Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ρήγας Φεραίος-Αίολος 3-0

Με ακόμη μια ήττα συνέχισε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ο Αίολος. Η Ευρυτανική ομάδα ηττήθηκε  σε Θεσσαλικό έδαφος με 3-0 από τον καλύτερο Ρήγα Φεραίο, ο οποίος «καιγόταν» για βαθμούς και έκανε ένα μεγάλο βήμα ανόδου.
Ο αγώνας άρχισε στις 4 και ήταν στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος. Διεξήχθη το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου και κάτω από κρύο.
Οι Βελεστινιώτες ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλον τον αγώνα και πέτυχαν μια σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκη, ύστερα από δυο συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Μάλιστα οι τρεις βαθμοί ήρθαν απέναντι σε μια ομάδα, που της «έκοψε» δυο πόντους στον πρώτο γύρο στο Καρπενήσι.  Βρίσκονται στο +3 από την 8η θέση, στην οποία είναι ο Αμπελωνιακός. Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ, αλλά με πρωταγωνιστή τον νεαρό Μάνο Πάσχο προηγήθηκε και στην συνέχεια τα πράγματα απλοποιήθηκαν. Ο Πάσχος σκόραρε για 2η φορά και ο Μπακάλης «έγραψε» το τελικό 3-0.
Ο Αίολος εμφανίστηκε ανταγωνιστικός στο πρώτο 45λεπτο, αλλά ένα γκολ λίγο πριν την συμπλήρωση των 45΄ δεν τον βοήθησε να κάνει κάτι το αξιόλογο. Οι Ευρυτάνες έχουν 6 συνεχόμενες ήττες και προσπαθούν να τελειώσουν όσο πιο αξιοπρεπώς γίνεται το πρωτάθλημα. Η αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα του Σπύρου Κολόκα έχει διασυρθεί μόλις μια φορά με τον Α.Ο. Καρδίτσας και αγωνίζεται για την ιστορία της.
Ο Ρήγας ανέβηκε στην 6η θέση και έχει 27 βαθμούς και αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Λαμία στις 24/3 για την 21η αγωνιστική. Ο Αίολος θα τερματίσει τελευταίος, έχει 4 πόντος και δίνει το τελευταίο του εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Ελασσόνα.

Πιο λίγοι φίλαθλοι
Ο αγώνας, που έγινε παραμονή των Αποκριών παρακολουθήθηκε περίπου από 120-150 θεατές από το Βελεστίνο και την ευρύτερη περιοχή.

Ξανά ο Σφέτσιας


Ο διαιτητής Γιώργος Σφέτσιας, που ανήκει στον σύνδεσμο Σάμου, αλλά διαμένει στην Καρδίτσα σφύριξε για δεύτερο ματς τον Αίολο. Είχε διευθύνει το Λαμία-Αίολος, το οποίο είχε λήξει και εκείνο με 3-0.

Το πρώτο του 3-0
Ο Ρήγας Φεραίος νίκησε με 3-0, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο σε έκταση σκορ υπέρ του, ύστερα από το 2-0 επί του Λεονταρίου και της Γραβιάς.

Απτόητος ο Γουτούλης


Δεν έχει χάσει παιχνίδι ο πολύ καλός δεξιός μπακ του Ρήγα Κώστας Γουτούλης. Μάλιστα σε όλα τα ματς έχει παίξει και ο Χάρης Μπίκας, που μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή.

Ιδανική παράδοση
12 φορές στα πλαίσια της Δ΄ Εθνικής έχει υποδεχτεί ο Ρήγας ομάδα από την Ευρυτανία. Μόνο ο ΑΠΟΚ την σαιζόν 2008-2009 έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) σε έναν αγώνα, που σημαδεύτηκε από επεισόδια.

Διατηρεί την καλύτερη άμυνα


Μόλις 9 γκολ έχει δεχτεί ο Ρήγας, που διατηρεί μαζί με τον Α.Ο.Κ. την καλύτερη άμυνα του 4ου Ομίλου. Σημαντικό μερίδιο για αυτό έχει η άμυνας της ομάδας και ο τερματοφύλακας Βασίλης Τσουμπέκας. Για δεύτερο σερί ματς χρησιμοποιήθηκε το απόκτημα του Ιανουαρίου Αποστόλης Κεφαλάς (Φωτογραφία).

Δυο «τελικοί»
Οι παίχτες του Ρήγα δίνουν τις εναπομείναντες αγωνιστικές σημαντικές αναμετρήσεις με την Λαμία εκτός έδρας και τον Δωτιέα Αγιάς στην έδρα τους. Κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Χωρίς τον αρχηγό


Ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλους συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες και θα επιστρέψει την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Λαμία. Το περιβραχιόνιο φόρεσε ο έτερος αρχηγός Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία).

Μέσα Αζακάς & Χρυσαφόπουλος














Απέναντι στην ομάδα κόντρα, στην οποία έκανε το ντεμπούτο του στην Δ΄ Εθνική επανήλθε στο αρχικό σχήμα ο αμυντικός Πάνος Αζακάς. Αγωνίστηκε ξανά βασικός ο Κώστας Χρυσαφόπουλος, που είχε περάσει ως αλλαγή με τον Δομοκού.

Κανένα εκτός έδρας γκολ
Παραμένει χωρίς κανένα τέρμα μακριά από το γήπεδο του ο Αίολος. Έχει παίξει 9 φορές μακριά από το Καρπενήσι, μετά ισάριθμες ήττες και τέρματα 0-26.

Επιστροφή Κολόκα


Μετά από το παιχνίδι του Ιανουαρίου κόντρα στην Λαμία επανήλθε ο Βασίλης Κολόκας. Ο υψηλόσωμος μεσοαμυντικός τραυματίστηκε σε εκείνο το παιχνίδι και απουσίασε για αρκετό χρονικό διάστημα.
Η διάταξη του Αιόλου
Τερματοφύλακας άρχισε ο Κατελούζος, δεξί μπακ ήταν ο Αζακάς και αριστερό ο Νικολάου. Στόπερ έπαιξαν οι: Ντουφεκιάς και Πολυτσέρης. Στα αμυντικά χαφ άρχισε ο Κολόκας, έχοντας πιο μπροστά του τον Ζαραβέλη και τον Ράικο. Δεξιός μέσος ήταν ο Μπακαλίδης και αριστερός ο Χρυσαφόπουλος. Ο Σπύρος Κολόκας ξεκίνησε ως προωθημένο τον Καρατσίκη.

Έμεινε εκτός ο Κατσίκας


Με 14 ποδοσφαιριστές ταξίδεψε η αποστολή της ομάδας του Προφήτη Ηλία στο Βελεστίνο. Εκτός από αυτήν πλην του Τριανταφυλλόπουλου ήταν οι: Χρήστος Κατσαρής, Νίκος Κορέντζελος, Ταξιάρχης Γούλας, Γιάννης Ηλιάδης, Γιώργος Γραβιάς και οι τερματοφύλακες Κώστας Λάππας και Γιάννης Στερόπουλος. Ο Χρήστος Κατσίκας προέρχεται από τραυματισμό και παρέμεινε στον πάγκο.

Διοικητικές παρουσίες
Την αποστολή συνόδεψε ο γενικός γραμματέας του Αιόλου Σεραφείμ Λερογιάννης. Κανονικά έδωσε το παρών ο πρόεδρος της ομάδας Ταξιάρχης Χρυσικός και ο πατέρας του Δημήτρης.

Α΄ Μέρος

«Μουδιασμένο» ξεκίνημα-Ισορροπημένο 20λεπτο
Δεν μπήκε καλά στο γήπεδο ο γηπεδούχος Ρήγας, που είχε και το άγχος για την κατάκτηση της νίκης. Στην συνέχεια ανέβασε «στροφές» και έφτασε στο 1-0 σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο. Μάλιστα δεν είχε δημιουργήσει καμία αξιόλογη φάση μέχρι το 18΄. Οι «Αιολίτες» πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο και δεν απειλούνταν πολύ. Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες φάσεις και δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.

Δοκάρι του Χατζή


Με μια πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ ο Γιώργος Χατζής έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο δοκάρι λίγο πριν την συμπλήρωση των 20΄. Με τον ίδιο τρόπο στο 40΄ νικήθηκε από τον Κατελούζο (Φωτογραφίες Κάτω).



Μόλις 1 φάση ο Αίολος
Οι φιλοξενούμενοι του Σπύρου Κολόκα δημιούργησαν μόλις μια αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο και περιορίστηκαν στο αμυντικό κομμάτι.

«Χτύπησε» ο Πάσχος


Στο 42ο λεπτό, χρονικό σημείο, κατά το οποίο οι Ευρυτάνες δέχτηκαν γκολ από τον Δομοκό βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο 18χρονος Μάνος Πάσχος αξιοποίησε την ασίστ του Γιώργου Μιχολίτση από στημένη μπάλα και πέτυχε το πρώτο του τέρμα στην Δ΄ Εθνική.


Απειλές από Βουραζέρη & Μιχολίτση














Με την κεφαλιά του αμυντικού Νίκου Βουραζέρη και το σουτ του Γιώργου Μιχολίτση στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους απείλησαν επιπλέον οι γηπεδούχοι.

Οι καλύτερες φάσεις
18΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Χατζή από μακρινή απόσταση και κεντρικά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου.
23΄: Ο Ζαραβέλης σε εκτέλεση φάουλ πάσαρε στον Νικολάου, που σέντραρε από αριστερά, αλλά η αντίπαλη άμυνα έδιωξε πριν μπει στην φάση μέσα στην σύγχυση ο Ντουφεκιάς.
25΄: Κόρνερ του Μιχολίτση από δεξιά, καρφωτή κεφαλιά του Βουραζέρη έφυγε μόλις έξω από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
40΄: Ο Χατζής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, αλλά ο Κατελουζος απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ.
41΄: Σέντρα του Σπαθή από αριστερά, κεφαλιά του Πάσχου υπό πίεση κατέληξε άουτ.
43΄: Ο Μιχολίτσης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Πάσχος κέρδισε στον αέρα τους αντιπάλους του και με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Αίολου έκανε το 1-0.
45΄+2΄: Κοντινό σουτ του Μιχολίτση εντός μικρής περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο Κατελούζος.

Επεισόδιο στο φινάλε
Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου επικράτησε ένταση ανάμεσα σε ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων, αλλά τελικά κύλησαν όλα ομαλά.

Β΄ Μέρος

Καλύτερος ρυθμός
Πιο καλή μπάλα παίχτηκε στην επανάληψη. Σκόραρε δυο φορές η ομάδα της Μαγνησίας και πήρε την νίκη. Οι περυσινοί πρωταθλητές Ευρυτανίας έχασαν καλή ευκαιρία στο 2-0.

Και νέο γκολ
«Καθάρισε» τον αγώνα ο επιθετικός Μάνος Πάσχος. Σημείωσε στο 57΄ μετά από σέντρα του Χρήστου Σπαθή το δεύτερο του προσωπικό τέρμα.

Απειλητικός με Ντουφεκιά


Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν ορισμένες καλές ευκαιρίες στην επανάληψη. Σημαντική ευκαιρία έχασε ο Βασίλης Ντουφεκιάς στο 68΄, η προσπάθεια του οποίου πέρασε άουτ.

Από την «άσπρη βούλα» ο Μπακάλης


4 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα ο Μιχάλης Τσουκάλης ανατράπηκε από τον Νίκο Νικολάου, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Στέργιος Μπακάλης ανέλαβε την εκτέλεση και όχι ο συνήθης Χρήστος Σπαθής. Ήταν εύστοχος, σημειώνοντας το 3-0 και πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα στην κατηγορία για φέτος. Αφιέρωσε το γκολ σε φανατική φίλη της ομάδας.

Επανεμφάνιση Χρυσικού


Την 4η του συμμετοχή στην Δ΄ Εθνική με τον Αίολο έκανε ο Μάκης Χρυσικός. Ο μεσοεπιθετικός υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία και είχε να παίξει από τον πρώτο γύρο.

Τέλος πρωταθλήματος για Νικολάου 


Ο αριστερός μπακ Νίκος Νικολάου συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα 2 εναπομείναντα παιχνίδια.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Όμορφο σουτ του Πάσχου εκτός περιοχής κατέληξε λίγο άουτ.
57΄: Ο Σπαθής έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Πάσχος στο δεύτερο δοκάρι με κοντινή προβολή προ των αμυνόμενων έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κατελούζου καιέκανε το 2-0.
64΄: Χτύπημα φάουλ του Νικολάου από δεξιά απέκρουσε σωτήρια με το κεφάλι ο Γούτσιος.
68΄: Ο Μπακαλίδης ελίχτηκε όμορφα από δεξιά πάσαρε στον Ντουφεκιά, το ωραίο σουτ εκτός περιοχής κατέληξε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ρήγα Φεραίου.
83΄: Ο Μιχολίτσης σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατελούζου
86΄: Ο Σπαθής βρήκε τον Τσουκάλη, ο οποίος ανατράπηκε μέσα από την περιοχή από τον Νικολάου, ο κ. Σφέτσιας άφησε το πλεονέκτημα ο Μπίκας σούταρε άουτ. Μετά την κατάληξη της φάσης υπόδειξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ιδανικά ψηλά στην δεξιά γωνία του Κατελούζου ο Μπακάλης (3-0).
90΄: Κάθετη μπαλιά του Χρυσικού, διαγώνιο σουτ του Μπακαλίδη από δεξιά απομάκρυνε σε κόρνερ με ψυχραιμία ο Γουτούλης.

Κίτρινες Κάρτες
Πάσχος, Γούτσιος, Ρηγίνος, Μπλέτσας, Αζακάς, Νικολάου

Διακριθέντες
Ρήγας Φεραίος: Πάσχος, Χατζής, Βουραζέρης, Γούτσιος
Αίολος: Πολυτσέρης, Ντουφεκιάς, Χρυσαφόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Μπακάλης (Ρήγας Φεραίος): «Ήμασταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, από το πρώτο λεπτό μέχρι το 90΄. Μπήκαμε όμως πολύ μουδιασμένα στην αρχή, μπήκαμε αγχωμένοι με προβλήματα στην ανάπτυξη μας και δεν είχαμε ηρεμία στο παιχνίδι μας με αποτέλεσμα όλες οι κάθετες πάσες από τους μεσοεπιθετικές να βγαίνουν άουτ. Η ομάδα είχε γενικά μια νευρικότητα και δεν είχε καλή αποτελεσματική λειτουργία στο να τελειώνει τις φάσεις. Από εκεί και πέρα μόλις προηγηθήκαμε και μετά νομίζω ότι άνοιξε το παιχνίδι, ο Αίολος ανοίχτηκε, πίεσε λίγο πιο ψηλά για να μπορέσει να ισοφαρίσει. Εκεί εμείς λειτουργήσαμε πιο καλά, βρήκαμε πιο πολλούς ελεύθερους χώρους, δουλέψαμε πιο καλά και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έρθει το 3-0. Είχαμε και άλλες ευκαιρίες για να κάνουμε πιο μεγάλο το σκορ και θεωρώ ότι δίκαια κερδίσαμε.»

Σπύρος Κολόκας (Αίολος): «Μεταβήκαμε στο Ρήγα Φεραίο πάλι με πολλά προβλήματα, με απουσίες πολλές και στην σύνθεση μας είχαμε άτομα που ήτανε ακόμη και τραυματισμένοι. Σε γενικές γραμμές σταθήκαμε καλά στο γήπεδο, από αδράνεια δεχτήκαμε τα δυο γκολ και το τρίτο ήταν δώρο του διαιτητή. Εμείς συνεχίζουμε να τελειώσει ο Γολγοθάς του πρωταθλήματος και εύχομαι καλές Απόκριες.»




Συνθέσεις Ομάδων

Ρήγας (Λάκης Μπακάλης): Κεφαλάς, Γουτούλης, Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσιος, Μπακάλης, Χατζής(76΄ Ρηγίνος), Μπλέτσας, Πάσχος(63΄ Τσουκάλης), Γάρος(46΄ Μπίκας), Μιχολίτσης

Αίολος (Σπύρος Κολόκας): Κατελούζος, Αζακάς(65΄ Χρυσικός), Νικολάου, Πολυτσέρης, Ντουφεκιάς, Κολόκας, Ράικος, Χρυσαφόπουλος, Μπακαλίδης, Ζαραβέλης, Καρατσίκης(59΄ Δαράβαλης)

Διαιτητής: Γιώργος Σφέτσιας(ΣΔΠ Σάμου)
1ος Βοηθός: Βαγγέλης Καλόγηρος(ΣΔΠ Καρδίτσας)
2ος Βοηθός: Λευτέρης Βογιατζής(ΣΔΠ Καρδίτσας)




















* Ευχαριστούμε θερμά το www.mousikovagoni.com και το asrigasferaiosblogpot.com για την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού.