Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Αλλαγές στον 2ο Όμιλο του τουρνουά-Κύριο θέμα η διαιτησία στην συγκέντρωση των ομάδων


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη(15/4) στις 2 το μεσημέρι σε αίθουσα του Δημαρχείου Καρπενησίου η συγκέντρωση των ομάδων του τουρνουά μπάσκετ με την διοργανώτρια επιτροπή.
Προέκυψαν αρκετές αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα του 2ου ομίλου του τουρνουά, μετά από συμφωνία των ομάδων του Ομίλου. Παράλληλα συζητήθηκε και αποφασίστηκε το τουρνουά να ολοκληρωθεί με «ντόπιους» διαιτητές. Επιπλέον θα σφυρίξουν και διαιτητές του 1ου ομίλου παιχνίδια του ίδιου ομίλου, καθώς δεν υπάρχουν διαιτητές στον άλλο όμιλο.  Οι διαιτητές πλέον θα γίνονται με ορισμό και όχι με κλήρωση, καθώς δεν επαρκούν.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Βαγγέλης Βλάχος, ο κριτής της ΕΣΚΑΣΕ και υπεύθυνος γραμματειακής υποστήριξης του τουρνουά Θανάσης Γιαννόπουλος και ο υπεύθυνος ορισμού των διαιτητών Θανάσης Χουσιάδας. Εκπροσώπηση είχαν οι 10 από τις 12 ομάδες. Παραβρέθηκαν οι: Δημήτρης Σταλίκας (Γ.Σ. Άτλας), Νίκος Κωστής, Γιώργος Ζαγκότσης (Αστέρας), Γιάννης Χαντζόπουλος, Δημήτρης Κουρλός (Πρωτέας), Βαγγέλης Λελούδης (Sporting B.C.), Θεοδόσης Κόκκοτος (Παρέα B.C.), Βασίλης Τσιώλης (Ζέφυρος), Πάνος Μπόκας (Ζήκος B.C. 2014), Χρήστος Καλαμπάκας (Λεγεωνάριοι), Κώστας Κεφαλάς (Κεράσοβο) και Γιάννης Χαλκιάς (Π.Α.Κ.). Εκπρόσωπο δεν είχαν οι ομάδες: Jail Brazers και Μακρακώμη B.C.    

Αίτημα από Κεράσοβο & Λεγεωνάριους
Η ομάδα του Κερασόβου ζήτησε να παίζει νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 4 το απόγευμα, καθώς στις 8 το βράδυ δουλεύουν σχεδόν όλοι οι αθλητές της. Παράλληλα αίτημα για να μην παίζουν Παρασκευή έκαναν οι Λεγεωνάριοι, καθώς στην πλειοψηφία τους είναι εκπαιδευτικοί και τις Παρασκευές φεύγουν από το Καρπενήσι. Βάσει αυτών των αιτημάτων έγιναν και οι αλλαγές στο πρόγραμμα του 2ου Ομίλου.

Με ορισμό
Οι διαιτητές από εδώ και στο εξής θα γίνονται με ορισμό και όχι με κλήρωση, καθώς ο αριθμός τους είναι πολύ μικρός. Παράλληλα οι διαιτητές του 1ου ομίλου θα σφυρίξουν και παιχνίδια του ίδιου ομίλου, καθώς δεν επαρκούν οι διαιτητές από τον άλλον όμιλο. Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί και φέτος με ντόπιους διαιτητές και το σενάριο περί έλευσης διαιτητών της ΕΣΚΑΣΕ δεν ευσταθεί.

Οι 11 διαθέσιμοι ρέφερι
Τα υπόλοιπα παιχνίδια των ομίλων θα σφυρίξουν οι: Θανάσης Χουσιάδας, Βασίλης Δόσης, Σεραφείμ Λερογιάννης,  Δημήτρης Κουρλός, Θεοδόσης Κόκκοτος, Γιάννης Χαλκιάς, Γιάννης Δροσίνης, Δημήτρης Σταλίκας, Τάσος Καδάς, Νίκος Κωστής και Δημήτρης Καραγιώργος.

Αποχώρηση λόγω διαμαρτυριών
Οι διαιτητές των αγώνων της πρώτης αγωνιστικής Χρήστος Καλαμπάκας και Νίκος Παπαρούπας, δεν θα σφυρίξουν ξανά καθώς δέχτηκαν αρκετά παράπονα από τις ομάδες.

Το νέο πρόγραμμα του 2ου Ομίλου του τουρνουά μπάσκετ

2η αγωνιστική
Π.Α.Κ.-Ζήκος B.C. 2014 Τετάρτη 30/4 20:00
Μακρακώμη B.C.-Κεράσοβο Παρασκευή 2/5 16:00
Sporting B.C.-Λεγωνάριοι Παρασκευή 2/5 18:00

3η αγωνιστική
Π.Α.Κ.-Sporting B.C. Τετάρτη 7/5 20:00
Μακρακώμη B.C.-Λεγεωνάριοι Πέμπτη 8/5 20:00
Ζήκος B.C. 2014-Κεράσοβο Παρασκευή 9/5 16:00

4η αγωνιστική
Sporting B.C.-Μακρακώμη B.C. Τετάρτη 14/5 20:00
Λεγεωνάριοι-Ζήκος B.C. 2014 Πέμπτη 15/5 20:00
Κεράσοβο-Π.Α.Κ. Παρασκευή 16/5 16:00

5η αγωνιστική
Μακρακώμη B.C.-Π.Α.Κ. Τετάρτη 21/5 20:00
Κεράσοβο-Λεγεωνάριοι Πέμπτη 22/5 20:00
Ζήκος B.C. 2014-Sporting B.C. Παρασκευή 23/5 18:00







Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος