Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Αίολος-Μυρίκη 1-2

Με νίκη αποχαιρέτησε το πρωτάθλημα η Μυρίκη, όπου στα τελευταία λεπτά γύρισε το ματς και επικράτησε του Αίολου με 2-1. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία χάρις το 3-0 του 1ου ημιτελικού προκρίθηκε στους τελικούς αγώνες και θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Ο 3ος τελικός των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (13/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4.30 το απόγευμα. Έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 120 με 130 φιλάθλων.
Ο Αίολος του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έπαιξε όσο χρειάζονταν για να «σφραγίσει» την πρόκριση στους τελικούς και έκανε συντήρηση δυνάμεων εν όψει των δύσκολων και συνεχόμενων αγώνων. Προηγήθηκε στο 27ο λεπτό με τέρμα του Νίκου Ράικου από στημένη φάση και έλεγχε τον ρυθμό του ματς. Στα τελευταία λεπτά δέχτηκε δυο τέρματα και ηττήθηκε με 1-2, καθώς «χαλάρωσε» αρκετά.
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου είχε δύσκολο έργο εξ αρχής και πάλεψε για την ανατροπή. Το γκολ στο πρώτο μέρος έριξε αισθητά την ψυχολογία της ομάδας και έβαλε τέλος στα «όνειρα» για την ανατροπή του 3-0. Οι πρωταθλητές αποχαιρέτησαν τα μπαράζ με ψηλά το κεφάλι, καθώς στο 85ο λεπτό και στο 92ο λεπτό με γκολ του Άγγελου Παχή και του Πάνου Λιάγκα έφυγαν νικητές από το γήπεδο με σκορ 2-1. Ήθελαν ακόμη δυο γκολ για να οδηγήσουν το ματς στην παράταση.
Ο Αίολος χάρις το 3-0 του 1ου αγώνα προκρίθηκε στους τελικούς και θα αντιμετωπίσει την Μεγάλη Τετάρτη (16/4) στο Δημοτικό στάδιο τον ΑΠΟΚ για τον πρώτο τελικό.

Περισσότεροι από 100
Μικρό ήταν το ενδιαφέρον των φιλάθλων και για τον 3ο τελικό στο ζευγάρι Αίολος-Μυρίκη. Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 120 με 130 θεατές.



Ξεκινούν οι τελικοί
Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και οι τελικοί αγώνες των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας θα αρχίσουν την Μεγάλη Τετάρτη (16/4). Σε αυτούς θα αγωνιστούν ο ΑΠΟΚ με τον Αίολο. Ο δεύτερος τελικός θα γίνει την Τετάρτη (23/4) και εάν χρειαστεί 3ος θα γίνει την Κυριακή (27/4).

Με την διαφορά τερμάτων
Οι δυο ομάδες έκαναν από μια νίκη στους αγώνες και η διαφορά τερμάτων έδωσε την πρόκριση στους τελικούς στον Αίολο. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία είχε κερδίσει στο πρώτο ματς με 3-0, ενώ ο δεύτερος ημιτελικός είχε λήξει ισόπαλος με 1-1.

Μέσα ο Γκορόγιας


Ο Λάκης Αναστασόπουλος παρέταξε την ομάδα του με ίδια τα 10/11 σε σχέση με τον ημιτελικό της Τετάρτης. Στο κέντρο αγωνίστηκε ο Δημήτρης Γκορόγιας, ο οποίος πήρε την θέση του τιμωρημένου Χρήστου Λέρη.

Στην 11αδα Νικολάου & Αζακάς


Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος ξεκίνησε τους γηπεδούχους με 2 αλλαγές σε σύγκριση με τον 2ο ημιτελικό. Στο αριστερό άκρο της άμυνας επέστρεψε ο Νίκος Νικολάου και στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Πάνος Αζακάς (Φωτογραφία). Αντικατέστησαν τους: Ρέμμους Πάτρου (Απουσιάζει στο εξωτερικό) και Γιώργο Ράικο (Έμεινε στον πάγκο).

Η σφυρίχτρα στον Τίκα


Την αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων σφύριξε ο Τριαντάφυλλος Τίκας (Φωτογραφία, Αξιολογημένος Football League). Ο Καρδιτσιώτης ρέφερι για ακόμη μια φορά έκανε εξαιρετική διαιτησία, αφήνοντας χωρίς παράπονα τις ομάδες. Καλή παρουσία είχαν και οι βοηθοί του.

Ο 15χρονος «Captain»


Το περιβραχιόνιο για την ομάδα της Μυρίκης φόρεσε ο μόλις 15 ετών επιτελικός μέσος Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία). Ο ποδοσφαιριστής μάλιστα σκόραρε με υπέροχο τρόπο το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου, το οποίο ήταν και το πρώτο του γκολ στην Α΄ Ευρυτανίας.

Α΄ μέρος

Πιο καλά η Μυρίκη
Η Μυρίκη έψαξε το γρήγορο γκολ στα πρώτα λεπτά και προσπάθησε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ξεκίνησε πιο καλά, χωρίς όμως να μπορέσει να βγάλει την μεγάλη φάση.

Ανέβηκε ο Αίολος


Μετά το πρώτο 20λεπτο ο Αίολος ανέβασε την απόδοση του και είχε την ελαφριά υπεροχή φτάνοντας στο 1-0 από στημένη φάση. Την πρώτη ευκαιρία του στο ματς απώλεσε στο 21ο λεπτό με τον Ανέστη Κοράκη (Φωτογραφία), που πλάσαρε εξ επαφής τον Στάθη Φακίτσα, ο οποίος απέκρουσε και στην συνέχεια κέρδισε το επιθετικό φάουλ.


Με σκόρερ τον Ν.Ράικο

 












Η ομάδα του Αίολου άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό πετυχαίνοντας ένα ακόμη τέρμα από στημένη φάση. Ο αριστεροπόδαρος Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία Αριστερά) εκτέλεσε φάουλ από δεξιά με ανάποδο πόδι η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Νίκος Ράικος (Φωτογραφία Δεξιά) με προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.




Ξανά με στημένα


Ο Αίολος μετά από δυο εκτελέσεις κόρνερ στην συνέχεια είχε τις προϋποθέσεις να πετύχει και δεύτερο γκολ. Στο 34΄ ο Δημήτρης Τύμπας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και το διαγώνιο σουτ του Δημήτρη Κουρλού πέρασε παράλληλα άουτ από το αριστερό δοκάρι. Με την συμπλήρωση των 45΄ ο Δημήτρης Κουρλός εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και το σουτ του Χάρη Ζαραβέλη (Φωτογραφία) μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Στάθης Φακίτσας.



Οι καλύτερες φάσεις
14΄: Σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα του Κόκκοτου.
21΄: Ο Χρυσαφόπουλος έβγαλε την μπαλιά για τον Κοράκη, ο οποίος πλάσαρε εξ επαφής τον Φακίτσα που απέκρουσε και στην συνέχεια ο παίκτης του Αίολου έκανε επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα.
27΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νικολάου από πλάγια δεξιά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ράικος Ν. με προβολή από κοντά πέτυχε το 1-0.
34΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και το διαγώνιο σουτ του Κουρλού μέσα από την περιοχή και αριστερά πέρασε από όλους άουτ παράλληλα με το αριστερό δοκάρι του Φακίτσα.
45΄: Ο Κουρλός εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και το σουτ του Ζαραβέλη από κοντά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο πορτιέρο της Μυρίκης.

Β΄ μέρος

Κοντά στο 2ο


Μόλις στο 5ο λεπτό της επανάληψης η ομάδα του Προφήτη Ηλία έχασε απίστευτη ευκαιρία για το 2-0. Ο Χάρης Ζαραβέλης μοίρασε έτοιμο γκολ στον νεαρό Κώστα Χρυσαφόπουλο (Φωτογραφία) που πλάσαρε από κοντά χωρίς πίεση ανενόχλητος άουτ από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.


Ακυρώθηκε γκολ


Στο 65ο λεπτό ο φορ του Αίολου Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) σκόραρε, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε καθώς ο δεύτερος βοηθός Μίλτος Ελ Ταχάν είχε υποδείξει οφσάιντ. 



Δεν τα παράτησε
Η Μυρίκη παρότι τα χρονικά περιθώρια στένευαν και ήλπιζε μόνο σε ένα θαύμα. Πίεσε στα τελευταία λεπτά και δικαιώθηκε, καθώς γύρισε το ματς και νίκησε με 2-1.

Έπαιξε ο Μ.Νούλας


Μετά από αρκετούς μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού ο μεσοεπιθετικός του Αίολου Μιχάλης Νούλας αγωνίστηκε ξανά. Πέρασε στο ματς στο 70ο λεπτό στην θέση του Χάρη Ζαραβέλη.


Φινάλε με ανατροπή


Οι «κόκκινοι» δεν το έβαλαν κάτω και στα τελευταία λεπτά γύρισαν το ματς παίρνοντας την νίκη γοήτρου. Στο 85ο λεπτό ο Άρης Σιταράς σέντραρε από δεξιά και ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία) με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Αίολου και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πάνος Λιάγκας με πανέμορφο σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής σημάδεψε την αριστερή γωνία του Θεοδόση Κόκκοτου και έγραψε το τελικό 1-2.




Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Ζαραβέλης μέσα από την περιοχή και αριστερά γύρισε για τον αμαρκάριστο Χρυσαφόπουλο που σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
60΄: Ο Λιάγκας Π. τροφοδότησε τον Σταμούλη που από τα όρια της περιοχής και αριστερά σούταρε και ο Κόκκοτος απέκρουσε στην δεξιά του γωνία. 
70΄: Ο Λιάγκας Π. έδωσε στον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο πορτιέρο του Αίολου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
85΄: Ο Σιταράς σέντραρε από δεξιά και ο Παχής με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι στην δεξιά γωνία του Αίολου ισοφάρισε (1-1).
92΄: Ο Λιάγκας Π. με πανέμορφο σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία του Αίολου και έγραψε το τελικό 1-2.

Κίτρινες Κάρτες
Ζαχαράκης

Διακριθέντες
Αίολος: Ράικος Ν., Νικολάου, Ηλιάδης
Μυρίκη: Λιάγκας Π., Φούκας Α., Γενιτσαρόπουλος Κ.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Αίολος): «Μέσα από την πορεία που έχει κάνει η ομάδα μου ως τώρα από την αρχή της σεζόν και μέσα από νίκες και ήττες καταφέραμε να είμαστε οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας και να διεκδικούμε και το πρωτάθλημα και όλα αυτά χάρις την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι ποδοσφαιριστές μου. Το θέμα πρόκριση το τελειώσαμε σχεδόν στο πρώτο παιχνίδι και κυρίως μετά την ισοπαλία στο δεύτερο παιχνίδι εξασφαλίσαμε στο απόλυτο την πρόκριση μας στους τελικούς. Όσο αφορά το παιχνίδι μας σήμερα σαφώς και θα θέλαμε να τελειώσει με νίκη, έπρεπε να δούμε και άλλα πράγματα για να μπορέσουμε να πάμε χωρίς απώλειες στους τελικούς. Στα παιχνίδια με τον ΑΠΟΚ θα παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο, θα είμαστε ανταγωνιστικοί, θα προσπαθήσουμε να έχουμε αυτή την ψυχική ώθηση ώστε να ξεπεράσουμε την κούραση που μας διακατέχει από τα συνεχόμενα παιχνίδια για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Εύχομαι να γίνουν ωραία παιχνίδια, να το ευχαριστηθεί πάνω από όλα ο κόσμος και στις Άγιες ημέρες που διανύουμε κανένα μα κανένα παιδί να μην έχει κάποιο τραυματισμό. Συγχαρητήρια στους νεότερους ποδοσφαιριστές της Μυρίκης, στον πιτσιρικά τον Λιάγκα για το ωραίο γκολ που σημείωσε και εμείς σαν ομάδα θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καθήκον μας. Θα ήθελα να κλείσω με κάτι, το οποίο έχω συζητήσει με τον συνεργάτη μου στις ακαδημίες τον Αναστασόπουλο και με την συνεργασία και των υπολοίπων προπονητών, που συμμετείχαν οι ομάδες τους στην 4αδα να οργανώσουμε κάτι που αν θέλουμε και έχουμε την διάθεση μπορούμε να το καθιερώσουμε να γίνεται κάθε χρόνο και πάντα με την βοήθεια της ΕΠΣ ώστε να μπορούμε όσο το δυνατό περισσότερο να στηρίζουμε όλοι μας τον πρωταθλητή του νομού μας. Πιστεύω ότι αύριο μεθαύριο θα το ανακοινώσουμε και αυτό, το οποίο ετοιμάζουμε αν είναι όλοι βέβαια σύμφωνοι.»

Λάκης Αναστασόπουλος (Μυρίκη): «Μετά το πρώτο παιχνίδι το έργο της πρόκρισης ήταν πολύ δύσκολο για την ομάδα μου. Προσπαθήσαμε την Τετάρτη να αντιστρέψουμε την κατάσταση, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Σήμερα τα παιδιά δώσανε την ψυχή τους, ενώ το άγχος και η απειρία δεν μας επέτρεψε στην διεκδίκηση μιας θέσης στα τελικά. Τα παιδιά δείξανε πάθος και θέληση τουλάχιστον για την νίκη, την οποία την άξιζαν, κατάφεραν και την πήρανε. Αποδείξανε ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα με πολλά νεαρά παιδιά που νομίζω ότι το μέλλον τους ανήκει. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Τσώνη και το διοικητικό συμβούλιο της Α.Ο.Μ. για την εμπιστοσύνη τους την φετινή χρονιά, όπως και όλους τους ποδοσφαιριστές μου για την συνεργασία που είχαμε. Τέλος θέλω να ευχηθώ και στις δυο ομάδες που είναι στους τελικούς καλή επιτυχία, να κερδίσει ο καλύτερος και επιτέλους ας γίνομαι κουραστικός εγώ θα το πω, όλοι μαζί να στηρίξουμε τον πρωταθλητή Ευρυτανίας στους επόμενους αγώνες.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Κόκκοτος, Τριανταφυλλόπουλος(66΄ Γενιτσαρόπουλος), Νικολάου, Αζακάς, Ράικος Ν., Ζαραβέλης(70΄ Νούλας Μ.), Τύμπας, Ηλιάδης, Κουρλός(75΄ Μπουμπουρής), Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ), Κοράκης

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Φακίτσας, Φούκας Α., Ζαχαράκης, Γενιτσαρόπουλος Κ., Κρασιάς, Ζαλοκώστας, Σταμούλης(71΄ Γενιτσαρόπουλος Χ.), Γκορόγιας(58΄ Παχής), Σιταράς Α., Λιάγκας Π., Γιαννακόπουλος(58΄ Λιάγκας Κ.)

Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος