Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Γ.Σ. Άτλας-Γ.Σ. Τα Φάλαρα 45-43

Με το «δεξί» μπήκε στα μπαράζ ανόδου ο Άτλαντας, ο οποίος νίκησε με αρκετό άγχος στο τέλος τα Φάλαρα με 45-43.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (6/4) στο κλειστό γήπεδο της Σπερχειάδας και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της 2ης φάσης του πρωταθλήματος της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ για τον 2ο Όμιλο. Άρχισε στις 6 το απόγευμα και το παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα.
Ο Άτλας παρότι παρουσίασε ξανά δυο αγωνιστικά πρόσωπα στο τέλος «χαμογέλασε» και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην δεύτερη φάση των μπαράζ ανόδου. Η ομάδα του Καρπενησίου ήταν πολύ καλή στην 2η και 3η περίοδο, όπου ξέφυγε στο σκορ με 10 πόντους και έδειξε ότι θα πάρει εύκολα την νίκη. Στην τελευταία περίοδο ήταν κακή και σκόραρε μόλις 6 πόντους κάνοντας το ματς ντέρμπι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ναυπακτιώτης φόργουρντ Μιχάλης Χάντζης με 12 πόντους.
Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά πήγαν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού και να πάρουν την νίκη. Είχαν την κατοχή της μπάλας στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, όμως δεν ολοκλήρωσαν με επιτυχία την επίθεση τους και έμειναν στο -2. Η ομάδα της Στυλίδας ήταν μέτρια στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ανέβασε την απόδοση της στα μισά της 3ης περιόδου και στην 4η περίοδο, όπου πλησίασε στην ανατροπή. Ξεχώρισε ξανά ο πλέι μέικερ Κώστας Κωστούλας που σκόραρε 11 πόντους.
Την επόμενη Κυριακή (13/4) την ίδια ώρα ο Άτλας θα παίξει στο Χαλκιοπούλειο με τον Οπούντιο Μαρτίνου και τα Φάλαρα θα αγωνιστούν στον Άγιο Κωνσταντίνο με την Προοδευτική Λάρυμνας.

Περίπου 50
Λιγοστοί φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Σπερχειάδας για να παρακολούθησαν την αναμέτρηση των μπαράζ ανόδου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Περίπου 50 φίλαθλοι παρακολούθησαν το ματς. 


Με εκδρομείς
Περίπου 5-6 άτομα ταξίδεψαν από το Καρπενήσι για να παρακολούθησαν την αναμέτρηση της Ευρυτανικής ομάδας. Η προσέλευση των φιλάθλων δεν ήταν η αναμενομένη δεδομένου ότι η Σπερχειάδα απέχει περίπου 40 λεπτά από το Καρπενήσι.


Νικάει με +2
Ο Άτλαντας είχε κερδίσει για το πρωτάθλημα του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ μέσα στην Σπερχειάδα τον τοπικό Άρη με 2 πόντους διαφορά. Με την ίδια διαφορά κέρδισε και την ομάδα των Φαλάρων.

Παρουσίες της Σπερχειάδας
Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο προπονητής του Άρη Σπερχειάδας Δημήτρης Έλληνας, καθώς και καλαθοσφαιριστές της ομάδας.


Νέα νίκη με Φάλαρα
Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί το περασμένο Σάββατο για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ΄ΕΣΚΑΣΕ. Ο Άτλαντας έφυγε νικητής για 2η συνεχή φορά. Βέβαια η νίκη του σημερινού αγώνα είχε διπλή σημασία, αφού οι αγώνες των μπαράζ είναι μονοί.

Μπροστάρης ο Χάντζης


Ο Μιχάλης Χάντζης ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών πετυχαίνοντας 12 πόντους. Στους 9 ακολούθησε ο γκάρντ Τάσος Καδάς, ο οποίος πέτυχε αρκετά κρίσιμα καλάθια στην τελευταία περίοδο.


Πρώτος ο Κωστούλας


Ο πλέι μέικερ των Φαλάρων Κώστας Κωστούλας σκόραρε 11 πόντους. Στους 7 πόντους με 1 τρίποντο ακολούθησε ο νεαρός Στέργιος Ρούσσος.

Μπροστά με 5

 
Νευρικά ξεκίνησαν το ματς οι δυο ομάδες, που ήταν άστοχες στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Ο Άτλαντας ανεβάζοντας την απόδοση του στο τελευταίο 2λεπτο προηγήθηκε των Φαλάρων με 13-8. Ο Φίλωνας Καραπέτσας (Φωτογραφία Αριστερά) με καλάθι και φάουλ (Άστοχη βολή) και ο Στέργιος Ρούσσος με δίποντο έκαναν το 0-4. Ο Άτλας με δίποντο του Μιχάλη Χάντζη 1/2 βολές του ίδιου και νέο δίποντο του ίδιου προηγήθηκε με 5-4. Ο Βαγγέλης Λαϊνας (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο και ο Σπύρος Ραχιώτης με δίποντο έκαναν το 7-6. Ακολούθησαν 2ποντα του Στέργιου Ρούσσου και του Μιχάλη Χάντζη (9-8). Ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Κέντρο) με καλάθι και φάουλ και με εύστοχη βολή και με νέο όμορφο δίποντο μετά από ασιστ του Δημήτρη Σταλίκα έγραψε το 13-8. Ο Άτλαντας τελείωσε το δεκάλεπτο τρέχοντας ξανά ένα σερί 5-0.



Συνέχισαν να προπορεύονται


Πολύ καλύτερο παιχνίδι έγινε στο δεύτερο 10λεπτο με τον Άλαντα να ξεφύγει μέχρι και με 10 πόντους αλλά τα Φάλαρα να δηλώνουν «παρών» και να μειώνουν μέχρι και τους 5 πόντους. Με δίποντο του Μιχάλη Χάντζη και 2ποντο του Κώστα Κωστούλα έγινε το 15-10. Ο Μιχάλης Χάντζης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Κώστας Λέρης με 2/2 βολές και ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Αριστερά) με όμορφο σουτ χωρίς ισορροπία διαμόρφωσαν το 20-10. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Κώστα Χρυσαφόπουλου, 1/2  βολές του Θωμά Χονδρού, 1/2  ελεύθερες βολές του Κώστα Κωστούλα έγινε το 21-12. Με 2ποντο του Θωμά Χονδρού, 2ποντο του Κώστα Κωστούλα και 1/2 ελεύθερες βολές του Κώστα Χρυσαφόπουλου το σκορ έγινε 23-15. Με δίποντο του Μιχάλη Χάντζη ο Άτλας προηγήθηκε με 25-15. Με 2/2 βολές του Κώστα Κωστούλα και 3ποντο του Στέργιου Ρούσσου (Φωτογραφία Κέντρο) τα Φάλαρα μείωσαν σε 25-20. Το ημίχρονο έκλεισε στο 29-22 χάρις σε 2ποντο του Τάσου Καδά, 2/2 βολές του Άγγελου Σαμαντά και 2ποντο του Παύλου Ντινόπουλου στην εκπνοή του χρόνου. Ο σέντερ των Φαλάρων Παύλος Ντινόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) ανέκοψε με «τάπα» τον επίσης σέντερ του Άτλαντα Σπύρο Ραχιώτη στα μισά της δεύτερης περιόδου.





+4 για τον Άτλα


«Βραχέα» κεφαλή διατήρησε στην 3η περίοδο η ομάδα του Καρπενησίου. Ο Άτλας προηγήθηκε με 39-35 καθώς τα Φάλαρα βελτιώθηκαν σε αρκετούς τομείς και έκλεισαν την «ψαλίδα». Ο Τάσος Καδάς με δίποντο και ο Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) με καλάθι και φάουλ και με εύστοχη βολή διαμόρφωσαν το 31-25. Με δίποντο του Θανάση Χάδου (Φωτογραφία Δεξιά) και 3ποντο του Δημήτρη Σταλίκα το σκορ έγινε 34-27. Ακολούθησαν 1/2  βολές του Δημήτρη Σταλίκα και 2ποντο του Κώστα Κωστούλα (35-29). Με 2ποντο του Δημήτρη Σταλίκα, 1/2  ελεύθερες βολές του Βαγγέλη Λαϊνα, αυτοκαλάθι του Σπύρου Ραχιώτη (Φωτογραφία Κέντρο, Χρεώθηκε στον αρχηγό Γιάννη Δημητρίου) και 1/2  βολές του Παύλου Ντινόπουλου τα Φάλαρα μείωσαν στο 37-33. Το 39-35 της περιόδου έγινε με δίποντο του Δημήτρη Σταμάτη και 2/2 ελεύθερες βολές του Κώστα Κωστούλα.



Τα κοψίματα του Λερογιάννη


Ο Δημήτρης Λερογιάννης του Άτλαντα ανέκοψε με όμορφες «τάπες» προσπάθειες των αντιπάλων του στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου. Πρώτα μοίρασε «στοπ» στον Παύλο Ντινόπουλο και μετά από 2-3 λεπτά ανέκοψε προσπάθεια του Κώστα Κωστούλα.

Χωρίς καλάθι 3 λεπτά
Οι δυο ομάδες για περισσότερο από 3 λεπτά στην 4η περιόδο δεν σκόραραν. Το πρώτο καλάθι πέτυχε ο Φίλωνας Καραπέτσας 6.50 πριν το τέλος του ματς.

Είχε Καδά


 












Δραματικά ήταν τα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς, όπου τα Φάλαρα πήγαν να κάνουν την ολική ανατροπή ωστόσο έκαναν λάθος επιλογή. Ο Άτλαντας είχε στην 4η περίοδο τον Τάσο Καδά (Φωτογραφία Αριστερά) σε πολύ καλή κατάσταση, ο οποίος πήρε στις πλάτες του την ομάδα και την οδήγησε σε μια τεράστια και σημαντική νίκη. Ο Φίλωνας Καραπέτσας με 2ποντο έκανε το 39-37 μειώνοντας στους 2 πόντους. Με 1/2  βολές του Σπύρου Ραχιώτη, 1/2  ελεύθερες βολές του Τάσου Καδά και δίποντο του Τάσου Καδά οι Καρπενησιώτες άνοιξαν την διαφορά στο +6 και προηγήθηκαν με 43-37. Ο Γιάννης Δημητρίου (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο και ο Θανάσης Χάδος με δίποντο μείωσαν στον πόντο για το 43-42. Ο Τάσος Καδάς με δίποντο έκανε το 45-42. 00.59 πριν το τέλος ο Φίλωνας Καραπέτσας αστόχησε σε δυο ελεύθερες βολές. Ο Γιάννης Δημητρίου 00.24 πριν το τέλος με 1/2  βολές μείωσε στο τελικό 45-43. Οι βολές ήταν για αντιαθλητικό φάουλ και στην επόμενη επίθεση ο Αλέκος Κοτσιμπός χρέωσε βήματα σε προσπάθεια του Κώστα Κωστούλα. Ο Άτλας είχε την επίθεση ωστόσο η μπάλα βγήκε εκτός και πέρασε στην κατοχή των Φαλάρων για τα τελευταία 3 δευτερόλεπτα. Οι Καρπενησιώτες πρέσαραν σωστά και ο αντίπαλος τους δεν εκδήλωσε επίθεση. Ο Σπύρος Ραχιώτης του Άτλα ανέκοψε με «τάπα» προσπάθεια του Στέργιου Ρούσσου στα μισά της τελευταίας περιόδου.






Αντιαθλητικό στα 24΄΄


24 δευτερόλεπτα πριν την λήξη ο ρέφερι Αλέκος Κοτσιμπός (Φωτογραφία) χρέωσε αντιαθλητικό το επιθετικό φάουλ που έκανε ο Τάσος Καδάς πάνω στον Γιάννη Δημητρίου. Οι παίκτες του Άτλαντα διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή για την απόφαση του. Ο Γιάννης Δημητρίου ευστόχησε σε μια βολή μείωσε στους 2 και ο Κώστας Κωστούλας έκανε βήματα χάνοντας ευκαιρία να διεκδικήσει η ομάδα του την ισοφάριση.




Έντονοι πανηγυρισμοί
Με το τέλος του αγώνα οι παίκτες των νικητών ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς. Ο Άτλας έκανε το πρώτο βήμα για την άνοδο στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.





Διαμαρτυρίες από Καρανίκα
Ο αθλητής των Φαλάρων Τάσος Καρανίκας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή Αλέκο Κοτσιμπό


Τα δεκάλεπτα
13-8, 29-22, 39-35, 45-43

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 8(1), Καραγκούνης, Ραχιώτης 3, Λέρης 2, Χάντζης 12, Χονδρός 7, Σαμαντάς 2, Σταμάτης 2, Καδάς 9, Λερογιάννης

Γ.Σ. Τα Φάλαρα (Αποστόλης Λαχανάς): Καρανίκας, Κωστούλας 11, Δημητρίου 6(1), Καραπέτσας 4, Χάδος 4, Λαϊνας 3, Ντινόπουλος 3, Καρανάϊος, Ρούσσος 7(1), Χρυσαφόπουλος 5

Διαιτητές: Αλέκος Κοτσιμπός & Χρήστος Τσελής (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής & Αναστάσιος Κανδηλάρης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Χρονομετρητής 24΄΄: Θανάσης Αυγουλής




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος