Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-2

Πρωταθλητής Ευρυτανίας στέφθηκε ο ΑΠΟΚ, που επικράτησε και στον δεύτερο ημιτελικού του Αίολου. Οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν εύκολα με 0-2 και κατέκτησαν το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.
Ο δεύτερος τελικός των Play Off πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (23/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Έγινε παρουσία περίπου 80 με 100 φιλάθλων, κάτω από υψηλή θερμοκρασία και με βροχόπτωση στο α΄ ημίχρονο.
Ο Αίολος του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έπαιξε με 11αδα ανάγκης, έχοντας σωρεία προβλημάτων και ως εκ τούτου το έργο της ομάδας φάνταζε πολύ δύσκολο εξ αρχής. Παρόλα τα πολλά προβλήματα ο Αίολος πάλεψε το ματς και έκανε αρκετά καλό δεύτερο ημίχρονο, όπου είχε δοκάρι με χτύπημα φάουλ του Δημήτρη Τύμπα και ευκαιρίες να μειώσει στο σκορ και να μπει ξανά στο ματς. Η ομάδα έκλεισε την χρονιά κατακτώντας το κύπελλο και ήταν φιναλίστ στο πρωτάθλημα.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη έπαιξε όσο χρειάζονταν για να «καθαρίσει» τον τίτλο στο δεύτερο παιχνίδι και να επιστρέψει στην κορυφή του νομού μας. Το Βελούχι μπήκε δυνατά στο ματς στο πρώτο μέρος, όπου προηγήθηκε με γκολ των Βασίλη Συγκελόπουλου και Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου. Στο δεύτερο μέρος έπεσε αισθητά η απόδοση της ομάδας, ωστόσο κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το τέλος. Ο ΑΠΟΚ σήκωσε μετά το τέλος τον τελικού το 11ο πρωτάθλημα Ευρυτανίας της ιστορίας του.

Λίγος κόσμος
Μόλις 80 με 100 άτομα παρακολούθησαν τον 2ο τελικό των Play Off του πρωταθλήματος. Η προσέλευση των φιλάθλων ήταν πολύ μικρή και ήταν από τους τελικούς με τους λιγότερους φιλάθλους. Παράγοντας αποτρεπτικός ίσως ήταν και η βροχόπτωση του α΄ ημιχρόνου, αλλά και τα πολλά προβλήματα που «ταλανίζουν» τους τελευταίους μήνες το ποδόσφαιρο της Ευρυτανίας.



Κατασκοπία από Παναγιώτου


Τον τελικό παρακολούθησε ο προπονητής της Νέας Αρτάκης Δημήτρης Παναγιώτου, ο οποίος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του ΑΠΟΚ για τα Play Off ανόδου στην Γ΄ Εθνική. Η Νέα Αρτάκη θα παίξει στο Καρπενήσι στις 11 Μαΐου. Ο Αγρινιώτης τεχνικός έχει αρκετούς φίλους στο Καρπενήσι, καθώς την σαιζόν 2010-2011 κάθισε στον πάγκο του Απεραντιακού (Δ΄ Εθνική).


Οι παρουσίες της ΕΠΣΕ


Τον τελικό παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Γιώργος Παπαντζίμας (Φωτογραφία), οι Αντιπρόεδροι Κώστας Χούπας και Πάνος Παπαδημητρίου, ο γενικός γραμματέας Διονύσης Βονόρτας, ο ειδικός γραμματέας Κώστας Μάκκας και ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος φέρεται να έχει πάρει με απόφαση του πρωτοδικείου Ευρυτανίας την θέση του Δημήτρη Κοκοτίνη (Παρακολούθησε και αυτός τον αγώνα). Απουσίαζαν οι: Σωτήρης Νικολάου, Νίκος Τσώνης και Γιάννης Ζαραβέλης.


Στο γήπεδο και ο Τσιτσάνης


Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στο γήπεδο και στην απονομή του περιφερειακού συμβούλου και υποψήφιου εκ νέου στις εκλογές Λάμπρου Τσιτσάνη. Ο κ. Τσιτσάνης έχει παρακολουθήσει ξανά αγώνα στην Ευρυτανία το 2011 (Λίγο μετά τις εκλογές)(!)


Ίδιοι 11
Ο ΑΠΟΚ ξεκίνησε τον τελικό με την ίδια 11αδα σε σχέση με το ματς της περασμένης Τετάρτης. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και αυτό έκανε πράξη ο τεχνικός του Βελουχίου Γιάννης Φλωράκης.

3 αλλαγές


Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος αντιμετώπισε ξανά σωρεία προβλημάτων και ξεκίνησε την ομάδα του με 3 αλλαγές σε σύγκριση με τον 1ο τελικό. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Κώστας Λάππας (Φωτογραφία Αριστερά, 2η φετινή συμμετοχή), στο δεξιά κέντρο έπαιξε ο Ανέστης Κοράκης (Φωτογραφία Κέντρο) και αριστερά ο Δημήτρης Τύμπας και στην επίθεση ο Κώστας Μπουμπουρής (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Θεοδόση Κόκκοτου (Άρρωστος), Γιώργος Γιάκος (Απουσίαζε), Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Τραυματίας) και Γιάννης Ηλιάδης (Τραυματίας).

Νέο δίδυμο

 












Το κεντρικό δίδυμο του Αίολου Γιάννης Ηλιάδης και Γιώργος Γιάκος δεν μπόρεσε ένα αγωνιστεί σε αυτό το ματς και σε αυτή την θέση έπαιξε ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία Αριστερά) μαζί με τον Νίκο Νικολάου (Φωτογραφία Δεξιά).

Πολλές απουσίες
Ο Αίολος είχε πολλές και σημαντικές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών του. Δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες: Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Ηλιάδης, Μάκης Χρυσικός. Άρρωστος ήταν ο βασικός γκολκίπερ Θεοδόσης Κόκκοτος, ενώ απουσίαζαν οι: Ρέμμους Πάτρου και Γιώργος Γιάκος.

Δώρο.. την ήττα
Οι παίκτες του Αίολου δεν μπόρεσαν να κάνουν «δώρο» την νίκη στο εορτάζων προπονητή τους Γιώργο Χρυσαφόπουλο.

Πρωταθλητής ετών 43


Ο εορτάζων κεντρικός αμυντικός και αρχηγός του ΑΠΟΚ Γιώργος Κρασιάς (Φωτογραφία) στα 43 του χρόνια κατέκτησε ένα ακόμη πρωτάθλημα Ευρυτανίας με την ομάδα. Ο ποδοσφαιριστής ήταν αρκετά συγκινημένος για αυτή την επιτυχία του. Ο Κρασιάς μετρά 27 τρόπαια με την φανέλα του Βελουχίου (10 πρωταθλήματα και 17 κύπελλα).

2η φορά μηδέν


Ο 20χρονος Πάνος Βλάχος (Φωτογραφία) κράτησε για 2η φορά το μηδέν. Ο ΑΠΟΚ είχε δεχτεί γκολ σε όλους τους αγώνες μπαράζ και με γκολκίπερ τον Βλάχο είχε κρατήσει το μηδέν μόνο κόντρα στην Ποταμιά.

Τελευταίο για Τίκα


Ο Τριαντάφυλλος Τίκας σφύριξε για τελευταίο ματς στην Ευρυτανία, αφού επέστρεψε στην ΕΠΣ Καρδίτσας. Ο διαιτητής της Football League έκανε για ακόμη μια φορά εξαιρετική διαιτησία. Η παρουσία του Τίκα δικαιώνει την ΕΠΣ Ευρυτανίας, η οποία επέλεξε να σφυρίξει τους τελικούς του πρωταθλήματος και τον τελικό κυπέλλου τον Μάρτιο.

Κύλησαν ομαλά
Πρώτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και μετά από 4 ματς με ένταση και μικροεπεισόδια το τελευταίο και πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς ολοκληρώθηκε ομαλά και χωρίς την παραμικρή ένταση και αψιμαχία. Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους που συνετέλεσαν στο να αλλάξει η νοοτροπία και να σταματήσουν οι ανούσιες κόντρες και διαξιφισμοί.

Α΄ Μέρος

Κυριαρχία του Βελουχίου
Όλο το πρώτο μέρος άνηκε στην ομάδα του Βελουχίου, που από τα πρώτα λεπτά επέβαλλε τον ρυθμό της και πίεσε τον αντίπαλο.

Στο 15αλεπτο 0-1


Γρήγορο γκολ πέτυχε ο ΑΠΟΚ και στον 2ο τελικό, αφού μόλις στο 15ο λεπτό πήρε το προβάδισμα. Ο Γιώργος Κρασιάς εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Άλεξ Μπακαλίδης έδωσε με το στήθος στον Βασίλη Συγκελόπουλο (Φωτογραφία), που με μονοκόμματο σουτ από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία του Κώστα Λάππα έγραψε το 0-1. Ο αριστερός οπισθοφύλακας του Αίολου πανηγύρισε με έντονο τρόπο του γκολ, που έβαλε «ξηλώνοντας» το σημαιάκι του κόρνερ.




Τραυματισμός Αζακά

 












Στο 30ο λεπτό ο δεξιός αμυντικός του Αίολου Πάνος Αζακάς (Φωτογραφία Αριστερά) αποχώρησε λόγω τραυματισμού. Την θέση του πήρε ο εορτάζων Γιώργος Ράικος (Φωτογραφία Δεξιά).





Σκόραρε ο Α. Γενιτσαρόπουλος


Το Βελούχι έκλεισε το 1ο μέρος με ένα ακόμη τέρμα. Στο 36ο λεπτό ο Βασίλης Ντουφεκιάς έκανε την μπαλιά από πίσω, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος έκλεψε από τον Νίκο Νικολάου και εκτός περιοχής και πλάγια δεξιά με ψηλοκρεμαστό σουτ στην δεξιά γωνία του Κώστα Λάππα διαμόρφωσε το 0-2. Ο «Πελέ» είχε σκοράρει και στον 1ο τελικό κόντρα στον Αίολο και πέτυχε γκολ για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι, φτάνοντας τα 4 στα μπαράζ.



Άνοιξαν ομπρέλες
Η βροχή δυνάμωσε στα τελευταία λεπτά του α΄ μέρους και οι θεατές της αναμέτρησης άνοιξαν τις ομπρέλες τους.




Αμυντικά οι «Αιολίτες»
Αμύνονταν σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους η ομάδα του Αίολου, η οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν. Επιθετικά δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. ελίχτηκε από αριστερά, έκανε την σέντρα και το σουτ του Ζαλοκώστα από τα όρια της περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
15΄: Ο Κρασιάς εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Μπακαλίδης έδωσε με το στήθος στον Συγκελόπουλο, που σούταρε απευθείας από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία του Λάππα για το 0-1.
32΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η γυριστή κεφαλιά του Χαφούς από κοντά έφυγε ψηλά άουτ.
33΄: Ο Φλωράκης πάσαρε στον Τσιλιμέκη, που έκανε όμορφη ενέργεια και σούταρε εκτός περιοχής λίγο άουτ από το δεξί «Γ» του Λάππα.
36΄: Ο Ντουφεκιάς έκανε την βαθιά μπαλιά από πίσω, ο Γενιτσαρόπουλος Α. έκλεψε από τον Νικολάου και με ψηλοκρεμαστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά «έγραψε» το τελικό 0-2.

Β΄ Μέρος

Ίδιο σκηνικό
Το ίδιο σκηνικό έγινε και στο δεύτερο μέρους του 2ου τελικού, όπως και την περασμένη Τετάρτη. Ο Αίολος βελτιώθηκε αρκετά και ειδικότερα στο πρώτο 15λεπτο

Ευκαιρίες για Αίολο

 












Καλύτερα ξεκίνησε στην επανάληψη ο Αίολος, που στα πρώτα λεπτά έχασε δυο σημαντικές στιγμές να μπει ξανά στο ματς. Πρώτα στο 47 ο λεπτό το πλασέ του Δημήτρη Κουρλού (Φωτογραφία Αριστερά) πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι και στο 56ο λεπτό ο Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) δεν μπόρεσε σε δυο χρόνους να ολοκληρώσει εξ επαφής την όμορφη επιθετική ενέργεια της ομάδας του.




Δοκάρι με Τύμπα


Ο Αίολος στο 58ο λεπτό είχε δοκάρι και ευκαιρία να μειώσει στο σκορ. Ο Δημήτρης Τύμπας εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια ο Δημήτρης Τσιλιμέκης έδιωξε σε κόρνερ.


Διπλή ευκαιρία

 












Στο 62ο λεπτό η ομάδα του ΑΠΟΚ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματα της. Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφια Αριστερά) σούταρε εκτός περιοχής, ο Κώστας Λάππας απέκρουσε όμορφα στην δεξιά του γωνία και στην συνέχεια μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την εξ επαφής κεφαλιά-«ψαράκι» του Σάκη Τσιλίκα (Φωτογραφία Δεξιά).



Έπεσε ο ρυθμός
Στο τελευταίο μισάωρο του τελικού έγινε υποτονικό ματς, καθώς έπεσε ο ρυθμός. Η μπάλα παίχτηκε στον χώρο του κέντρου και δεν έγινε κάτι αξιόλογο μπροστά από τις δυο εστίες.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Νικολάου μεταβίβασε από μακριά με κάθετη μπαλιά για τον Κουρλό, που από θέση δεξιά σούταρε ψηλοκρεμαστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βλάχου.
56΄: Ο Κουρλός έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Χρυσαφόπουλος πήρε την κεφαλιά προ του τερματοφύλακα, ο Μπουμπουρής γύρισε για τον Χρυσαφόπουλο ξανά με τον Βλάχο να βγαίνει και να μπλοκάρει.
58΄: Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Τύμπα από καλή θέση χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια ο Τσιλιμέκης απέκρουσε σε κόρνερ.
61΄: Ο Χαφούς με κεφαλιά-πάσα βρήκε στον Τσιλίκα, που έκανε το γυριστό σουτ, το οποίο έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
62΄: Ο Ζαλοκώστας πάσαρε στον Μπακαλίδη, αυτός σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, ο Λάππας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Τσιλίκας χωρίς πίεση έκανε την κεφαλιά-«ψαράκι» με τον Λάππα να αποκρούει αρχικά και να μπλοκάρει στην συνέχεια.
88΄: Σουτ του Αντωνίου εκτός περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αίολου.

Οι πρώτες αντιδράσεις
Το σφύριγμα της λήξης του ρέφερι Τριαντάφυλλου Τίκα στο 90ο λεπτό βρήκε τον ΑΠΟΚ πρωταθλητή Ευρυτανίας. Παρόλα αυτά στα πρώτα λεπτά δεν υπήρξαν πανηγυρισμοί των ποδοσφαιριστών. Εν συνεχεία οι παίκτες του ΑΠΟΚ φώναξαν δυνατά το όνομα της ομάδας του.  Ενώ οι διοικητικοί της ομάδας δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα, πετώντας βαρελότα και πυροτεχνήματα. Ακολούθησε η απονομή.



Κίτρινες Κάρτες
Νικολάου, Κοράκης, Κουτσουπιάς

Διακριθέντες
Αίολος: Νικολάου
ΑΠΟΚ Βελούχι:  Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Γενιτσαρόπουλος Α.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Αίολος): «Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά  σε  όλους.  Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και εύχομαι να πετύχει και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Με το σημερινό παιχνίδι έκλεισε ο κύκλος των παιχνιδιών για μας φέτος. Με πάρα πολλές απουσίες, όπως κατά την διάρκεια όλων των παιχνιδιών στα Play Off και ακόμη περισσότερες στο σημερινό παιχνίδι, όπως του τερματοφύλακα μας του Κόκκοτου, του Γιάκου, του Ηλιάδη, του Χρυσικού, του Πάτρου και του Τριανταφυλλόπουλου. Όταν μετράς σε τέτοια παιχνίδια τόσες πολλές και σημαντικές απουσίες, τότε το έργο τόσο του προπονητή όσο και της ομάδας γίνεται ακόμη πιο δύσκολο και μειώνονται οι πιθανότητες για να διεκδικήσεις κάτι. Τα παιδιά που παίξανε όμως σήμερα, είχαν μια πάρα πολύ καλή εικόνα μέσα στο γήπεδο, τα πήγαν αρκετά καλά και πέρα από τα δυο γκολ που δεχτήκαμε δεν έγινε κάποια άλλη αξιόλογη φάση.  Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την εικόνα που παρουσιάσαμε σαν ομάδα φέτος, δουλέψαμε πολύ στο να αλλάξουμε πολλά πράγματα σε θέματα νοοτροπίας και συμπεριφοράς και το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό και αυτό φάνηκε και σήμερα, που παρόλο την ήττα μας, η ομάδα μας έμεινε όλη μέσα στο γήπεδο, χειροκροτήσαμε τους πρωταθλητές και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε όλοι κοντά στους πρωταθλητές κατά την διάρκεια των αγώνων μπαράζ που θα δώσει. Να συγχαρώ όλα τα παιδιά της ομάδας μου για την συνεργασία, που είχαμε από το καλοκαίρι, να ευχαριστήσω την διοίκηση που εμπιστεύτηκε την ομάδα σε μένα και μέσα από όλη αυτή την πορεία μοιραστήκαμε με τον ΑΠΟΚ από 1 τίτλο και έστω και προς το τέλος της χρονιάς δείξαμε ότι κάτι πάμε να αλλάξουμε στο δικό μας ποδόσφαιρο. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να κοιτάξουμε το αύριο του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου εκεί να εστιάσουμε όλοι (ΕΠΣ, παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές), γιατί το μέλλον ανήκει μόνο στα νεότερα παιδιά που έρχονται πίσω  και είμαστε υποχρεωμένοι σε αυτά να δείξουμε όλοι μας ποιος είναι ο σωστός δρόμος μέσα από την αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.»

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Πιστεύω ότι η ομάδα μου πήρε δίκαια το πρωτάθλημα, σε όλη την διάρκεια απέδειξε ότι είναι η καλύτερη ομάδα από όλες. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, ήταν πραγματικά ήρωες σε όλη αυτή την χρονιά, με όλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες που παρουσιάστηκαν και τις αντιμετωπίσαμε. Αν σκεφτούμε ότι παίξαμε 1 παιχνίδι ανά 3 μήνες ήταν δύσκολο να βρούμε ρυθμό. Πάντα το πρόβλημα το είχε η ομάδα, η οποία προπονείται. Ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά. Στους τελικούς αποδείξαμε ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι από τις υπόλοιπες ομάδες. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα του Αίολου, που κατάφερε και έφτασε στον τελικό, αλλά πιστεύω ότι πρωτάθλημα το δικαιούμασταν εμείς. Η συνέχεια τώρα νομίζω ότι είναι δύσκολη, αλλά πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Λάππας, Γενιτσαρόπουλος Π., Νικολάου, Αζακάς(30΄ λ.τρ. Ράικος Γ.), Ζαραβέλης, Ράικος Ν., Τύμπας(75΄ Χρυσαφόπουλος Χ.), Κοράκης, Κουρλός, Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ), Μπουμπουρής(61΄ Νούλας Μ.)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Βλάχος, Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ντουφεκιάς, Κουτσουπιάς(63΄ Αντωνίου), Φλωράκης(46΄ Τσιλίκας), Ζαλοκώστας, Γενιτσαρόπουλος Α., Μπακαλίδης, Χαφούς(77΄ Σαπούνης)

Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας (ΕΠΣ Καρδίτσας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)










































* Πλούσιο φωτορεπορτάζ από την απονομή στον ΑΠΟΚ θα δημοσιευτεί μέσα στα επόμενα λεπτά.

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος