Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ο νεανικός και τελείως αλλαγμένος Π.Ο. Ελασσόνας

Με πολλά νέα παιδιά, νέο τεχνικό τιμ και καινούργια διοίκηση κατεβαίνει στο φετινό πρωτάθλημα ο Π.Ο. Ελασσόνας. Περιλαμβάνονται αρκετές μεταγραφές και ελάχιστοι ποδοσφαιριστές από την περυσινή ομάδα, που τερμάτισε τελικά στην θέση. Με προπονητή τον άλλοτε μέσο του συλλόγου Νίκο Φώλλα έθεσε ως στόχο μια εύκολη παραμονή και την συμμετοχή της στην νέα ενοποιημένη Β΄ Γ΄ Εθνική.
Οι Ελασσονίτες βρίσκονται μετά από 9 αγωνιστικές στην θέση (Μαζί με Ρήγα Φεραίο και Πυργετό), έχοντας 12 βαθμούς (4 νίκες, 5 ήττες). Έχουν μάλιστα το απόλυτο νικών στα Λαρισινά ντέρμπι. Συμμετέχουν για 4η συνεχόμενη σαιζόν στο πρωτάθλημα του 4ου Ομίλου, στο οποίο και πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο. Έχουν μια αρκετά καλή παράδοση στο Καρπενήσι, καθώς σε τέσσερις «επισκέψεις» δεν έχουν ποτέ ηττηθεί. Μεγάλη βάση δίνεται στις ακαδημίες και στους νεαρούς της περιοχής. Αρωγός της Ελασσόνας είναι ο κόσμος της, που την βοήθησε αποφασιστικά στα δύσκολα.
Την περασμένη Κυριακή οι «κυανόλευκοι» πήραν μια βαθιά ψυχολογική και βαθμολογική ανάσα με την νίκη (2-1) απέναντι στο Λεοντάρι και στοχεύουν στον αγώνα με τον Αίολο να κλείσουν την χρονιά με ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα εδραιώσει την ομάδα στις θέσεις της πρώτης 5αδας.
Ο Νίκος Φώλλας παρέταξε την εξής σύνθεση στον αγώνα επί του Λεονταρίου: Νούσιας, Γκουντρουμπής Λ., Κρίτσας (87΄ Λέτσιος), Θανάσης (66΄ Καραγκούνης), Κουμπούρας, Φλώρος, Μουρατίδης (79΄ Ζηρδέλης), Στάθης, Γκουντρουμπής Φ., Τόλιος, Σκλάβος

Θα αγωνιστεί πλήρης
Σε ευχάριστη θέση βρίσκεται ο Νίκος Φώλλας, καθώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε τιμωρημένων, ούτε και τραυματιών.

Τα αποτελέσματα της Ελασσόνας στο πρωτάθλημα


Ελασσόνα-Λαμία 0-1
Ανδρούτσος Γραβιάς-Ελασσόνα 2-1(Κρίτσας)
Ελασσόνα-Δωτιέας Αγιάς 1-0(Γκουντρουμπής Φ.)
Πυργετός-Ελασσόνα 1-2(Θανάσης, Στάθης)
Ελασσόνα-Α.Ο. Καρδίτσας 0-1
Αχιλλέας Δομοκού-Ελασσόνα 2-1(Θανάσης)
Ελασσόνα-Αμπελωνιακός 1-0(Γκουντρουμπής Φ.)
Ρήγας Φεραίος-Ελασσόνα 1-0
Ελασσόνα-Λεοντάρι 2-1(Κουμπούρας, Γκουντρουμπής Φ.)


Οι συμμετοχές


Νούσιας
9
Καραγκούνης
9
Φλώρος
9
Μουρατίδης
9
Κουμπούρας
9
Σκλάβος
9
Θανάσης
8
Τόλιος
8
Στάθης
8
Γκουντρουμπής Φ.
8
Κρίτσας
8
Παπαποστόλου
7
Γκουντρουμπής Λ.
6
Ζηρδέλης
6
Λέτσιος
3
Σισμανίδης
3
Βάλλας
1

Οι σκόρερ


Γκουντρουμπής Φ.
3
Θανάσης
2
Κουμπούρας
1
Κρίτσας
1
Στάθης
1

Οι μεταγραφές
 

Αρκετά νέα πρόσωπα υπάρχουν στον Π.Ο.Ε. Πρόκειται για τους: Παναγιώτη Νούσια, Λάζαρο Κουμπούρα, Κώστα Λέτσιο, Χάρη Σισμανίδη, Δημήτρη Στάθη, Κώστα Τσιαλέμη, Δημήτρη Τόλιο, Διονύση Παναγιώτου, Δημήτρη Βάλλα, Στέλιο Μουρατίδη, Λάζαρο Γκουντρουμπή, Φώτη Γκουντρουμπή, Νίκο Κρίτσα (Οι δυο τελευταίοι είναι δανεικοί από την Α.Ε.Λ.) και Βασίλη Φλώρο.
Ο 32χρονος Φλώρος (Παλιός συμπαίχτης του Νίκου Φώλλα) επέστρεψε στην Ελασσόνα, έχοντας αγωνιστεί σε: Απόλλωνα Μακρυχωρίου, Αναγέννηση Καρδίτσας, Λάρισα, Ολυμπιακό Βόλου, Φωκικό και Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Τα ταλέντα

 











 












Ιδιαίτερο βάρος στα νέα παιδιά δίνεται στην Ελασσόνα. Στο ρόστερ συμπεριλαμβάνονται οι: Κώστας Γκουτζουρέλας, Φώτης Μπίλας, Γιάννης Πακάκης, Γιούλι Περτζιόνι, Αντώνης Γκαλίτσιος, Κώστας Γκαντούνας, Τάσος Δριστέλας, Σπύρος Βαρνάς, Γιάννης Παπαποστόλου, Βαγγέλης Ζηρδέλης, Γιάννης Μπαρλαγιάννης, Χρήστος Αρσένης, Θανάσης Σεμπίρης, Λεωνίδας Καραγκούνης και Γιώργος Σεμερτζίδης.
Ο 21χρονος Καραγκούνης και ο 18χρονος Παπαποστόλου είχαν και πέρυσι συμμετοχές με την ανδρική ομάδα, ενώ οι Σεμπίρης, Γκουτζουρέλας, Γκαλίτσιος, Δριστέλλας, Ζηρδέλης, Βαρνάς και Γκαντούνας έκαναν ντεμπούτο στο 3-1 του Λιανοκλαδίου.

Οι ανανεώσεις


Μόλις τρεις «μεγάλοι» συνεχίζουν από την ομάδα της περασμένης περιόδου. Πρόκειται για τον 30χρονο αμυντικό και αρχηγό Θωμά Θανάση, τον 27χρονο μέσο Δημήτρη Σκλάβο και τον 24χρονο μέσο Στέλιο Μουρατίδη, ο οποίος ήταν και πέρυσι βασικό στέλεχος.

Οι αποχωρήσεις


Αρκετοί ποδοσφαιριστές, που ξεκίνησαν στο περυσινό ρόστερ δεν αγωνίζονται πια στην Ελασσόνα. Πρόκειται για τους: Πέτρο Μπαϊμάκη, Μιχάλη Τζορμπατάκη, Παντελή Ντουτσαρίδη, Βαγγέλη Πουλάκη, Ευγένιο Αλεξούλη, Γιάννη Αποστολόπουλο, Παναγιώτη Μακρή, Αλέξανδρο Παγκαρλιώτα, Κώστα Παληγιάννη, Σωτήρη Χάμο, Κώστα Φλίγκο, Ηρακλή Ρόππα, Χρήστο Αριανούτσο, Φώτη Χατζηβαλσάμη, Μάριο Αλεξανδρή, Βασίλη Τέγο, Σπύρο Αποστόλου, Όθωνα Τερλελή, Νίκο Καραΐσκο, Γιάννη Ρέτσα και Βασίλη Γκαμπέτα.

Οι «επισκέψεις» της Ελασσόνας στο Καρπενήσι


2009-2010: ΑΠΟΚ Βελούχι-Ελασσόνα 1-1 (63΄ πεν. Μπόνιας-50΄ Τζιόλας)
2010-2011: Απεραντιακός-Ελασσόνα 0-1 (54΄ Βαΐτσης)
2011-2012: ΑΠΟΚ Βελούχι-Ελασσόνα 0-4 (1΄, 26΄ Χατζηβαλσάμης, 16΄ Μουρατίδης, 87΄ Καραΐσκος)
Απολογισμός: 2 νίκες, 1 ισοπαλία


Οι τρεις της Νίκης Βόλου
 

Τρεις ποδοσφαιριστές της περυσινής Ελασσόνας συνεχίζουν στην Football League με την Νίκη Βόλου. Πρόκειται για τον 19χρονο μεσοεπιθετικό Σωτήρη Χάμο, τον 28χρονο μέσο Ηρακλή Ρόππα και τον 27χρονο επιθετικό Κώστα Φλίγκο, ο οποίος τα πάει περίφημα, βρίσκοντας αρκετές φορές δίχτυα.
Πρόεδρος στην Νίκη Βόλου είναι ο Ανδρέας Πάτσης, ενώ οι Βολιώτες προετοιμάστηκαν τον Αύγουστο στο Καρπενήσι.

Έναρξη προπονητικής καριέρας του Φώλλα-Βοηθός ο Νούσιας


Την προπονητική του καριέρα από την Ελασσόνα άρχισε ο 34χρονος Νίκος Φώλλας (Διπλωματούχος Uefa Β), έχοντας υπάρξει και ποδοσφαιριστής του συλλόγου. Ανέλαβε στις 7 Αυγούστου. Αγωνίστηκε σε: Ολόσσωνα, Π.Ο. Ελασσόνας, Ένωση Βικτώρια Κάτω Πετραλώνων, Αττικό Περιστερίου και Τύρναβο 2005. Σαν γυμναστής δούλεψε σε: Ολόσσωνα, Ακαδημία Καλτέκη, Ακαδημία Ελασσόνας και στην Football League 2 με τον Οικονόμο Τσαριτσάνη.
Βοηθός και στενός συνεργάτης του Νίκου Φώλλα είναι ο Χάρης Νούσιας, ενώ στις 22 Αυγούστου άρχισε η προετοιμασία.
Η Ελασσόνα άρχισε και τελείωσε το περυσινό πρωτάθλημα υπό την καθοδήγηση του Αλέκου Αλεξανδρή, ενώ ενδιάμεσα προπονητής υπήρξε και ο Γιώργος Καμπερίδης.

Αποκλεισμός στο κύπελλο


Δεν κατάφερε να συνεχίσει στο κύπελλο Λάρισας, το οποίο είχε κατακτήσει την σαιζόν 2010-2011 ο Π.Ο.Ε.. Επικράτησε στην πρώτη φάση με 0-2 του Άρη Κουλουρίου, έχοντας σκόρερ τον Κουμπούρα και τον Παπαποστόλου. Στην δεύτερη φάση νίκη με 4-2 εκτός έδρας τον Δολιχιακό στην παράταση με σκόρερ τους: Ζηρδέλη, Θανάση, Καραγκούνη και Κουμπούρα, γνωρίζοντας τελικά τον αποκλεισμό με 1-0 από τον Σμόλικα Φαλάνης, με τον οποίο έπαιξε ξανά μακριά από την Ελασσόνα.
Από 3 ματς έπαιξαν οι: Βάλλας, Κουμπούρας, Τόλιος, Παπαποστόλου, Καραγκούνης, Τσιαλέμης, Στάθης. Σε 2 αγώνες συμμετείχαν οι: Γκουτζουρέλας, Λέτσιος, Σκλάβος, Σισμανίδης, Θανάσης, Γκαντούνας, Ζηρδέλης και σε 1 οι: Νούσιας, Πακάκης, Κρίτσας, Φλώρος, Μουρατίδης, Γκαλίτσιος.


Από τον Πάτση στον Λιανό και μετά στον Τριανταφύλλου

 












Με πρόεδρο-μεγαλομέτοχο τον Ανδρέα Πάτση πορεύτηκε στο περυσινό πρωτάθλημα η Ελασσόνα. Ωστόσο τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε αποφάσισε για διάφορους λόγους να αποσύρει την μέχρι τότε πρωτοπόρο ανδρική ομάδα από το πρωτάθλημα. Έτσι η Ελασσόνα κατέβηκε στο Λιανοκλάδι με την ομάδα νέων, έχασε 3-1, το πρωτάθλημα «πέταξε» και το Βελούχι, που μέχρι τότε σωζόταν, υποβιβάστηκε. Ο γνωστός στην Ελασσόνα δημοσιογράφος Αντώνης Λιανός ανέλαβε την προεδρία το περασμένο καλοκαίρι, ενώ στις 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση, με τον Γιώργο Τριανταφύλλου να αναλαμβάνει νέος πρόεδρος.
Το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο και τα αναπληρωματικά μέλη έχουν ως εξής:
Πρόεδρος: Γιώργος Τριανταφύλλου
Α΄ Αντιπρόεδρος: Μάκης Ζηρδέλης
Β΄ Αντιπρόεδρος: Θανάσης Λυγούρας
Γενικός Γραμματέας/Δημοσίων Σχέσεων: Γιάννης Δραγατσίκης
Ταμίας: Λάκης Παπαποστόλου
Α΄ Γενικός Αρχηγός: Βαγγέλης Γκουτζουρέλας
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Μάκης Πίπιλας
Μέλη: Βασίλης Βαρνάς, Δημήτρης Έξαρχος, Γιώργος Θανάσης, Βασίλης Σαμαράς, Ανδρέας Νικούλης, Τάσος Δατσογιάννης
Νομικός Σύμβουλος: Νίκος Γάτσας
Γραφείο Τύπου/Δημοσίων Σχέσεων: Ανδρέας Νικούλης
Marketing: Βασίλης Σαμαράς, Μίλτος Γκουτζουρέλας
Βοηθός Γενικού Γραμματέα: Μαρία Λόλα
Β΄ Ταμίας: Στέλιος Ιωαννίδης
Μέλος: Θοδωρής Δριστέλλας

Ο διεθνής Φ. Γκουντρουμπής


Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του νομού. Πρόκειται για τον 17χρονο Φώτη Γκουντρουμπή, ο οποίος είναι διεθνής με την Εθνική νέων και πρώτος σκόρερ της Ελασσόνας με 3 γκολ. Αγωνίζεται ως δανεικός από την Α.Ε.Λ.

Η ιστορία του Π.Ο.Ε.(www.elassonafc.gr)


Ο Π.Ο.Ε., ο οποίος έχει γράψει την δική του ιστορία στο χώρο του ποδοσφαίρου, είτε με την συμμετοχή του στις επαγγελματικές κατηγορίες είτε με την ανάδειξη σημαντικών ποδοσφαιριστών από τους κόλπους του, ιδρύθηκε το 1957 με πρώτο πρόεδρο της ομάδας τον κ. Αντώνη Κύρκο. Την περίοδο 1964-1965 η ομάδα της Ελασσόνας παίζει στην Α Ερασιτεχνική Κατηγορία, όπου το 1977 ανακηρύσσεται πρώτη στην βαθμολογία και έτσι την περίοδο 1977-1978 την βρίσκουμε να αγωνίζεται στην Β’ Εθνική Κατηγορία. Αυτό το επιτυγχάνει ξανά το 1980, μετά από δύο περιόδους στην Ερασιτεχνική Κατηγορία και έτσι πάλι την περίοδο 1980-1981 αγωνίζεται ξανά στην Β’ Εθνική Κατηγορία. Δυστυχώς και αυτή την φορά δεν καταφέρνει να διατηρηθεί σε αυτή την κατηγορία και στο τέλος της περιόδου υποβιβάζεται. Ο θρίαμβος και πάλι θα έρθει το 1984, όπου ως πρώτη στον πίνακα κατάταξης, την περίοδο 1984 – 1985 θα αγωνισθεί στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Και πάλι για μια περίοδο. Μετά υποβιβασμός για δυο αγωνιστικές περιόδους, όπου και πάλι έρχεται στο προσκήνιο με την άνοδο της στην Δ’ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 1987-1988. Από το 1988 και μετά αγωνίζεται στην Α Κατηγορία ΕΠΣ Λάρισας. Επίσης έχει δώσει το παρόν σε τέσσερις τελικούς του κυπέλου ΕΠΣ Λάρισας χωρίς δυστυχώς να καταφέρει να κερδίσει το τρόπαιο.1979-80 ΑΕ Τυρνάβου-ΠΟ Ελασσόνας 1-0, 1981-82 Αχιλλέας Φ.-ΠΟ Ελασσόνας 1-1 (3-2 πεν.), 1982-83 Αχιλλέας Φ.-ΠΟ Ελασσόνας 2-1, 2004-05 Μελιβοία-ΠΟ Ελασσόνας 3-1. Το 2007 γίνεται η συνένωση του Π.Ο.Ε. με την ομάδα «Ολοσσών» και μετονομάζεται σε Ποδοσφαιρική Συνένωση Ελασσόνας (Π.Σ.Ε.), όπου την περίοδο 2008-2009, ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας (ΕΠΣ Λάρισας) και εξασφαλίζει την άνοδό της στην Δ Εθνική όπου και βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Τέλος για την περίοδο 2010-2011 ανακηρύσσεται κυπελλούχος  όπου στον  τελικό του κυπέλλου ΕΠΣ Λάρισας η Ελασσόνα επικράτησε του Κεραυνού Παραποτάμου με 2-0 και κατέκτησε το τρόπαιο. Συμμετέχει για 4η συνεχόμενη σαιζόν στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής και στον 4ο Όμιλο. Ο Γιάννης Γκαλίτσιος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Ελασσόνα.

Η πορεία της τελευταίας 3ετιας


Η Λαρισινή ομάδα ανέβηκε το 2009 στην Δ΄ Εθνική και διαρκώς πρωταγωνιστεί. Την σαιζόν 2009-2010 τερμάτισε με 42 βαθμούς. Την αμέσως επόμενη (2010-2011) ήταν ξανά με 42 πόντους. Ενώ πέρυσι ήταν πρώτη για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μετά από τις τελευταίες εξελίξεις τερμάτισε με 46 βαθμούς (5 πίσω από την πρώτη Αναγέννηση και 2 από τον Α.Ο. Καρδίτσας)
Πρώτοι σκόρερ ανά χρονιά ήταν οι: Βασίλης Ταχτιντής (2009-2010 με 12 τέρματα), Βαγγέλης Τζιόλας (2010-2011 με 4 γκολ), Κώστας Φλίγκος και Φώτης Χατζηβαλσάμης (2011-2012 με 8 γκολ).

Αγώνας με τον Ολόσσωνα
Ο Αίολος έχει αντιμετωπίσει τον Ολόσσωνα Ελασσόνας (Συνενώθηκε το 2007 με τον Π.Ο.Ε.). Συγκεκριμένα το 2000 ηττήθηκε εκτός έδρας με 5-0 για τον θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών(Α΄ Φάση).

Επίσκεψη σε ειδικό σχολείο


Στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης, βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου, μέλη της διοίκησης και ποδοσφαιριστές της ομάδαςεν όψει των γιορτών, δείχνοντας τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και δίνοντας χαρά στα παιδιά.

Κυκλοφόρησαν ημερολόγια


Στη διάθεση του κοινού και στην τιμή των 10 ευρώ τέθηκαν τα ημερολόγια (2013) του Π.Ο.Ε., τα οποία περιλαμβάνουν πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Στόχος είναι η οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.






























Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: www.elassonafc.gr, www.elassonasport.gr, elassonafc.blogspot.gr