Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα 3-1

Πιάνοντας πολύ καλή απόδοση για περίπου 25 λεπτά στο 1ο ημίχρονο ο ΑΠΟΚ έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς κερδίζοντας τα Άγραφα με 3-1.
Ο πρώτος ημιτελικός των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (5/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Έγινε παρουσία περίπου 200 φιλάθλων και με πολύ καλές καιρικές συνθήκες.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη από το 20ο λεπτό και μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου έπιασε εξαιρετική απόδοση και δημιουργούσε την μια ευκαιρία μετά την άλλη μπροστά από την αντίπαλη εστία. Σκόραρε 3 φορές και έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο. Η πολύ καλή απόδοση δεν συνεχίστηκε στην επανάληψη και ενδεχομένως οι ποδοσφαιριστές να έκαναν συντήρηση δυνάμεων εν όψει των συνεχόμενων αγώνων. Τα γκολ των «κυανόλευκων» πέτυχαν οι: Εμρά Χαφούς, Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και Άλεξ Μπακαλίδης.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου ξεκίνησαν αρκετά καλά στο ματς και στο πρώτο 20λεπτο έχασαν 3 πολύ καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν μέσα από αντεπιθέσεις. Στην συνέχεια η άμυνα τους εκτέθηκε σε πληθώρα περιπτώσεων και η εστία της ομάδας «παραβιάστηκε» 3 φορές. Στο δεύτερο μέρος ισορρόπησε το ματς και μείωσε νωρίς στο 57ο λεπτό με τέρμα του Αγρινιώτη στόπερ Βασίλη Βαγενά. Η ομάδα του Κατσαντώνη δεν μπόρεσε να πετύχει άλλο τέρμα και ηττήθηκε με 2 γκολ διαφορά.
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν την Τετάρτη (9/4) στον 2ο ημιτελικό στην έδρα των Αγράφων. Σε περίπτωση νέας νίκης του ΑΠΟΚ δεν θα διεξαχθεί 3ος ημιτελικός.

Περίπου 200
Ο 1ος ημιτελικός των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας έγινε το Σάββατο παρουσία περίπου 200 φιλάθλων. Οι καλές καιρικές συνθήκες με την ηλιοφάνεια και την υψηλή θερμοκρασία βοήθησαν στην προσέλευση των φιλάθλων.



Ξανά την Τετάρτη
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν στον 2ο ημιτελικό την Τετάρτη 9 Απριλίου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί είτε στο γήπεδο του Κερασοχωρίου είτε πάλι στο Δημοτικό στάδιο. Η πρώτη έδρα των Αγράφων το αθλητικό κέντρο Καρπενησίου δεν διαθέτει άδεια καταλληλότητας.

Τα σενάρια
Ο ΑΠΟΚ σε περίπτωση νίκης την Τετάρτη προκρίνεται στον τελικό, ενώ με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα η σειρά των αγώνων πηγαίνει σε 3ο ματς το Σάββατο (12/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου.

Αγώνας μετά από 2 εβδομάδες
Τα Play Off ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν δυο εβδομάδες νωρίτερα. Ωστόσο τα διοικητικά προβλήματα στην ΕΠΣ Ευρυτανίας οδήγησαν στην νέα διακοπή του φετινού πρωταθλήματος. Ένα πρωτάθλημα μόλις 8 ομάδων θα ολοκληρωθεί την ίδια χρονική περίοδο με αντίστοιχα πρωταθλήματα που μετέχουν 16 και 18 ομάδες.

Οριακά οι ημερομηνίες
Αρκετοί αγώνες των Play Off θα γίνουν Τετάρτες, καθώς η ΕΠΣ Ευρυτανίας θα πρέπει να κοινοποιήσει τον πρωταθλητή στην ΕΠΟ μέχρι την Δευτέρα 28 Απριλίου.

3Χ3
Ο ΑΠΟΚ και στις 3 φετινές αναμετρήσεις κόντρα στα Άγραφα μετράει ισάριθμες νίκες.

Επανάληψη ημιτελικού
Οι δυο ομάδες περίπου τέτοιες ημέρες πέρυσι αγωνίζονταν στα ημιτελικά των Play Off. Τελικώς τότε μετά από ενστάσεις και εφέσεις εκατέρωθεν Άγραφα και ΑΠΟΚ μηδενίστηκαν και αποκλείστηκαν από τους τελικούς.

Σφύριξε ο Μπλούνας


Ο ΑΠΟΚ έκανε αίτημα για εξαίρεση του Νεκτάριου Χρυσαφόπουλου και ο αρχιδιαιτητής Γιώργος Παπαδήμος επέλεξε να ζητήσει διαιτητή από την γειτονική ΕΠΣ Φθιώτιδας και όχι να ορίσει κάποιον από τους υπόλοιπους διαιτητές της ένωσης της Ευρυτανίας. Τον ημιτελικό σφύριξε ο αξιολογημένος ρέφερι της ΕΠΣ Φθιώτιδας Γιάννης Μπλούνας.

Επίσημο ντεμπούτο


Ο Χάρης Κουτσουπιάς (Φωτογραφία) έκανε την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τον ΑΠΟΚ, καθώς τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνει την στρατιωτική του θητεία. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής έπαιξε στο πρώτο μέρος στο κέντρο σε ρόλο μεσοαμυντικού.

«Ορεξάτος» ο Ζαλοκώστας


Ο Δημήτρης Ζαλοκώστας έπαιξε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής του ΑΠΟΚ και έκανε για περίπου μια ώρα εξαιρετική εμφάνιση και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Κατσαντώνη. Εν συνεχεία ο ποδοσφαιριστής έπεσε αρκετά λόγω της κόπωσης.

Χειραψία προπονητών
Πριν την έναρξη του παιχνιδιού οι δυο προπονητές Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ) και Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα) είχαν χειραψία και ευχήθηκαν καλή επιτυχία ο ένας στον άλλον.


Α΄ μέρος

Επικίνδυνα τα Άγραφα-3 φορές κοντά στο γκολ

 
Στο πρώτο 20λεπτο η ομάδα των Αγράφων «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε σε 3 περιπτώσεις μια «ανάσα» από το 0-1. Στο 6ο μόλις λεπτό ο Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από μεταβίβαση του Γιώργου Βούρτσα πλάσαρε χωρίς πίεση στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πάνου Βλάχου. Δυο λεπτά αργότερα το σουτ του Βαγγέλη Αθανασόπουλου (Φωτογραφία Κέντρο) υπό πολύ καλές προϋποθέσεις μπλόκαρε σωτήρια ο γκολκίπερ του Βελουχίου. Η 3η πολύ καλή ευκαιρία του Κατσαντώνη χάθηκε στο 14o λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Χρήστου Κατσαρή, ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία Δεξιά) πλάσαρε ελάχιστα άουτ.




Αλλαγή σκηνικού
Από το 20ο λεπτό και έπειτα στο γήπεδο όμως υπήρχε μια ομάδα και αυτή ήταν ο ΑΠΟΚ. Οι «κυανόλευκοι» πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και έπαιξαν όμορφο επιθετικό ποδόσφαιρο σκοράροντας 3 φορές.

«Χορός» τερμάτων

 












Το Βελούχι μέσα σε ένα 3λεπτο πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων και προηγήθηκε με 2-0. Στο 24ο λεπτό ο Δημήτρης Ζαλοκώστας μετά από γρήγορη εκτέλεση κόρνερ του Άλεξ Μπακαλίδη σέντραρε από δεξιά και ο Εμφρά Χαφούς (Φωτογραφία Αριστερά) πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με δυνατή κεφαλιά στην αριστερή γωνία των Αγράφων πέτυχε το 1-0. Ο Ξανθιώτης μέσος στην 2η εμφάνιση του με τα Βελούχι σκόραρε και πάλι (Είχε σκοράρει στο ντεμπούτο του απέναντι στην Ποταμιά για την 18η αγωνιστική). Τρία λεπτά αργότερα ο Βασίλης Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) βρέθηκε μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής και με απευθείας πλασέ ψηλά στην δεξιά γωνία του Γιώργου Καλύβα πραγματοποίησε το 2-0.







Σωρεία ευκαιριών
Πριν ο ΑΠΟΚ πετύχει το 3ο του γκολ απώλεσε 4-5 σημαντικές ευκαιρίες. Μια από αυτές ήταν το όμορφο σουτ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου στο 35ο λεπτό, το οποίο έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.


3ο με Μπακαλίδη


Δυο λεπτά πριν την συμπλήρωση του 45λεπτου ο ΑΠΟΚ σκόραρε για 3η φορά στο ματς. Ο Πάνος Βλάχος με ελεύθερο βρήκε λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και αριστερά τον Άλεξ Μπακαλίδη που πήρε την κεφαλιά και εν συνεχεία έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας μπήκε ταχύτατα τετ α τετ στην περιοχή των Αγράφων και με υποδειγματικό χαμηλό πλασέ στην δεξιά γωνία του Γιώργου Καλύβα πέτυχε το 3-0.




Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Βούρτσας έκανε την κάθετη πάσα για τον Κατσαρή, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά τετ α τετ με τον Βλάχο, όμως πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της αριστερής γωνίας.
8΄: Ο Καλύβας Κ. έκανε ατομική ενέργεια έβγαλε διαγώνια για τον Αθανασόπουλου, που από θέση βολής μέσα από την περιοχή σούταρε και μπλόκαρε σωτήρια ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ.
12΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Χαφούς από την «καρδιά» της άμυνας των Αγράφων πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
14΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και η προβολή του Βούρτσα από κοντά πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
20΄: Ξαφνικό σουτ του Καλύβα Κ. εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία του Βελουχίου.
23΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά ο Μπακαλίδης εξ επαφής δεν μπόρεσε να «τσιμπήσει» την μπάλα με το κεφάλι, η οποία πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
24΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε κόρνερ με πάσα για τον Ζαλοκώστα, που σέντραρε όμορφα από δεξιά και ο Χαφούς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι αφύλακτος και με δυνατή κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Καλύβα έγραψε το 1-0.
27΄: Ο Συγκελόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Γενιτσαρόπουλος μόνος από το ύψος της μικρής περιοχής με απευθείας πλασέ ψηλά στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 2-0.
29΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η προβολή του Αντωνίου πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των Αγράφων.
34΄: Ο Συγκελόπουλος άνοιξε όμορφα δεξιά στον Τσιλιμέκη, που γύρισε παράλληλα με την μεγάλη περιοχή και το δυνατό σουτ του Ζαλοκώστας που είχε κατεύθυνση προς την εστία απέκρουσε σωτήρια με το κεφάλι σε κόρνερ ο Βαγενάς.
35΄: Μονοκόμματο σουτ του Γενιτσαρόπουλου εκτός περιοχής πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καλύβα.
39΄: Ο Μπακαλίδης άνοιξε δεξιά στον Τσιλιμέκη που σέντραρε και ο Μπακαλίδης σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή ψηλά άουτ.
40΄: Ο Μπακαλίδης έκανε όμορφη ατομική ενέργεια και σούταρε εκτός περιοχής και αριστερά με τον Καλύβα να αποκρούει από το δεξί του «παραθυράκι» σε κόρνερ.
43΄: Ο Βλάχος με βολέ βρήκε τον Μπακαλίδη που πήρε την κεφαλιά λίγο πιο μπροστά από την σέντρα ο Γενιτσαρόπουλος προσπάθησε να μπει στην φάση και ο Μπακαλίδης κέρδισε την μπάλα μπήκε τετ α τετ στην περιοχή των Αγράφων και με πλασέ εύκολα στην δεξιά γωνία του Καλύβα διαμόρφωσε το 3-0.
44΄: Ο Καλύβας Κ. ελίχτηκε εκτός περιοχής σούταρε και η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και ο Βλάχος έπεσε χαμηλά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.

Β΄ μέρος

Μείωσε με Βαγενά


Τα Άγραφα κατάφεραν μόλις στο 12ο λεπτό της επανάληψης να σκοράρουν και να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Ο Χρήστος Κατσαρής εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά ο πορτιέρο Πάνος Βλάχος έκανε τραγικό λάθος χάνοντας την μπάλα, ο Κώστας Αρκουμάνης πήγε να μπει στην φάση και τελικώς ο Βασίλης Βαγενάς με πλασέ στην άδεια από γκολκίπερ εστία μείωσε εύκολα στο 3-1. Ο στόπερ του Κατσαντώνη σκόραρε για 2η φορά στην τρέχουσα χρονιά. Είχε σκοράρει στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του επί της Κρέντης (1-4). Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή θεωρώντας ότι ο Κώστας Αρκουμάνης βρήκε την μπάλα με το χέρι.




Έπεσε ο ρυθμός
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Ο ΑΠΟΚ είχε ανά διαστήματα κάποιες καλές ευκαιρίες για να διευρύνει και άλλο το σκορ.

Νικήθηκε ο «Μπάκα»
Σε δυο περιπτώσεις στο δεύτερο μέρος ο Άλεξ Μπακαλίδης νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα Γιώργο Καλύβα. Πρώτα στο 63ο λεπτό το δυνατό σουτ του μετά από εκτέλεση φάουλ με πάσα από τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο αποκρούστηκε σωτήρια σε κόρνερ. Και στο 83ο λεπτό ο Άλεξ Μπακαλίδης βρέθηκε μόνος με τον Γιώργο Καλύβα, ο οποίος απέκρουσε το πλασέ του σε κόρνερ.



Δοκάρι από κόρνερ(!)
Στο 68ο λεπτό ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά με την μπάλα να χτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων και να καταλήγει άουτ.

Εκτός ο Αρκουμάνης-Πρώτη Σβερώνη

 












Ο δυναμικός στόπερ των Αγράφων Κώστας Αρκουμάνης (Φωτογραφία Αριστερά) αποχώρησε τραυματίας στο 82ο λεπτό, καθώς δέχτηκε μια δυνατή προβολή από τον Άλεξ Μπακαλίδη. Την θέση του πήρε ο Λάμπρος Σβερώνης (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος έκανε ντεμπούτο για την φετινή σεζόν σε ένα πολύ κρίσιμο ματς για την ομάδα του.



Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από δεξιά και η προβολή του Συγκελόπουλου στο δεύτερο δοκάρι αποκρούστηκε με τα πόδια από τον Καλύβα.
52΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Ζαλοκώστα που σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά με τον Καλύβα να αποκρούει και την μπάλα να καταλήγει σε πλάγιο άουτ για τον ΑΠΟΚ.
57΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε φάουλ από δεξιά ο Βλάχος έκανε τραγικό λάθος έχασε την κατοχή της μπάλας ο Αρκουμάνης πήγε να μπει στην φάση και στην συνέχεια ο Βαγενάς από κοντά στην ανυπεράσπιστη εστία μείωσε στο τελικό 3-1.
63΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Μπακαλίδη που σούταρε από μακριά και ο Καλύβας έπεσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.
66΄: Σουτ του Καλύβα Κ. μέσα από την περιοχή και δεξιά μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
68΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καλύβα και έφυγε άουτ.
80΄: Ο Ζαλοκώστας έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Ντουφεκιάς από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε άουτ από το αριστερό «Γ» των Αγράφων.
83΄: Ο Μπακαλίδης βρέθηκε τετ α τετ με τον Καλύβα πλάσαρε και ο τερματοφύλακας των Αγράφων απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
90΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Αντωνίου πέρασε άουτ από το τέρμα των Αγράφων.

Κίτρινες Κάρτες
Συγκελόπουλος, Αντωνίου, Βούρτσας, Σβερώνης

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Ζαλοκώστας, Χαφούς, Γενιτσαρόπουλος, Συγκελόπουλος
Άγραφα: Καλύβας Κ., Βούρτσας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Νομίζω ότι ήμασταν ανώτεροι από τον αντίπαλο και δίκαια κερδίσαμε. Βέβαια χαλαρώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και για αυτό ίσως φταίει και το σκορ. Για μένα δεν έπρεπε να συμβεί αυτό, έπρεπε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Ορισμένα από τα παιδιά βέβαια δεν είναι ακόμα έτοιμα 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης. Κάναμε και κάποιες αλλαγές, δοκιμάσαμε και κάποιους άλλους παίκτες. Νομίζω ότι αυτή την στιγμή είμαστε πλήρης σαν ομάδα, έχουνε έρθει όλοι οι παίκτες, μας λείπει όπως είπα και πριν βέβαια το επιθυμητό επίπεδο της φυσικής κατάστασης. Νομίζω ότι σιγά-σιγά μέσα από τις προπονήσεις και από τα παιχνίδια μπαράζ νομίζω ότι θα βρούμε τον ρυθμό μας και θα έχουμε την ίδια απόδοση σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων για την εμφάνιση της. Δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτε, έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι. Κοιτάμε ένα-ένα τα παιχνίδια, εμείς θέλουμε να τελειώσουμε την πρόκριση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να είμαστε ξεκούραστοι για τους τελικούς αγώνες των μπαράζ.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Στο πρώτο παιχνίδι αυτής της σειράς πήραμε ότι ακριβώς αξίζαμε. Ανταποκριθήκαμε μόνο στα πρώτα 25 λεπτά, από εκεί και πέρα δεν υπήρχαμε στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε πάρα πολλά αγωνιστικά προβλήματα και πρέπει να συνεχίσουμε με αυτά.»







Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Βλάχος, Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Αντωνίου, Ράπτης Π., Ζαλοκώστας, Κουτσουπιάς(46΄ Ντουφεκιάς), Γενιτσαρόπουλος(71΄ Σαϊτης), Μπακαλίδης, Χαφούς(70΄ Φλωράκης)

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Καλύβας Γ., Κορέντζελος, Αθανασόπουλος(75΄ Αθανασούλιας), Αρκουμάνης Κ.(82΄ λ.τρ. Σβερώνης), Βαγενάς, Κόγιας, Μάρκης, Ράπτης Μ., Βούρτσας(93΄ Κατσαρός), Κατσαρής, Καλύβας Κ.

Διαιτητής: Γιάννης Μπλούνας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος