Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Γ.Σ. Άτλας-Γ.Σ. Τα Φάλαρα 57-51

Ο Άτλας ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι κορυφής του 4ου Ομίλου. Η ομάδα του Καρπενησίου νίκησε τα Φάλαρα με 57-51 και πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στους αγώνες της B΄ Φάσης.
Η αναμέτρηση έγινε το Σάββατο (29/3) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της τελευταίας 10ης αγωνιστικής της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ του 4ου Ομίλου. Γύρω στα 100 άτομα την παρακολούθησαν.
Ο Άτλας έκλεισε με νίκη τους αγώνες στην πρώτη φάση και τερμάτισε στην κορυφή του Ομίλου. Οι Καρπενησιώτες μοιράζοντας τον χρόνο σε όλους τους αθλητές είχαν το πάνω χέρι σε όλο το ματς και πήραν την 3η τους εντός έδρας νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια. Ξεχώρισε ο Κώστας Λέρης, ο οποίος έβαλε 12 πόντους με 2 τρίποντα.
Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά «κυνηγούσαν» στο σκορ διαρκώς τον αντίπαλο και προηγήθηκαν μόνο στην 1η περίοδο. Παρότι πάλεψαν δεν μπόρεσαν να φύγουν με το «διπλό» από το Καρπενήσι και ηττήθηκαν σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς. Πρώτος σκόρερ της ομάδας και του αγώνα ήταν ο πλέι μέικερ Κώστας Κωστούλας με 14 πόντους και 3 τρίποντα.
Ο Άτλαντας τερμάτισε στην 1η θέση του Ομίλου, φτάνοντας τους 14 βαθμούς, ενώ τα Φάλαρα στην 2η θέση με 13 βαθμούς. Οι δυο ομάδες θα συνεχίσουν στην 2η φάση και θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Περίπου 100
Το ντέρμπι κορυφής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές. Οι φίλαθλοι του Καρπενησίου δεν έδωσαν βροντερό παρών στο κλειστό γήπεδο της πόλης. Σημαντικό ρόλο ίσως έπαιξε ότι το ματς ήταν βαθμολογικά αδιάφορο.




Τελευταίο στο Καρπενήσι
Ο Άτλας δεν θα αγωνιστεί ξανά στο Καρπενήσι και έδωσε το τελευταίο του ματς στην Ευρυτανική πρωτεύουσα. Οι αγώνες της δεύτερης φάσης θα γίνουν σε ουδέτερα γήπεδα. Μέσα στην έδρα του ο Άτλας είναι αήττητος έχοντας 4 νίκες (1 ήταν στα χαρτιά με την Σπερχειάδα).

Με νέες εμφανίσεις


Ο Άτλαντας αγωνίστηκε με νέες εμφανίσεις χρώματος λευκού και κόκκινου. Και αυτές είναι χορηγία του Είθισται Café και δεν αναφέρουν πουθενά το όνομα της ομάδας. Η ομάδα του Καρπενησίου δεν φόρεσε τις μαύρες εμφανίσεις, διότι το ίδιο χρώμα έχουν οι εμφανίσεις της Στυλίδας.

Ρεβάνς για την ήττα
Η ομάδα του Καρπενησίου πήρε άτυπη ρεβάνς για την ήττα της στον πρώτο γύρο στην Στυλίδα. Είχε χάσει με σκορ 62-54.

Προεκλογική εκστρατεία

 












Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία στο γήπεδο του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιού (Φωτογραφία Αριστερά) και το υποψήφιου Δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη (Φωτογραφία Δεξιά). Προφανώς η αναμέτρηση αποτελούσε κομμάτι της προεκλογικής τους εκστρατείας. 



Εντυπωσιάζει ο «μικρός»


Ο «μικρός» του Άτλαντα Κώστας Λέρης (Φωτογραφία) έπαιξε ελεύθερα και εντυπωσίασε με την παρουσία του. Σκόραρε 12 πόντους, βάζοντας και 2 τρίποντα. Ακολούθησαν με 8 ο Δημήτρης Σταλίκας και ο Μιχάλης Χάντζης. Ο τελευταίος αναδείχτηκε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Καρπενησίου στα ματς της 1ης φάσης.



Πρωτιά για τον Κωστούλα


Ο 29χρονος πλέι μέικερ των Φαλάρων Κώστας Κωστούλας πέτυχε 14 πόντους, σκοράροντας και 3 τρίποντα και ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων. Με 8 πόντους ακολούθησε ο φόργουρντ Φίλωνας Καραπέτσας.


Σκόραρε 3ποντα
Αν και ο Άτλαντας δεν σκοράρει συχνά έξω από τα 6.75 και στο συγκεκριμένο ματς σκόραρε 4 φορές.

Δεν αγωνίστηκε


Για τα Φάλαρα δεν έπαιξαν καθόλου ο Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία), ο οποίος έμεινε στον πάγκο. Δηλώθηκε στην 12αδα αλλά δεν ήταν στο γήπεδο ο νεαρός Βασίλης Ταξιάρχου.

Σκόραραν οι 11
Από τους γηπεδούχους σκόραραν οι 11 από τους 12 αθλητές. Ο μόνος παίκτης που έμεινε «άποντος» ήταν ο Νίκος Καραγκούνης.

Μικρό προβάδισμα


Με ένα σερί προς το τέλος της περιόδου ο Άτλας πέρασε μπροστά στο σκορ και προηγήθηκε των Φαλάρων με 14-11. Ο Στέργιος Ρούσσος (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο και ο Δημήτρης Λερογιάννης με τον ίδιο τρόπο έκαναν το 2-2. Με δίποντο του Κώστα Λέρη και 1/2 βολές του Φίλωνα Καραπέτσα ο Άτλας προηγήθηκε με 4-3. Ο Θωμάς Χονδρός με 2ποντο και ο Κώστας Κωστούλας με 3ποντο διαμόρφωσαν το 6-6. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Γιάννη Δημητρίου και δίποντο του Φίλωνα Καραπέτσα τα Φάλαρα προηγήθηκαν με 6-9. Ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Κώστας Λέρης με τρίποντο και ο Άγγελος Σαμαντάς με 3ποντο έτρεξαν ένα σερί 8-0 για το 14-9. Στην εκπονή του χρόνου ο Φίλωνας Καραπέτσας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο μείωσε σε 14-11.




Αύξησε την διαφορά


 












Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και αύξησαν την διαφορά. Προηγήθηκαν με 29-20 και πήραν «αέρα» 9 πόντων επί των Φαλάρων. Η ομάδα της Στυλίδας έκανε κακό 2ο δεκάλεπτο και σκόραρε μόλις 9 πόντους. Ο Τάσος Καδάς (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο Στέργιος Ρούσσος με 2ποντο διαμόρφωσαν το 16-13. Μετά από έξοχη ασίστ του Δημήτρη Σταλίκα, ο Τάσος Καδάς έκανε το 18-13. Με 2ποντο του Στέργιου Ρούσσου και 1/2 ελεύθερες βολές του Θανάση Χάδου έγινε το 18-16. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Ταξιάρχη Κουτρομάνου και 2/2 βολές του Τάσου Καρανίκα για το 19-18. Ο Τάσος Καδάς με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Γιάννης Δημητρίου με 1/2 βολές έκαναν το 21-19. Ο Δημήτρης Σταλίκας μοίρασε νέα όμορφη ασίστ στον Κώστα Λιάπη (Φωτογραφία Δεξιά), που από κοντά έκανε το 23-19. Με 1/2 βολές του Δημήτρη Σταμάτη, 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σταλίκα, 1/2 βολές του Τάσου Καρανίκα, 1/2 βολές του Θωμά Χονδού και 1/2 βολές του Κώστα Λιάπη έγινε το 27-20. Το 29-20 του ημιχρόνου διαμόρφωσε ο Δημήτρης Σταλίκας.




Δεκάλεπτο βολών
Πολλές ελεύθερες βολές χτύπησαν στο 2ο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες, καθώς τα 5 ομαδικά φάουλ συμπληρώθηκαν νωρίς.

Στο +7


 












Μοιρασμένη ήταν η 3η περίοδος ο Άτλας ξεκίνησε πιο δυνατά και προηγήθηκε με +12 πόντους, όμως τα Φάλαρα χάρης στα τρίποντα του Κώστα Κωστούλα πλησίασαν στους 2 πόντους και στους 4 λίγο πριν το τέλος του 10λεπτου. Ο Άτλας προηγήθηκε με 7 πόντους και με 47-40. Ο Κώστας Λέρης με όμορφο δίποντο και ο Βαγγέλης Λαϊνας με 2/2 ελεύθερες βολές «έγραψαν» το 31-22. Με τρίποντο του Κώστα Λέρη και δίποντο του Βαγγέλη Λαϊνα (Φωτογραφία Αριστερά) το σκορ έγινε 34-24. Ο Μιχάλης Χάντζης και ο Κώστας Κωστούλας με 2ποντα πραγματοποίησαν το 36-26. Με 3/4 συνολικά ελεύθερες βολές του Βαγγέλη Λαϊνα, 2/2 βολές του Κώστα Κωστούλα και τρίποντο του ίδιου από τα 7.5 μέτρα έγινε το 36-34. Τα Φάλαρα έτρεξαν ένα σερί 10-0 και μείωσαν στους 2 πόντους αναγκάζοντας τον Άτλαντα να πάρει Time Out. Ο Σπύρος Ραχιώτης με 1/2 βολές και δίποντο έδωσε τέλος στο σερί των Φαλάρων και έκανε το 39-34. Ακολούθησε έμμεσο τρίποντο του Δημήτρη Σταλίκα που πέτυχε το καλάθι και φάουλ (42-35). Ο Άτλας απάντησε με σερί 6-0. Ο Παύλος Ντινόπουλος με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Άγγελος Σαμαντάς με 2/2 βολές πέτυχαν το 44-35. Με 1/2 βολές του Ντινόπουλου και 1/2 βολές του Κώστα Κωστούλα και νέο μακρινό τρίποντο του ίδιου οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 44-40. Ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Δεξιά) με 3ποντο έδωσε «αέρα» 7 πόντων στους Καρπενησιώτες για το 47-40. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος του Άτλαντα ανέκοψε όμορφα με «τάπα» τον Βαγγέλη Παπαστάμο των Φαλάρων στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.






Μπήκε ο «Ντινό»


Στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου πέρασε στο ματς ο εξαιρετικός σέντερ Παύλος Ντινόπουλος (Φωτογραφία), ο οποίος έφτασε με καθυστέρηση στο Καρπενήσι. Ο αθλητής αγωνίστηκε για πρώτη φορά ενάντια στον Άτλα, καθώς απουσίαζε στο ματς του α΄ γύρου.

Τεχνική σε Ραχιώτη

 












Στα τελευταία λεπτά της 3ης περιόδου ο Σπύρος Ραχιώτης (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε φάουλ στον Παύλο Ντινόπουλο και εν συνεχεία διαμαρτυρήθηκε. Ο ρέφερι Γιώργος Ζάχος (Φωτογραφία Δεξιά) τον τιμώρησε με τεχνική ποινή. Τα Φάλαρα είχαν 4 βολές και την κατοχή της μπάλας δική τους.



Πήραν την νίκη


Οι γηπεδούχοι με ένα νέο ξέσπασμα, πιάνοντας καλή απόδοση ξέφυγαν με 12 πόντους και διατήρησαν εύκολα μέχρι το τέλος την νίκη παρά τις προσπάθειες των Φαλάρων να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Ο Μιχάλης Χάντζης (Φωτογραφία) αποτέλεσε «βαρόμετρο» για την εικόνα του Άτλα. Το ντέρμπι κορυφής ολοκληρώθηκε με σκορ 57-51 υπέρ των γηπεδούχων. Με 3/4 συνολικά βολές του Παύλου Ντινόπουλου τα Φάλαρα μείωσαν ξανά στους 4 και σε 47-43. Ο Μιχάλης Χάντζης με δίποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας με δίποντο, και Μιχάλης Χάντζης ξανά με 2 διαδοχικά όμορφα δίποντα έτρεξαν ένα σερί 8-0 για το 55-43. Ο Φίλωνας Καραπέτσας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Κώστας Λέρης με 2ποντο έκαναν το 57-44. Το ματς ολοκληρώθηκε με δίποντο του Παύλου Ντινόπουλου, 2/2 βολές του Γιάννη Δημητρίου, 1/2 βολές του Θανάση Χάδου και 2/2 ελεύθερες βολές του Φίλωνα Καραπέτσα 00.03 πριν το τέλος (57-51). Ο Σπύρος Ραχιώτης ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Τάσου Καρανίκα των Φαλάρων. Ο Παύλος Ντινόπουλος ανέκοψε με «τάπα» τον σέντερ του Άτλαντα Σπύρο Ραχιώτη στα μισά της 4ης περιόδου.



Εκτός ο Σταλίκας


00.03 πριν την λήξη του ματς ο γκάρντ του Άτλαντα Δημήτρης Σταλίκας αποχώρησε από το ματς, κάνοντας το 5ο του προσωπικό φάουλ.

Φινάλε με διαδοχικά Time


Στο τελευταίο λεπτό του ματς ο Αποστόλης Λαχανάς (Φωτογραφία) των Φαλάρων πήρε και τα δυο time out, που δικαιούταν και οι αθλητές του έκαναν διαδοχικά φάουλ μέχρι να συμπληρώσουν τα 5 ομαδικά. Τα Φάλαρα προσπάθησαν και μείωσαν την διαφορά αρκετά στο τέλος. Μάλιστα 00.15 πριν το τέλος μετά το 2ο time των Φαλάρων πήρε με την σειρά του πριν ξεκινήσει το ματς και ο Άτλας Time Out, ώστε να αρχίσει την επίθεση του από το κέντρο.



Τα δεκάλεπτα
14-11, 29-20, 47-40, 57-51

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 8, Καραγκούνης, Λέρης 12(2), Κουτρομάνος 1, Ραχιώτης 3, Λιάπης Κ. 3, Χάντζης 8, Χονδρός 3, Σαμαντάς 7(1), Σταμάτης 1, Καδάς 6, Λερογιάννης 5(1)

Γ.Σ. Τα Φάλαρα (Αποστόλης Λαχανάς): Καρανίκας 3, Κωστούλας 14(3), Παπαστάμος, Δημητρίου 4, Καραπέτσας 8, Χάδος 2, Λαϊνας 7, Ντινόπουλος 7, Ρούσσος 6, Καρανάϊος

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος & Γιώργος Σαμαράς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Λίλα Κλαουδάτου & Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Χρονομετρητής 24΄΄: Δημήτρης Κουρλός









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος