρωτιά στον Όμιλο και την άνοδο στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Εκδρομείς εκατέρωθεν
Για ακόμη μια φορά στο πλευρό του Άτλαντα βρέθηκε μερίδα εκδρομέων από το Καρπενήσι. Περίπου 15 φίλαθλοι ενίσχυσαν τις προσπάθειες των αθλητών της ομάδας. Εκδρομείς βρέθηκαν στην Σπερχειάδα και από το γειτονικό Μαρτίνο (Ταξίδεψαν περίπου 150 χιλιόμετρα για να στηρίξουν την ομάδα τους). Παρών στο γήπεδο ήταν επίσης διοικητικοί, αθλητές και ο προπονητής του Άρη Σπερχειάδας.


Έσπασε το αήττητο
Το Μαρτίνο τερμάτισε στον 3ο Όμιλο της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ αήττητος μετρώντας 6 νίκες και με την νίκη στην πρεμιέρα στην Β΄ φάση μετρούσε μέχρι το Σάββατο 7  νικηφόρα αποτέλεσμα. Το εντυπωσιακό αυτό σερί σταμάτησε κόντρα στον Άτλαντα.

Εντεταλμένη υπηρεσία
Για εντεταλμένη υπηρεσία των διαιτητών Γιώργου Ζάχου και Χρήστου Τσελή κάνουν λόγο οι άνθρωποι του Οπούντιου Μαρτίνου, που έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία. Με το Evrytania Sport επικοινώνησε ο υπεύθυνος του τμήματος καλαθοσφαίρισης Δημήτρης Δημάκης και δήλωσε τα εξής: «Οι διαιτητές έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να χάσει η ομάδα μας. Είχαν εντεταλμένη υπηρεσία. Μου φαίνεται παρά πολύ περίεργο πως σε 7 νίκες η ΕΣΚΑΣΕ δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μας και τώρα μας πήρε τηλέφωνα να ρωτήσει πόσο ήρθαμε, αν κερδίσαμε ή χάσαμε, χωρίς να ρωτήσει πιο ήταν το σκορ του αγώνα.»


Ασταμάτητος ο Χάντζης


Τι να πει κανείς για την παρουσία του φόργουορντ Μιχάλη Χάντζη. Ο αθλητής του Άτλα βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα σκόραρε 26 πόντους και έβαλε το μεγαλύτερο «λιθαράκι» στην σημαντική νίκη της ομάδας του που οδηγεί στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Στους 13 ακολούθησε ο «αειθαλλής» πλέι μέικερ Δημήτρης Σταλίκας.


Το βάρος σε 2

 












Το βάρος στο σκοράρισμα για τους «πράσινους» πήραν δυο αθλητές. Ο γκάρντ Κώστας Βισβίκης (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε 21 πόντους βάζοντας και 2 τρίποντα. Στους 18 ακολούθησε ο μαχητικός σέντερ Γιάννης Θεοδώρου (Φωτογραφία Δεξιά).


Πήρε το πάνω χέρι

 












Με τον φορμαρισμένο Μιχάλη Χάντζη ο Άτλας ξεκίνησε πολύ καλά στην πρώτη περίοδο και πήρε το προβάδισμα με 14-18. Ο Οπούντιος είχε ένα καλό διάστημα στην αρχή όπου και προηγήθηκε με 9-4. Ο Μιχάλης Χάντζης έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του και με δυο δίποντα έκανε το 0-4. Ο Γιάννης Θεοδώρου με δίποντο, ο Κώστας Βισβίκης με τρίποντο και ο Σεραφείμ Δημάκης με δυο 2ποντα έτρεξαν ένα σερί 9-0 και έκαναν το 9-4. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Μιχάλη Χάντζη, καλάθι και φάουλ του ίδιου με εύστοχη βολή και λει άπ του ίδιου ο Άτλας προηγήθηκε με 9-10. Και τους 10 πρώτους πόντους των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Ναυπακτιώτης Μιχάλης Χάντζης. Με τρίποντο του Δημήτρη Λερογιάννη (Φωτογραφία Αριστερά) έγινε το 9-13 και ο Άτλας απάντησε και αυτός με σερί 9-0. Με 3ποντο του Κώστα Βισβίκη, 1/2 ελεύθερες βολές του Άγγελου Σαμαντά και δίποντο του Σπύρου Ραχιώτη (Φωτογραφία Δεξιά) έγινε το 12-16. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 12-18 με καλάθι του Μιχάλη Χάντζη και 2/2 ελεύθερες βολές του Κώστα Βισβίκη. Ο Σπύρος Ραχιώτης του Άτλα ανέκοψε με «όμορφη» τάπα τον Παύλο Πύλια του Μαρτίνου. Ο Δημήτρης Λερογιάννης του Άτλαντα έκοψε προσπάθεια του Γιάννη Θεοδώρου του Οπούντιου. 





