Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Γ.Σ. Φάλαρα-Είθισται Café B.C. 38-52

Το Είθισται Café ήταν ο μεγάλος νικητής της διοργάνωσης. Κυριαρχώντας σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού επικράτησε των Φαλάρων Στυλίδας με 52-38 και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά.
Ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου την Δευτέρα 17 Ιουνίου και άρχισε στις 8.15 το  βράδυ.  Τον παρακολούθησαν γύρω στα 250 άτομα, επικρατούσε αφόρητη ζέστη και στο γήπεδο δεν έπεφτε «καρφίτσα».
Το Είθισται Café των Λερογιάννη-Σαμαντά μπήκε αποφασισμένο στο ματς και παίζοντας ξανά πολύ καλή άμυνα κυριάρχησε σε όλους τους τομείς, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη. Η ομάδα προηγήθηκε από νωρίς χάρις το καλό ξεκίνημα της και εν συνεχεία διαχειρίζονταν χωρίς να απειληθεί την υπέρ της διψήφια διαφορά. Πρώτος σκόρερ ο « ζεστός killer» Ίγκλι Οσμενάϊ με 14 πόντους και 4 τρίποντα και στους 13 έπεται ο σέντερ Ταξιάρχης Κουτρομάνος.
Τα Φάλαρα υπό τις οδηγίες ξανά του Αποστόλη Λαχανά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν νικηφόρα την πορεία τους στο τουρνουά. «Εγκλωβίστηκαν» από την καλή αμυντική λειτουργία του αντιπάλου, απώλεσαν πολλές ελεύθερες βολές και μπόρεσαν να σκοράρουν μόνο με τον σέντερ Παύλο Ντινόπουλο. Αρκετοί κομβικοί παίκτες των «πρασίνων» δεν έκαναν καλή εμφάνιση και μοιραία δεν δικαιούνταν κάτι περισσότερο. Κυνηγούσαν συνέχεια το σκορ, ωστόσο δεν κατάφεραν ποτέ να κάνουν την αντεπίθεση, όπως συνέβη στον ημιτελικό με τον Αστέρα.

Δεν έπεφτε «καρφίτσα»
Κάθε χρόνο το τουρνουά προσελκύει όλο και περισσότερους φιλάθλους. Το κλειστό κατακλύστηκε από κόσμο και κυριολεκτικά δεν έπεφτε «καρφίτσα». Χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο αρχηγός των Φαλάρων Γιάννης Δημητρίου κάποια στιγμή λίγο έλλειψε να τραυματιστεί. Βρισκόντουσαν παντού οπαδοί σε όλα τα σημεία του γηπέδου, οι οποίοι έδειξαν ξανά έντονο ενδιαφέρον για τον θεσμό. Η αναμέτρηση έγινε παρουσία 250 θεατών και ίσως οι υπεύθυνοι θα πρέπει να σκεφτούν και να εφαρμόσουν την λύση του ευρύχωρου αθλητικού κέντρου για τους 4 τελευταίους αγώνες. Είναι κάτι, που θα συνέβαινε και φέτος, αλλά το παρκέ του συγκεκριμένου κλειστού αντιμετωπίζει προβλήματα.




Παρουσία Δημάρχου


Τον τελικό παρακολούθησε ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης μαζί με την σύζυγο του και τα δυο τους παιδιά. Στο γήπεδο βρέθηκε ξανά ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Μένιος Λάππας. Παρούσα ήταν επίσης η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, όπως και ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας Γιάννης Κατσαρός.


Κοούτσαραν «Τάμι»-Λαχανάς














Τους τροπαιούχους οδήγησε στην 8η νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες  στο τουρνουά από τον πάγκο ο Θανάσης Γιαννόπουλος. Τα Φάλαρα όπως και στον ημιτελικό καθοδήγησε ο κανονικός προπονητής της ομάδας Αποστόλης Λαχανάς.



Δύσκολες συνθήκες-Υπερβολική ζέστη
Στο μελανό σημείο του τουρνουά ήταν οι συνθήκες που έγινε το ματς…αφόρητη ζέστη και αρκετός συνωστισμός. Χαρακτηριστικό είναι ότι θεατές καθόντουσαν δίπλα από τους πάγκους και μπροστά από τους αθλητές και πίσω από τις μπασκέτες. Όλος αυτός ο κόσμος και η αφόρητη ζέστη δημιούργησαν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Σίγουρα τα επόμενα Final 4 του τουρνουά θα πρέπει να γίνουν στο ευρύχωρο αθλητικό κέντρο, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο.





Πρώτοι Ίγκλι-Κούτρο














Για την ομάδα του Είθισται πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο νεαρός Ίγκλι Οσμενάϊ με 14 πόντους και 4 τρίποντα. Ο Ίγκλι ήταν «ζεστός», αφού προηγουμένως είχε κερδίσει τον διαγωνισμό τριπόντων. Στους 13 ακολούθησε ο σέντερ Ταξιάρχης Κουτρομάνος, ο οποίος πέτυχε και 1 τρίποντο, κάνοντας πολύ καλή μεφάνιση.


Διασώθηκαν Ντινόπουλος-Δημητρίου














Για τους ηττημένους της Φθιώτιδας διασώθηκε ο σέντερ Παύλος Ντινόπουλος, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 15 πόντους. 11 πόντους με το μοναδικό τρίποντο των Φαλάρων πέτυχε ο αρχηγός Γιάννης Δημητρίου.  

Διαβασμένο το Είθισται
Η ομάδα του Είθισται ήταν αρκετά διαβασμένη στο ματς και έπαιξε υποδειγματική άμυνα. Παίκτες κλειδιά, όπως ο Βαγγέλης Λαϊνας (Δεν σκόραρε και αγωνίστηκε πιο λίγη ώρα) και ο πλέι μέικερ Κώστας Κωστούλας (Σκόραρε 1 πόντο) εγκλωβίστηκαν και δεν μπόρεσαν να αποδώσουν τα αναμενόμενα, κάτι που συνέβη και με τον Φίλωνα Καραπέτσα.

Έφυγε από Αστέρα
Μετά από 2 συνεχόμενες κατακτήσεις του τουρνουά από τον Αστέρα το τρόπαιο πέρασε στα χέρια του περσινού φιναλίστ που φέτος άλλαξε ονομασία και κατάκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο. Η νέα ονομασία και ο καινούργιος χορηγός αποδείχτηκαν «γούρικοι».

Διαιτητής & τριποντέρ


Ο Θεοδόσης Κόκκοτος διεύθυνε και τον μεγάλο τελικό και επίσης ενδιάμεσα συμμετείχε στον διαγωνισμό τριπόντων. Ο Κόκκοτος είχε συμμετοχή σε ότι συνέβη την Δευτέρα στο κλειστό γήπεδο.

3ος…και τυχερός


Ο Άγγελος Σαμαντάς είναι ο μοναδικός αθλητής που έχει αγωνιστεί και στους 3 τελικούς της διοργάνωσης. Στους προηγούμενους δυο ήταν φιναλίστ..ωστόσο σε αυτόν χαμογέλασε και κατέκτησε το τουρνουά για πρώτη φορά.

Παρουσίαση διεκδικητών
Πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού έγινε και εδώ η παρουσίαση των δυο φιναλίστ ομάδων. 





Τελευταίο τζάμπολ από τον Δήμο
Με τον τρόπο που άρχισε το 3ο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου, με τον ίδιο ολοκληρώθηκε. Ο Δήμος Αθανασίου έκανε το τζάμπολ του μεγάλου τελικού. Ο Αθανασίου είχε κάνει το ίδιο και στην πρεμιέρα του τουρνουά στην αναμέτρηση του Ζήκου με τον Πρωτέα.




Δυνατή αρχή














Τον ρόλο του «αφεντικού» έδειξε από το πρώτο λεπτό το Είθισται παίζοντας καλή άμυνα και έχοντας μετά από συνδυασμούς όμορφα τελειώματα πήρε διψήφιο προβάδισμα. Με καλάθι και φάουλ και εύστοχη βολή του Χρήστου Κατσίκα (Φωτογραφία Αριστερά) και τρίποντο του Γιάννη Δημητρίου διαμορφώθηκε το 3-3. Ακολούθησε δίποντο του Ίγκλι Οσμεναϊ και η απάντηση με τον ίδιο τρόπο του Φίλωνα Καραπέτσα (5-5). Με δυο συνεχόμενα καλάθια του Δημήτρη Λερογιάννη (Φωτογραφία Δεξιά) και λέι άπ του Χρήστου Κατσίκα το Είθισται με ένα σερί 6-0 έκανε το 5-11. Ακολούθησαν 2/2 βολές του Γιάννη Δημητρίου και 2/2 ελεύθερες βολές επίσης του Άγγελου Σαμαντά για το 7-13. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος πέτυχε δίποντο, όπως και ο Δημήτρης Λερογιάννης. Εν συνεχεία ο Ίγκλι Οσμενάϊ πέτυχε το 1ο του τρίποντο στο ματς για το 7-20 και το +13 για την ομάδα τους. Το Είθισται «έτρεξε» ένα νέο σερί 9-0. Το 10λεπτο έκλεισε με 1/2 βολές του Φίλωνα Καραπέτσα για το 8-20. Ο σέντερ των νικητών Ταξιάρχης Κουτρομάνος ανέκοψε με τάπα τον Γιάννη Δημητρίου των Φαλάρων.





Αυξήθηκε στους 18
Ο killer Ίγκλι Οσμενάϊ πήρε το όπλο του στο δεύτερο 10λεπτο και έχοντας βοήθειες από τον Ταξιάρχη Κουτρομάνο έφτασε την διαφορά στους 18 πόντους. Οι Φθιωτοί έδειξαν ξανά εκτός ρυθμού και συνέχισαν την κακή τους εμφάνιση. Ο Παύλος Ντινόπουλος με κοντινό καλάθι και ο Δημήτρης Σταμάτης με δίποντο διαμόρφωσαν το 10-22. Με 2/2 βολές του Παύλου Ντινόπουλου και δίποντο του Τάσου Καρανίκα τα Φάλαρα μείωσαν σε 14-22. Ο Ίγκλι Οσμενάϊ «πυροβόλησε» για δεύτερη φορά έξω από τα 6.25 για το 14-25. Ακολούθησε 1 εύστοχη βολή του Παύλου Ντινόπουλου και νέα τρίποντη «βόμβα» του Ίγκλι Οσμεναϊ για το 15-28. Με 1/2 βολές του Δημήτρη Σταμάτη και ένα τυχερό τρίποντο (Η μπάλα αναπήδησε στο στεφάνι και εν συνεχεία μπήκε μέσα στο καλάθι) του Ταξιάρχη Κουτρομάνου και ξανά με ½ βολές του Άγγελου Σαμαντά το Είθισται προηγήθηκε με +18 και με 15-33. Με 2/2 ελεύθερες βολές του Τάσου Καρανίκα και δίποντο του Ταξιάρχη Κουτρομάνου διαμορφώθηκε το 17-35 του ημιχρόνου. 




Κράτησαν την διαφορά
Ελαφρά βελτιωμένα ήταν τα Φάλαρα στο 3ο 10λεπτο, ωστόσο οι παίχτες του Είθισται παίζοντας όσο χρειάζονταν συνέχισαν να προπορεύονται. Ο Πάνος Σεϊντης με δίποντο μείωσε σε 19-35 και ο Δημήτρης Λερογιάννης με δίποντο με ταμπλό από πλάγια έκανε το 19-37. Ακολούθησαν 2/2 βολές του Γιάννη Δημητρίου και 2/2 βολές του Χρήστου Κατσίκα για το 21-39. Ο Παύλος Ντινόπουλος με δίποντο και ο Γιάννης Δημητρίου με τον ίδιο τρόπο και ξανά ο Παύλος Ντινόπουλος με ωραία κίνηση και όμορφο καλάθι μείωσαν στους 12 και στο 27-39 μετά από ένα σερί 6-0. Ακολούθησε εύστοχο  λέι απ του Άγγελου Σαμαντά και νέο καλάθι του Παύλου Ντινόπουλου για το 29-41. Με 1/2 βολές ο Παύλος Ντινόπουλος μείωσε προσωρινά, ο Ίγκλι Οσμενάϊ συνέχισε με ένα ακόμη  καθοριστικό τρίποντο και με 1/2 βολές του Γιάννη Δημητρίου διαμορφώθηκε το 31-44. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος ανέκοψε με τάπα τον Παύλο Ντινόπουλο. Ο σέντερ Κουτρομάνος νίκησε στην προσωπική μονομαχία τον αντίπαλο σέντερ.


Με Κουτρομάνο…στο +14
Το Είθισται χάρης τις όμορφες προσπάθειες του σέντερ του Ταξιάρχη Κουτρομάνου διατήρησε τον υπερπολίτιμο προβάδισμα και κατέκτησε το τρόπαιο.Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με λέι άπ και ο Χρήστος Κατσίκας με τον ίδιο τρόπο έπειτα από όμορφη ασίστη του Ίγκλι Οσμενάϊ πραγματοποίησαν το 31-48. Με 1/2 βολές του Παύλου Ντινόπουλου και 2/2 του Ταξιάρχη Κουτρομάνου το σκορ έγινε 32-50. Εν συνεχεία ο Τάσος Καρανίκας είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Παύλος Ντινόπουλος με δίποντο, ο Κώστας Κωστούλας με 1/2 βολές και ο Γιάννης Δημητρίου με 1/2 βολές μείωσαν στο 38-50. Με δίποντο του Ταξιάρχη Κουτρομάνου και 1/2 βολές του Γιώργου Μπαμπουκλή διαμορφώθηκε το τελικό 38-52. Ο  Χρήστος Κατσίκας του Είθισται με ένα εντυπωσιακό άλμα ανέκοψε όμορφα τον Κώστα Κωστούλα, ο οποίος επιχείρησε λέι άπ στις αρχές της 4ης περιόδου.


Αντιαθλητικό σε Κωστούλα


3.24 πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο πλέι μέικερ του Είθισται Άγγελος Σαμαντάς έκανε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον επίσης πλέι μέικερ της Στυλίδας Κώστα Κωστούλα. Ο Κωστούλας με αυτή την βολή σκόραρε τον μοναδικό του πόντο στο ματς.



Τελευταίο σουτ από «Τακαρέλ»


Μέσα σε πανζουρλισμό από το πλήθος ο «Τακαρέλ» Κώστας Χειλάς πέρασε στο παρκέ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Πήρε το τελευταίο σουτ, αλλά αστόχησε έξω από τα 6.25.

Πήραν χρόνο














Στο τέλος τα Φάλαρα έχοντας πετάξει «λευκή πετσέτα» πέρασαν στο γήπεδο τον έμπειρο Γιώργο Μπαμπουκλή (Φωτογραφία Αριστερά, 40 ετών), που ευστόχησε σε μια βολή και τον Ευρυτάνα Κώστα Μπακογιάννη (Φωτογραφία Δεξιά, Αποθεώθηκε στην παρουσίαση από τους οπαδούς).

Εκτός Λερογιάννης-Σταμάτης


Δυο αθλητές του Είθισται συμπλήρωσαν 5 φάουλ και αποχώρησαν από το ματς. 3.07 πριν το τέλος ο αρχηγός φόργουρντ Δημήτρης Λερογιάννης συμπλήρωσε 5 φάουλ και αποβλήθηκε και 2.30 πριν το τέλος έφυγε από το ματς με 5 φάουλ ο Δημήτρης Σταμάτης (Φωτογραφία).

Άρχισαν οι πανηγυρισμοί
Μετά την ολοκλήρωση του ματς οι παίκτες του Είθισται άρχισαν να πανηγυρίζουν έντονα την επιτυχία τους, η οποία συνδυάστηκε με την κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά.




Τα δεκάλεπτα
8-20, 17-35, 31-44, 38-52

Διαιτητές: Θεοδόσης Κόκκοτος-Δημήτρης Σταλίκας-Θανάσης Χουσιάδας

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Φάλαρα (Γιάννης Δημητρίου): Καρανίκας 5, Κωστούλας 1, Μπακογιάννης, Παττακός, Δημητρίου 11(1), Καραπέτσας 3, Μπαμπουκλής 1, Λαϊνας, Ντινόπουλος 15, Σεϊντης 2, Τζούνης

Είθισται Café B.C. (Άγγελος Σαμαντάς & Δημήτρης Λερογιάννης): Ζαγκότσης, Χειλάς, Κουτρομάνος 13(1), Βλάχος, Κατσίκας 9, Οσμενάϊ 14(4), Σαμαντάς 5, Σταμάτης 3, Λερογιάννης 8










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος