Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Άγραφα-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-2

Το Βελούχι «απέδρασε» με το διπλό από το Κερασοχώρι επικρατώντας του Κατσαντώνη Αγράφων με 1-2 και πήρε το «εισιτήριο» για τους τελικούς αγώνες.
Ο δεύτερος ημιτελικός αγώνας των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (9/4) στο γήπεδο του Κερασοχωρίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Τον παρακολούθησαν περίπου 30 με 40 θεατές.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση και ήταν αρκετά «κινητικοί» στα πρώτα λεπτά. Το γκολ του ΑΠΟΚ στο 25ο λεπτό όμως ανέκοψε το καλό ξεκίνημα των Αγράφων και βρέθηκαν ξανά να «κυνηγούν» το σκορ. Το δεύτερο γκολ με πέναλτι στην επανάληψη έκανε πιο δύσκολο το έργο της ομάδας, που όμως κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Λάμπρο Αθανασούλια 4 λεπτά πριν το 90΄ και να δώσει ενδιαφέρον στο ματς μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη «καθάρισε» σε συνοπτικές διαδικασίες την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος και περιμένει τον αντίπαλο του. Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Καρπενησίου παρότι δεν έπιασε καλή απόδοση προηγήθηκε με γκολ από στημένη φάση και με κεφαλιά του Άλεξ Μπακαλίδη. Το Βελούχι βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος, όπου δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες και πέτυχε γκολ από το σημείο του πέναλτι. Σκόραρε από 1 φορά σε κάθε ημίχρονο με τον Άλεξ Μπακαλίδη.
Το Βελούχι θα περιμένει τον αντίπαλο του για τους τελικούς, οι οποίοι θα ξεκινήσουν μέσα στην Μεγάλη βδομάδα.

Λίγοι θεατές
Η αναμέτρηση στο γήπεδο του Κερασοχωρίου έγινε παρουσία περίπου 30 με 40 θεατές.


Στην 2η έδρα
Τα Άγραφα μετά από 4 χρόνια περίπου αγωνίστηκαν στο Κερασοχώρι, που δήλωσαν και φέτος ως δεύτερη έδρα. Το προπονητικό κέντρο δεν έχει άδεια καταλληλότητας και η ομάδα «μετακόμισε» στο Κερασοχώρι. Τα Άγραφα χρησιμοποίησαν το γήπεδο αυτό ως πρώτη έδρα τις περιόδους 2008-2009 (Β΄ ΕΠΣΕ) και 2009-2010 (Α΄ ΕΠΣΕ).

Νίκη=πρόκριση
Το Βελούχι «ζευγάρωσε» τις νίκες του και πήρε την πρόκριση για τους τελικούς. Θα έχει πλέον μια εβδομάδας ξεκούρασης, καθώς το άλλο ζευγάρι Αίολος-Μυρίκη οδηγήθηκε σε 3ο παιχνίδι.

Ίδιοι 11
Τα Άγραφα ξεκίνησαν με την ίδια ακριβώς 11αδα, όπως και στον πρώτο ημιτελικό το περασμένο Σάββατο στο Καρπενήσι.

3 μέσα

 
Ο Γιάννης Φλωράκης ξεκίνησε τον ΑΠΟΚ με 3 αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το ματς του Σαββάτου. Στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία Αριστερά), στο κέντρο και στα αμυντικά χαφ ο Βασίλης Ντουφεκιάς (Φωτογραφία Κέντρο) και στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ο Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Δημήτρη Τσιλιμέκη, Πάνου Ράπτη και Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου.

2 γκολ ο «Μπάκα»


Και τα δυο γκολ των νικητών σημείωσε ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία), ο οποίος επέστρεψε ξανά στις καλές εμφανίσεις.

Πλεονέκτημα έδρας
Η χρήση της έδρας του Κερασοχωρίου από τα Άγραφα έδωσε ουσιαστικά πλεονέκτημα έδρας στην ομάδα. Σε διαφορετική περίπτωση όλοι οι αγώνες των μπαράζ θα γίνουν σε γήπεδα του Καρπενησίου.

Α΄ μέρος

Ελαφρά καλύτεροι
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και στον 2ο ημιτελικό και ήταν καλύτεροι στα πρώτα λεπτά του ματς.

Έλεγξε το κέντρο
Το Βελούχι μετά το 20ο λεπτό έλεγξε τον χώρο της μεσαίας γραμμής ανέβασε την απόδοση του και κατάφερε να προηγηθεί.

Με κεφαλιά του Μπακαλίδη
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν από στημένη φάση στο 24ο λεπτό όταν ο Βασίλης Συγκελόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από το κέντρο και ο Άλεξ Μπακαλίδης με γυριστή κεφαλιά από κοντά και παρά την προσπάθεια για απόκρουση του Γιώργου Καλύβα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (0-1).



«Πάγωσε» το ματς
Μετά το γκολ του  Βελουχίου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και για 20 λεπτά η μπάλα παίχτηκε στον χώρο του κέντρου. Δεν σημειώθηκε τίποτα αξιόλογο μπροστά από τις δυο εστίες.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή μπλόκαρε ο Βλάχος.
14΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζαλοκώστα πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
17΄: Ο Κατσαρής πάσαρε στον Αθανασόπουλο, που σούταρε εκτός περιοχής δίπλα από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
24΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Μπακαλίδης από κοντά έκανε την γυριστή κεφαλιά και παρά την ασθενή απόκρουση του Καλύβα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (0-1).
25΄: Σέντρα-σουτ του Κατσαρή από πλάγια αριστερά μπλόκαρε ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ.

Ένταση στο ημίχρονο
Ένταση επικράτησε κατά την διάρκεια του ημιχρόνου έξω από τα αποδυτήρια των δυο ομάδων. Υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Άλεξ Μπακαλίδη και πρώην παράγοντα των Αγράφων. Μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το περιστατικό έλαβε τέλος.


Β΄ μέρος

Ανέβηκαν οι φιλοξενούμενοι
Το Βελούχι ανέβασε αισθητά την απόδοση του στο δεύτερο μέρος, σκόραρε ακόμη μια φορά και είχε τις ευκαιρίες να πετύχει και άλλα γκολ.

Προειδοποίησε
Στο 60ο λεπτό η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άλεξ Μπακαλίδη πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.


0-2 από την «άσπρη βούλα»

 












Ο ΑΠΟΚ σκόραρε το δεύτερο του τέρμα από το σημείο του πέναλτι στο 65΄. Ο Γιάννης Φλωράκης ανατράπηκε από τον Μιχάλη Ράπτη (Φωτογραφία Αριστερά) και ο ρέφερι Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (Φωτογραφία Δεξιά) καταλόγισε αμέσως την παράβαση. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Άλεξ Μπακαλίδης, που σημάδεψε την αριστερή γωνία του Γιώργου Καλύβα πετυχαίνοντας το 0-2. Ο «Μπάκα» σκόραρε το 2ο του γκολ στο ματς και έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στην ομάδα του.



Ευκαιρία για 3ο


Στο 80ο λεπτό το Βελούχι έχασε σημαντική στιγμή να τριπλασιάσει τα τέρματα του όταν ο Άλεξ Μπακαλίδης έδωσε στον Δημήτρη Ζαλοκώστα (Φωτογραφία), που σούταρε εκτός περιοχής και ο Γιώργος Καλύβας απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ.


Δεν τα παράτησε
Τα Άγραφα δεν παράτησαν το ματς σε καμία περίπτωση και στα τελευταία λεπτά πίεσαν και αναζήτησαν την ολική ανατροπή. Τελικώς κατάφεραν να σκοράρουν μόλις μια φορά και να μειώσουν στο τελικό 1-2.

Μπήκε στο ματς


Τα Άγραφα 4 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ κατάφεραν να μπουν στο ματς και να μειώσουν το σκορ. Ο Χρήστος Κατσαρής εκτέλεσε το πλάγιο από δεξιά και ο Λάμπρος Αθανασούλιας (Φωτογραφία) από κοντά με κεφαλιά μείωσε στο τελικό 1-2. Ο ποδοσφαιριστής πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ομάδα των Αγράφων.

Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Σουτ του Ζαλοκώστα από τα όρια της μεγάλης περιοχής πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατσαντώνη.
60΄: Χτύπημα φάουλ του Μπακαλίδη πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
65΄: Ο Φλωράκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ράπτη Μ. και ο ΑΠΟΚ κέρδισε το πέναλτι. Ο Μπακαλίδης το εκτέλεσε σούταρε εύστοχα στην αριστερή γωνία του Καλύβα και διαμόρφωσε το 0-2.
80΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε στον Ζαλοκώστα, που σούταρε έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδιωξε ωραία σε κόρνερ.
84΄: Μακρινό σουτ του Ντουφεκιά πέρασε ψηλά άουτ.
86΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά και ο Αθανασούλιας από κοντά με κεφαλιά μείωσε στο τελικό 1-2.
90΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε δυνατά από αριστερά νέο αράουτ και την κεφαλιά του Αρκουμάνη μπλόκαρε ο Βλάχος.

Κίτρινες Κάρτες
Κορέντζελος, Αθανασόπουλος, Καλύβας, Κρασιάς, Συγκελόπουλος

Διακριθέντες
Άγραφα: Βαγενάς, Κορέντζελος, Βούρτσας
ΑΠΟΚ Βελούχι: Συγκελόπουλος, Μπακαλίδης, Ζαλοκώστας

Δηλώσεις Προπονητών

* Δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουμε με τον προπονητή των Αγράφων Νίκο Τριανταφυλλόπουλο. Πιθανόν η δήλωση του να προστεθεί μέσα στις επόμενες ώρες.









Γιάννης Φλωράκης(ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σε ένα δύσκολο γήπεδο. Ο αντίπαλος πόνταρε στη δύναμη, ήθελε να πάει το παιχνίδι στη δύναμη και καλά έκανε. Αντεπεξήλθαμε και εμείς στις συνθήκες του αγώνα χρησιμοποιήσαμε και εμείς τη δύναμη γιατί δε μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο σε αυτό το γήπεδο. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο ήμασταν καλύτεροι. Δεν κάναμε πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά αυτές που κάναμε, τις αξιοποιήσαμε. Θα μείνω βέβαια στο γκολ, δε πρέπει να τρώμε τέτοια γκολ από πλάγιο κατευθείαν. Νομίζω ότι θα πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό τον τομέα, να μην χαλαρώνουμε όταν είμαστε μπροστά στο σκορ. Τέλος καλά, τελειώσαμε τον πρώτο γύρο των μπαράζ, περάσαμε και περιμένουμε τώρα τον αντίπαλο μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τη οποία καταβάλανε και για όλη τη προσπάθεια που έχουν καταβάλει όλη τη χρονιά. Νομίζω ότι έτσι είναι ήρωες, κάτω από αυτές τις συνθήκες, να παίζουν ανά 3 μήνες ένα παιχνίδι και μετά να παίζουν κάθε Κυριακή συνεχόμενα παιχνίδια για τα μπαράζ. Θα ήθελα τώρα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων ήταν αξιόμαχοι. Νομίζω ότι έχουν κάποιους αρκετά καλούς παίχτες και το μέλλον τους ανήκει.»    

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπολος): Καλύβας Γ., Ράπτης Μ., Βούρτσας(89΄ Κατσιφός), Αρκουμάνης Κ., Βαγενάς, Κόγιας, Μάρκης, Κορέντζελος(79΄ Κατσαρός), Αθανασόπουλος(74΄ Αθανασούλιας), Κατσαρής, Καλύβας Κ.

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Βλάχος, Σαπούνης, Συγγελόπουλος(83΄ Μπάμπε), Κρασιάς, Αντωνίου, Κουτσουπιάς, Ντουφεκιάς, Ζαλοκώστας, Φλωράκης, Μπακαλίδης, Χαφούς(75΄ Ράπτης Π.)

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας