Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ο πρωταθλητής Βοιωτίας Παρνασσός Αράχωβας

Μια ισοπαλία και μια ήττα περιλαμβάνει το μενού για τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Βοιωτίας Παρνασσό Αράχωβας στα play off ανόδου. Είναι ο τρίτος αντίπαλος του πρωταθλητή Ευρυτανίας Αιόλου και βρίσκεται στην 3η θέση με έναν βαθμό.
Οι Βοιωτοί ξεκίνησαν με ισοπαλία (1-1) κόντρα στον Ευβοϊκό Αγίου Νικολάου και με εκτός έδρας ήττα (3-0) από τον Αχιλλέα Δομοκού. Σε αυτό το παιχνίδι υπάρχουν πολλά παράπονα για την διαιτησία από μεριάς των Βοιωτών.
Το συγκρότημα του Νίκου Γεωργακόπουλου κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Βοιωτίας, ύστερα από μια συγκλονιστική «μάχη» με τον Επαμεινώνδα Λεύκτρων.
Οι Αραχωβίτες βρίσκονται στο -3 από την δεύτερη προνομιούχο θέση. Στοχεύουν στον αγώνα με τον Αίολο να κάνουν την πρώτη τους νίκη, ώστε σε συνδυασμό με ήττα του Ευβοϊκού να φτάσουν στους 4 βαθμούς και στην 2η  θέση.

«Βράζει» με Παναγιωτόπουλο
Με τον Αγρινιώτη ρέφερι Βασίλη Παναγιωτόπουλο…τα έχουν στην Αράχωβα. Θεωρούν την διαιτησία του στον αγώνα με τον Δομοκό ιδιαίτερα προκλητική και επικίνδυνη. Διαμαρτύρονται για το πέναλτι υπέρ του αντιπάλου, που έφερε και την αποβολή του ποδοσφαιριστή τους.


Χωρίς Γκικόπουλο


Αποβλήθηκε (άδικα όπως ισχυρίζονται) ο Γιώργος Γκικόπουλος στο παιχνίδι της Τετάρτης. Ο 24χρονος μέσος θα εκτίσει την τιμωρία του στο ματς με τον Αίολο.

Πως αγωνίστηκε τις δυο πρώτες αγωνιστικές
Με τον Ευβοϊκό: Δημητράς, Καλύβας, Μανώλης, Ντέμος, Γκαλαμέλος(88΄ Πουλούκης), Γκικόπουλος, Καράι(46΄ Κοντογόνης), Ξεπλάτης(83΄ Κατσικογιάννης), Λινάρδος, Καλλέργης, Μίχας

Με τον Δομοκό: Δημητράς, Καλύβας, Μανώλης, Ντέμος, Γκαλαμέλος, Γκικόπουλος, Κοντογόνης(82΄ Πουλούκης), Ξεπλάτης(61΄ Καράι), Λινάρδος, Καλλέργης, Μίχας(75΄ Κατσικογιάννης)


Το αστέρι Καλλέργης


Πρώτος σκόρερ του τοπικού αναδείχτηκε ο κορυφαίος του Παρνασσού Αντρέας Καλλέργης. Σκόραρε 31 φορές έναντι 21 του δεύτερο σκόρερ Αχιλλέα Κατσόγιαννη του Παναλίαρτου.
Έχει πετύχει το μοναδικό γκολ του Παρνασσού στα play off.

Τίτλος στο φινάλε
Την τελευταία αγωνιστική ο Παρνασσός παρουσία 1000 φιλάθλων επικράτησε με 3-0 του Επαμεινώνδα Λεύκτρων και στέφθηκε πρωταθλητής με 69 βαθμούς έναντι 64 του αντιπάλου. Σκόρερ χρίστηκαν οι: Καλλέργης στο 10΄, Μίχας στο 28΄ και Καράι στο 74΄.


Στο ρόστερ και ο Γκαλαμέλος


Ο πολύπειρος Λουκάς Γκαλαμέλος αγωνίζεται στους πρωταθλητές Βοιωτίας. Ο 35χρονος μέσος έχει παίξει μεταξύ άλλων σε: Λεβαδειακό, Παναιγιάλειο, Πανηλειακό και Καλλιθέα, έχοντας πολλές επαγγελματικές συμμετοχές.

Coach ο Γεωργακόπουλος


Από τον Φεβρουάριο του 2010 βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία ο «πρωτομάστορας» της φετινής επιτυχίας Νίκος Γεωργακόπουλος. Είναι 48 ετών. Πρόεδρος του συλλόγου να τονίσουμε πως είναι ο Θωμάς Κεφαλάς.

Λίγα λόγια για την περιοχή από την Βικιπαίδεια


Αράχωβα (ή Αράχοβα) είναι μία ορεινή κωμόπολη του Νομού Βοιωτίας χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 968 μέτρων. Αποτελούσε έδρα του ομώνυμου δήμου μέχρι τα τέλη του ενώ με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης εντάχθηκε στον νέο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, του οποίου αποτελεί Δημοτική Ενότητα. Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 3.703 κάτοικοι, ενώ ο πληθυσμός ολόκληρου του δήμου ήταν 4.180 κάτοικοι. Αποτελεί δημοφιλές χειμερινό θέρετρο, χάρη στην ύπαρξη χιονοδρομικού κέντρου και τη μικρή της απόσταση από την Αθήνα (περίπου 160 χιλιόμετρα).

Ζητά την βοήθεια του κόσμου


Με ανακοίνωση της η διοίκηση του Παρνασσού τονίζει: «Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας Βοιωτίας που όλοι μαζί πανηγυρίσαμε ακολουθεί άλλη μία σειρά αγώνων για την μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της ομάδας μας. Τα μπαράζ για την άνοδο στην Δ΄ Εθνική.
Καλούμε όλους να συμπαρασταθούν σ’ αυτούς τους δύσκολους αγώνες με έντονη παρουσία στο γήπεδο. Η πρόκληση είναι μεγάλη και η ομάδα χρειάζεται την βοήθεια σας.»

Πλαστικός χλοοτάπητας
Εκτός από τον Αίολο και η ομάδα της Αράχωβας, που αγωνίζεται στον 7ο όμιλο χρησιμοποιεί γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα. Η τοποθέτηση του συνθετικού τάπητα πραγματοποιήθηκε το 2006.





Φωτογραφίες: www.dinataathlitka.gr, www.asaparnassos.gr