Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα μορφή για τα Play Off


Όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα, που αφορά την διεξαγωγή ή μη των Play Off  πρωταθλητή ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Διονύσης Βονόρτας ενημέρωσε τις ομάδες ότι μέχρι τις 30 Απριλίου 2011 θα πρέπει  να έχει δηλωθεί στην ΕΠΟ ο πρωταθλητής Ευρυτανίας λόγω της έναρξης των αγώνων Play Off για την άνοδο στην Δ΄ Εθνική.

Οι προτάσεις
Ο Σεραφείμ Λερογιάννης του Αίολου είπε ότι ναι μεν είναι άδικο το σύστημα των μπαράζ, αλλά γίνονται ποιοτικοί αγώνες. Πρότεινε μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ομάδας του Αίολου μετά και την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (18 αγωνιστικές) να αγωνίζονται στα ημιτελικά ο πρώτος εναντίον του τέταρτου και ο δεύτερος εναντίον του τρίτου σε διπλές όμως αναμετρήσεις, στις οποίες θα μετρούν τα εκτός έδρας γκολ, όπως στις Ευρωπαϊκές. Ενώ την ίδια μορφή να έχουν και οι τελικοί και να μην γίνονται τρίτοι αγώνες, όπως μέχρι φέτος.
Ο Δημήτρης Αντωνίου, που εκπροσώπησε την Ακαδημία πρότεινε την μη διεξαγωγή μπαράζ, εφ όσον ο πρώτος της κανονικής περιόδου απέχει 6 βαθμούς από τον δεύτερο.
Ο Θανάσης Παπαδήμος του Ραπτοπούλου πρότεινε την κατάργηση τους.


Η απόφαση
Αρχικά οι ομάδες αποφάσισαν για την διεξαγωγή η όχι των μπαράζ. Με το Ραπτόπουλο συμφώνησαν το Κεράσοβο και η Φραγκίστα. Ενώ με τον Αίολο οι: Ακαδημία, Ποταμιά, Κρέντη, Μυρίκη και Παλαιοκατούνα και έτσι πέρασε αυτή η πρόταση να γίνουν και φέτος τα Play Off.
Για την μορφή της διεξαγωγής τους (Διπλοί αγώνες 1ου - 4ου και 2ου - 3ου)  του Αίολου, το οποίο είχε και την υποστήριξη της Μυρίκης συμφώνησαν επίσης οι: Κρέντη, Αίολος, Ποταμιά και Φραγκίστα. Με την πρόταση της Ακαδημίας συμφώνησε μόνο η Αναγέννηση Παλαιοκατούνας. Παρών δήλωσαν το Κεράσοβο, το ΑΠΟΚ και το Ραπτόπουλο.
Πληρεξούσιο αντιπρόσωπο δεν είχαν οι: Άγιος Προκόπιος, Απεραντιακός και Άγραφα.

Η νέα μορφή
Αποφασίστηκε ότι από την νέα περίοδο δεν θα υπάρχουν τριπλοί αγώνες μπαράζ, όπως συνέβαινε φέτος, εάν κάποια ομάδα δεν επικρατούσε στις δυο πρώτες αναμετρήσεις.
Θα υπάρχουν διπλοί αγώνες (Εντός-εκτός) στα ημιτελικά (1ος - 4ος και 2ος -3ος) και θα λαμβάνονται υπ όψιν σε περίπτωση ισοτερμίας τα εκτός έδρας γκολ. Το ίδιο θα γίνεται και στους τελικούς.