Στο +9


Ο Οπούντιος ξεκίνησε πιο καλά στην 2η περίοδο και προηγήθηκε με 3 πόντους (25-22). Οι Καρπενησιώτες «αφυπνίστηκαν» και ολοκλήρωσαν εξαιρετικά το δεύτερο μέρος χάρις το σερί του 10-0 και την πολύ καλή τους άμυνας μπήκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενοι με 27-36. Ο Θωμάς Χονδρός με 2ποντο και ο Παύλος Πύλιας με 2ποντο έκαναν το 16-20. Με 1/2 βολές του Γιώργου Μερτζάνη, με 1/2 βολές του Κώστα Βισβίκη (Αντιαθλητικό φάουλ) και δίποντο του Γιάννη Θεοδώρου το Μαρτίνο ισοφάρισε σε 20-20. Ακολούθησε δίποντο του Τάσου Καδά, λει απ του Κώστα Βισβίκη και καλάθι και φάουλ του Γιάννη Θεοδώρου με εύστοχη βολή για το 25-22. Ο Άτλας προηγήθηκε με 25-32 τρέχοντας ένα σερί 10-0 με 2/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σταλίκα, δυο δίποντα του Μιχάλη Χάντζη, 2ποντο του Δημήτρη Σταλίκα και καλάθι του Θωμά Χονδρού. Ο Κώστας Βισβίκης έδωσε τέλος στο σερί του Άτλαντα και μείωσε σε 27-32. Το 27-36 του ημιχρόνου έγινε με δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα (Φωτογραφία) και 2ποντο του Μιχάλη Χάντζη. Ο Δημήτρης Λερογιάννης του Άτλα ανέκοψε με «τάπα» τον σέντερ του Μαρτίνου Γιάννη Θεοδώρου στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου.




Αντιαθλητικό σε Σταλίκα
Στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου ο ρέφερι Γιώργος Ζάχος καταλόγισε αντιαθλητικό φάουλ στον Δημήτρη Σταλίκα, το οποίο κέρδισε ο Κώστας Βισβίκης. 



Με ραγισμένο δάχτυλο

 












Με πρόβλημα τραυματισμού στο δάχτυλο (Ράγισμα) έπαιξε σε όλη την διάρκεια του δεύτερου μέρους ο Ανδρέας Σέττος (Φωτογραφία Αριστερά) του Οπούντιου Μαρτίνου.

Διψήφιο προβάδισμα


Η ομάδα του Καρπενησίου έφτασε την διαφορά στους 16 πόντους στο ξεκίνημα του δεύτερου ημίχρονου. Ο Οπούντιος κατάφερε να πλησιάσει χάρις τις προσπάθειες των Σεραφείμ Δημάκη και Γιάννη Θεωδώρου. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 38-49 υπέρ του Άτλαντα. Ο Μιχάλης Χάντζης διέσχισε όλο το γήπεδο και τελείωσε την επίθεση με καλάθι για το 27-38. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Δημήτρη Σταλίκα και δυο καλάθια του ίδιου για το 27-43 και το +16 για τον Άτλαντα. Η ομάδα του Καρπενησίου με σερί 11-0 (4-0 από την 2η περίοδο) έφτασε στην μεγαλύτερη της διαφορά στο ματς. Ο Σεραφείμ Δημάκης (Φωτογραφία) με 3ποντο, ο Κώστας Βισβίκης με 2/3 ελεύθερες βολές, ο Σεραφείμ Δημάκης με δίποντο και ο Γιάννης Θεοδώρου με κοντινό δίποντο μείωσαν στους 7 και στο 36-43 με ένα σερί 9-0 για τον Οπούντιο. Ο Σπύρος Ραχιώτης με 2ποντο και ο Μιχάλης Χάντζης με 1/2 βολές διαμόρφωσαν το 36-46. Με δίποντο του Γιάννη Θεοδώρου και 1/2 ελεύθερες βολές του Μιχάλη Χάντζη (Αντιαθλητικό φάουλ) και 2ποντο του Μιχάλη Χάντζη στην εκπονή του χρόνου έγινε το 38-49 της 3ης περιόδου. Ο Δημήτρης Σταλίκας του Άτλαντα ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Γιώργου Τράκου του Οπούντιου.




Κέρδισε αντιαθλητικό
00.59 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο φόργουονρτ του Άτλαντα Μιχάλης Χάντζης κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Τάσο Καζάνα του Μαρτίνου. Ο Ναυπακτιώτης αθλητής ευστόχησε σε 1 από τις 2 ελεύθερες βολές.



Έφτασε στην «πολύτιμη» νίκη

 












Οι Καρπενησιώτες συνέχισαν πολύ καλά και στην τελευταία περίοδο, όπου κράτησαν μακριά στο σκορ τον αντίπαλο. Το Μαρτίνο πρέσαρε σε όλο το γήπεδο, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το «Come Back» και ηττήθηκε για πρώτη φορά. Με δίποντο του Κώστα Βισβίκη και γκολ φάουλ του Ανδρέα Σέττου (Χαμένη βολή) το Μαρτίνο μείωσε σε 42-49. Ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε 2ποντο μετά από όμορφη ασιστ του Μιχάλη Χάντζη (42-51). Ο Κώστας Βισβίκης με δίποντο και ο Θωμάς Χονδρός με νέο καλάθι έκαναν το 44-53. Ο Γιάννης Θεοδώρου με 2/2 βολές (Αντιαθλητικό φάουλ) μείωσε σε 46-53. Με δίποντο του Τάσου Καδά (Φωτογραφία Δεξιά) και καλάθι του Μιχάλη Χάντζη έγινε το 46-57. Ο Γιάννης Θεοδώρου με δίποντο και ο Κώστας Βισβίκης με 2/2 ελεύθερες βολές μείωσαν στο 50-57. Ο Τάσος Καδάς με δίποντο και ο Γιάννης Θεοδώρου με καλάθι και φάουλ (Εύστοχη βολή) διαμόρφωσαν το 53-59. Ο Δημήτρης Σταλίκας έκανε με δίποντο το 53-61. 00.27 πριν το τέλος ο Μιχάλης Χάντζης αστόχησε σε 2 βολές και 00.22 πριν το φινάλε ο Τάσος Καδάς με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 53-62.  



Φινάλε με «τάπες»
Συνολικά 4 φορές στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Οπούντιου ανέκοψαν προσπάθειες των παικτών του Άτλαντα. Ο Γιάννης Θεοδώρου του Μαρτίνου μοίρασε «τάπα» στον Τάσο Καδά του Άτλαντα. Ο Παύλος Πύλιας του Οπούντιου έκοψε όμορφα προσπάθεια του Δημήτρη Σταλίκα του Άτλαντα, ενώ ο ίδιος μοίρασε μια ακόμη «τάπα» στον Θωμά Χονδρό του Άτλαντα. Ο Γιάννης Θεοδώρου του Μαρτίνου ανέκοψε και αυτός με «στοπ» τον Θωμά Χονδρό του Άτλαντα. Οι δυο τελευταίες «τάπες» έγιναν στο τελευταίο λεπτό του ματς.

3ο αντιαθλητικό
Οι διαιτητές καταλόγισαν για 3η φορά στο ματς αντιαθλητικό φάουλ, αυτή την φορά εις βάρος του Θωμά Χονδρού. Το φάουλ το κέρδισε ο σέντερ του Οπούντιου Γιάννης Θεοδώρου, ο οποίος ευστόχησε και στις 2 βολές (46-53). 


Πανηγυρισμοί & αποθέωση παικτών
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του Άτλαντα μαζί με τους φιλάθλους τους, που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πανηγύρισαν έξαλλα την νίκη, η οποία κατά μεγάλο βαθμό δίνει το εισιτήριο ανόδου στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Μάλιστα οι μπασκετμπολίστες αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους κατά την αποχώρηση τους από το γήπεδο.




Τα δεκάλεπτα
14-18, 27-36, 38-49, 53-62

Συνθέσεις Ομάδων

Λάρκο Α.Σ. Οπούντιος Μαρτίνου (Ντίνος Τριπηλόπουλος): Μερτζάνης 1, Λυβέρας, Τράκος, Βισβίκης 21(2), Σέττος 2, Καζάνας, Δημάκης 9(1), Πύλιας 2, Θεοδώρου 18

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 13, Ραχιώτης 4, Λέρης, Χάντζης 26, Χονδρός 8, Σαμαντάς 1, Σταμάτης, Καδάς 7, Λερογιάννης 3(1)

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος & Χρήστος Τσελής (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Ανθή Τσιμπρικά & Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Χρονομετρητής 24΄΄: Δημήτρης Δημάκης









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος