Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Στον δρόμο του Αιόλου ο ιστορικός και ανανεωμένος Α.Ο. Καρδίτσας

Αρκετά αλλαγμένος από την περυσινή περίοδο, η οποία τον έφερε κοντά στην διεκδίκηση της ανόδου είναι ο φετινός Α.Ο. Καρδίτσας. Παράλληλα υπάρχει έντονη Ευρυτανική παρουσία με τους ποδοσφαιριστές Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο και Δημήτρη Ρεσίτη, αλλά και με τον τεχνικό Παύλο Σερμπέση. Πρόκειται για μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της κατηγορίας και τις πιο σταθερές στον 4ο Όμιλο.
Ο Α.Ο.Κ αγωνίζεται με στόχο να βρεθεί όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα, ενώ να τονιστεί πως αποκλείστηκε πρόωρα στο κύπελλο ύστερα από την ήττα με 2-1 από τον Εθνικό Καρδίτσας.
Έχει ξεκινήσει αρκετά δυνατά το πρωτάθλημα, όπου κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να επικρατήσει με 2-1 του Ρήγα Φεραίου, έχοντας σκόρερ τον Σωτήρη Κόκκινο. Έτσι τέθηκε από την αρχή επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα. Παρελθόν από τις αρχές της εβδομάδας αποτελεί ο βοηθός προπονητή και παλαιός ποδοσφαιριστής της ομάδας Γιάννης Παφλιάς.

Υπάρχει..και προϊστορία
Ο Α.Ο. Καρδίτσας έχει αγωνιστεί πολλές φορές στο Καρπενήσι ως αντίπαλος του ΑΠΟΚ, τον οποίο κέρδισε πέρυσι με 1-0, ενώ πρόπερσι είχε έρθει ισόπαλος 0-0 με τον Απεραντιακό. Την σαιζόν 1996-1997 είχε βρεθεί στον ίδιο όμιλο με τον Αίολο και νίκησε στο ξερό τότε Δημοτικό Στάδιο της Ευρυτανικής πρωτεύουσας με 6-2.!

Παραιτήθηκε ο Παφλιάς


Ο 44χρονος Γιάννης Παφλιάς παραιτήθηκε από βοηθός προπονητή του Παύλου Σερμπέση στις αρχές της εβδομάδας για προσωπικούς λόγους. Ο κ. Παφλιάς δήλωσε την παραίτηση του στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Καρδίτσας με το αίτημα του να γίνεται δεκτό και την διοίκηση να τον ευχαριστεί για την συνεργασία.

Επιστρέφει ο Τσέλιος


Ο αριστερός μπακ Άκης Τσέλιος εξέτισε την τιμωρία του από τον περυσινό αγώνα με τον Πυργετό και τίθεται στην διάθεση του Παύλου Σερμπέση

Ξεκίνησε με νίκη και «λυτρωτή» τον Κόκκινο

 
Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Μιχολίτση από το 62΄, ωστόσο στο 82΄ και στο 84΄ ο Σωτήρης Κόκκινος με δυο τέρματα με το κεφάλι από στημένα του Δήμου Μεσιακάρη πραγματοποίησε το τελικό 2-1, χαρίζοντας τους τρεις πρώτους βαθμούς στην ομάδα του.
Η σύνθεση του Α.Ο.Κ. (Παύλος Σερμπέσης): Αμίλης, Αρχοντής, Παλάντζας, Βαΐτσης, Κούρκουλας, Κόκκινος, Ζιώγας, Παππάς, Γενιτσαρόπουλος(63΄ Κανιούρας), Μεσιακάρης, Μανασής(66΄ Τσιρογιάννης).


Δυο Ευρυτάνες και…Σερμπέσης


Ο 58χρονος Θεσσαλονικιός Παύλος Σερμπέσης (Προπονητής του ΑΠΟΚ 1997-1998 και 2011-2012) πήρε μαζί του στην Καρδίτσα (Επέστρεψε μετά από 13 χρόνια) τον 21χρονο τερματοφύλακα Δημήτρη Ρεσίτη και τον 18χρονο μεσοεπιθετικό Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο. Και οι δυο αγωνίζονται για πρώτη φορά εκτός ορίων του νομού. Στην πρεμιέρα ο Γενιτσαρόπουλος ξεκίνησε βασικός, ενώ ο Ρεσίτης ήταν εκτός 18αδας.


Πολλά νέα πρόσωπα

 









 
 












Πλην των Ρεσίτη και Γενιτσαρόπουλου οι Καρδιτσιώτες απέκτησαν στο μεταγραφικό παζάρι τους: Βάιο Αλεξίου (Μέσος/Δόξα Μητρόπολης), Γιάννη Βαΐτση (Αμυντικός/Α.Ο. Σελλάνων), Αλέξανδρο Αρχοντή (Αμυντικός/Α.Ο. Σελλάνων), Σπύρο Φερφερή (Αμυντικός/Θεσσαλικός Ματαράγκας), Νίκο Κούρκουλα (Αμυντικός/Πόρος), Στέλιο Παπαευαγγέλου (Μέσος/Ηρακλή Σοφάδων), Κώστα Τσουπαρέλο (Μεσοεπιθετικός/Ηρακλή Σοφάδων), Δημήτρη Μανασή (Μεσοεπιθετικός/ Καραϊσκάκης Μαυρομματίου), Δημήτρη Κανιούρα (Επιθετικός/Αναγέννηση Καρδίτσας), Σέφη Πουρνάρα (Αμυντικός/Αναγέννηση Καρδίτσας), Δήμο Κωνσταντινίδη (Αμυντικός/Ταυρωπός), Βασίλη Αμίλη (Τερματοφύλακας/Ταυρωπός), Θοδωρή Σαλαγιάννη (Τερματοφύλακας/Εθνικός Αστέρας) και Δημήτρη Ζιώγα (Επιθετικός/Νικηφόρος Αθηνών).
Ο τελευταίος είναι ένας εξαιρετικά «επικίνδυνος» επιθετικός με θητεία στον 4ο όμιλο με τελευταίες τις ομάδες του Ανδρούτσου Γραβιάς και του Αστέρα Ιτέας. Η προετοιμασία για τους «κυανόλευκους» άρχισε στις 6 Αυγούστου.

Εντελώς νέα ομάδα
Από το περυσινό ρόστερ του Α.Ο.Κ. αποχώρησαν πολλοί ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι: Τηλέμαχος Βασιλόπουλος, Ανδρέας Καλογρίτσας, Κώστας Τσιάκος, Κώστας Καλουδιώτης, Φώτης Αναγνώστου, Αλέξης Τρούκης, Αλέξης Κρανιώτης, Νίκος Γκόλιας, Θωμάς Πάτρας, Μάκης Κουτρούλιας, Βασίλης Ταχτιντής, Σάκης Κουκούλης, Παναγιώτης Κοντοβάς, Νίκος Κωστόπουλος, Γιάννης Ζαραμπούκας και Χρήστος Τσαρτσαράς (Συνεχίζει στον Αίολο). Οι Κουκούλης, Κοντοβάς, Πάτρας, Γκόλιας και Κρανιώτης συνεχίζουν στην Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ ο Ζαραμπούκας, με τον Τσιάκο αγωνίζονται στον 4o Όμιλο με το Λεοντάρι.


Λίγοι από πέρυσι
 

 Από τους ποδοσφαιριστές, που είχαν πέρυσι συμμετοχές στην Δ΄ Εθνική ανανέωσαν οι: Νίκος Καπράνας, Γιάννης Τάτσιος, Άκης Τσέλιος, Θωμάς Τζιλός, Σωτήρης Κόκκινος, Ηλίας Παλάντζας, Θοδωρής Παππάς, Δήμος Μεσιακάρης, Βαγγέλης Τσιρογιάννης και Άκης Καραγιώτας.

Σε «καραντίνα» ο Καραγιώργος


Ο αμυντικός Ηλίας Καραγιώργος τιμωρήθηκε μέχρι το τέλος του έτους (31-12-2012), επειδή απουσίαζε αδικαιολόγητα από τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Αποκλείστηκε στο κύπελλο


Οι Καρδιτσιώτες ηττήθηκαν με 2-1 από τον Εθνικό Καρδίτσας τον Σεπτέμβριο και αποκλείστηκαν από την Α΄ Φάση του κυπέλλου. Σκόρερ ήταν για την ομάδα του κ. Σερμπέση ο Τσέλιος. Ο Ρεσίτης έπαιξε όλο το 90λεπτο και ο Γενιτσαρόπουλος στην επανάληψη.

Αποτελέσματα-Σκόρερ φιλικών


Διγενής Αρτεσιανού-Α.Ο. Καρδίτσας 0-2(Ζιώγας, Παπαευαγγέλου)
Αετός Αγίων Θεοδώρων-Α.Ο. Καρδίτσας 0-6(2 Κόκκινος, Ζιώγας, Μανασής, Παπαευαγγέλου, Κανιούρας)
Αχιλλέας Δομοκού-Α.Ο. Καρδίτσας 1-3(Τσέλιος, Ζιώγας, Καραγιώτας)
Α.Ο. Καρδίτσας-Ελασσόνα 2-0(Ζιώγας, Παπαευαγγέλου)
Μετέωρα-Α.Ο. Καρδίτσας 2-3(Ζιώγας, Τσέλιος, Κόκκινος)
Τύρναβος 2005-Α.Ο. Καρδίτσας 3-1(Μανασής)
Α.Ο. Καρδίτσας-Μετέωρα 2-1(Κανιούρας, Ζιώγας)


Ομάδα με ιστορία


Την δική του ιστορία έχει «γράψει» στην Δ΄ Εθνική ο Αθλητικός Όμιλος Καρδίτσας(Περίπου 25 συμμετοχές σε αυτήν την κατηγορία), που ιδρύθηκε το 1966. Είναι η 5η συνεχόμενη σαιζόν του στην Δ΄ Εθνική(Από το 2008(, ενώ έχει 7 συμμετοχές στην Β΄ Εθνική και άλλες 8 στην Γ΄ Εθνική, ενώ έχει κατακτήσει μια φορά το κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας(1977), ενώ μετρά 1 πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής(1970), 1 πρωτάθλημα Δ΄ Εθνικής(1998), 8 πρωταθλήματα Α΄ ΕΠΣ Καρδίτσας(1970, 1976, 1977, 1984, 1986, 1995, 2003, 2008) και 13 κύπελλα Καρδίτσας(1978, 1980, 1986, 1987, 1990, 1992, 1995, 2001, 2003, 2008, 2009, 2010, 2011)
Έδρα της ομάδας είναι το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας και πρόεδρος του συλλόγου ο Ηλίας Μπούρης, ενώ αντιπρόεδρος ο Σάκης Τσέλιος.



Βάρος στις ακαδημίες


Ειδικό βάρος στα ταλέντα δίνει ο Α.Ο. Καρδίτσας, ο οποίος προσπαθεί να αναδείξει τους ποδοσφαιριστές, που θα στελεχώσουν μελλοντικά την ανδρική ομάδα. Υπεύθυνος των ακαδημιών είναι ο γνωστός τεχνικός Τάκης Κουτσονάσιος, ενώ να τονιστεί πως λειτουργούν ενώ να τονιστεί πως σε λειτουργία θα είναι 3 διαφορετικά ηλικιακά τμήματα (Junior 2003-2006, προπαίδες 2001-2002 και παίδες 1998).

 









Φωτογραφίες: www.ble-parea.gr, Εφημερίδα Αλήθεια Καρδίτσας, www.proinos.gr, www.sportrikala.gr