Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Βασίλης Τζάνης: «Οδηγός μας την Κυριακή θα είναι το παιχνίδι του 2010»

Στο ''Evrytania Sport'' παραχώρησε συνέντευξη ο μεσοεπιθετικός του Μουζακίου Βασίλης Τζάνης. Η ομάδα του αγωνίζεται την ερχόμενη Κυριακή για την 16η αγωνιστική του 4ου ομίλου στο Καρπενήσι με το τοπικό Βελούχι.
Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΜ πιστεύει ότι η βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας του δεν αντιπροσωπεύει το αγωνιστικό πρόσωπο, που έχει επιδείξει. Γνωρίζει την δύσκολη βαθμολογική θέση, που βρίσκεται ωστόσο θεωρεί ότι ακόμη υπάρχουν ελπίδες για την παραμονή.
Μας δίνει τα προγνωστικά του για την παραμονή και για την άνοδο. Χρίζει ως φαβορί για το πρωτάθλημα την Ελασσόνα, καθώς έχει τα ντέρμπι στην έδρα της. Για την σωτηρία τονίζει ότι αυτήν την στιγμή έχουν ένα μικρό αβαντάζ το Λιανοκλάδι, ο Πυργετός και ο ΑΠΟΚ, αλλά η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί.
Αναφέρεται στον φετινό 4ο όμιλο, χαρακτηρίζοντας τον αμφίρροπο. Όσον αφορά το ματς της Κυριακής χαρακτηρίζει ως «οδηγό» για τους «κιτρινόμαυρους» το εκτός έδρας διπλό με 2-0, που επετεύχθη τον Μαϊο του 2010 στο Καρπενήσι και χάρισε στο Μουζάκι την πρώτη σωτηρία του. Η γνώμη του είναι ότι οι Καρπενησιώτες διαθέτουν κάποιες αξιόλογες μονάδες, πιστεύοντας όμως ότι το βαρύ 1-4 της 5ης αγωνιστικής ήταν «πλασματικό»
Ο 19χρονος (Γεννημένος στις 13/3/1993) Βασίλης Τζάνης εντάχτηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Μουζάκι, από το οποίο και κατάγεται. Πέρυσι αγωνίστηκε στους νέους των Τρικάλων, έχοντας μάλιστα δελτίο εκπαιδευόμενου ποδοσφαιριστή με την πρώτη ομάδα του ΑΟΤ.
Κατέγραψε μια συμμετοχή στην Football League, περνώντας ως αλλαγή στο 86΄(Στην θέση του Σλάβεν Στεπάνοβιτς και με το Νο 22 στην πλάτη) στην εκτός έδρας 1-0 επί του Διαγόρα Ρόδου την τελευταία (34η) αγωνιστική στις 15 Μαΐου.
Είναι ο δεύτερος σκόρερ του Καρδιτσιώτικου συγκροτήματος με 4 γκολ μετά τον Τάσο Κανιούρα, που έχει ένα περισσότερο. Πέτυχε από δυο γκολ στο εντός έδρας 4-1 με τα Καμένα Βούρλα και στο εις βάρος της ΑΕΜ εκτός έδρας 3-2 από τον Πυργετό. Έχει αγωνιστεί σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος, χάνοντας μόλις 1 (Με τον Αλμυρό) λόγω τιμωρίας. Το καλοκαίρι δοκιμάστηκε στον Πλατανιά Χανίων.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Βασίλη η ομάδα σου βρίσκεται σχετικά χαμηλά στην βαθμολογία. Σχολίασε μας την πορεία σας μέχρι τώρα.
Βασίλης Τζάνης: «Η πορεία της ομάδας μου δεν είναι σίγουρα η επιθυμητή. Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς και να είμαστε πιο κοντά στις θέσεις παραμονής στην κατηγορία. Θα την χαρακτήριζα και λίγο άδικη για εμάς, σύμφωνα πάντα με το αγωνιστικό μας πρόσωπο.»

Evrytania Sport: Θεωρείς ότι υπάρχουν ελπίδες για να αποφύγετε τον υποβιβασμό; Ποιος ο στόχος σας για τις επόμενες αγωνιστικές;
Βασίλης Τζάνης: «Όλοι ξέρουμε ότι είναι δύσκολο η ομάδα να αποφύγει τον υποβιβασμό, διότι τα περιθώρια και οι αγωνιστικές λιγοστεύουν. Ελπίδες υπάρχουνε και με λίγη τύχη πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να παραμείνουμε στο πρωτάθλημα. Εάν χάσουμε και τις τελευταίες ελπίδες μας για παραμονή η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το ίδιο πάθος, για να τελειώσουμε την χρονιά με αξιοπρέπεια.»

Evrytania Sport: Ποια είναι η άποψη σου για το φετινό πρωτάθλημα; Δώσε μας τα προγνωστικά σου για τον πρωταθλητή και για την παραμονή
Βασίλης Τζάνης: «Το φετινό πρωτάθλημα είναι κυρίως ιδιόμορφο λόγω του ότι ο όμιλος είναι αρκετά μικρός (12 ομάδες) και οι μισές από αυτές θα υποβιβαστούνε. Από την άλλη αυτή η ιδιομορφία το κάνει ιδιαίτερα αμφίρροπο, καθώς οι πρώτες θέσεις με τις θέσεις σωτηρίας είναι πολύ κοντά. Για την πρώτη θέση θα χρίσω φαβορί την Ελασσόνα, διότι έχει τα δυο εναπομείναντα ντέρμπι (Με Α.Ο. Καρδίτσας και Αναγέννηση Καρδίτσας) στην έδρα της και είναι στο χέρι της να τα κερδίσει. Στο θέμα της παραμονής θεωρητικά παλεύουν 5 ομάδες για 2 θέσεις. Αυτήν την στιγμή βαθμολογικά έχουν ένα πλεονέκτημα το Λιανοκλάδι, ο Πυργετός και ο ΑΠΟΚ. Βέβαια οι συσχετισμοί αυτοί μπορούν να αλλάξουνε άμεσα, καθώς όλες οι παραπάνω ομάδες έχουμε μεταξύ μας παιχνίδια.»

Evrytania Sport: Την Κυριακή (4-3) αντιμετωπίζετε το Βελούχι. Τι μπορείτε να καταφέρετε σε αυτό το ματς; Πως είδες την ομάδα του Καρπενησίου στον αγώνα του Α΄ Γύρου;
Βασίλης Τζάνης: «Για την ομάδα μου οδηγός για την Κυριακή θα είναι το αντίστοιχο παιχνίδι της σαιζόν 2009-2010, όπου με νίκη πετύχαμε την σωτηρία μας. Ελπίζουμε σε νικηφόρο αποτέλεσμα, που θα είναι μεγάλη βαθμολογική ανάσα, καθώς θα επιτευχθεί σε βάρος αντιπάλου με ίδιους στόχους. Όσον αφορά την ομάδα του ΑΠΟΚ και τον αγώνα του πρώτου γύρου πρόκειται για ένα αρκετά καλό σύνολο με 2-3 μονάδες να ξεχωρίζουν. Σε καμία περίπτωση όμως το τελικό σκορ (1-4) δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα.»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος