Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Απεραντιακός-ΑΠΟΚ Βελούχι 3-0

Στην ιστορία του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου πέρασε η ομάδα του Απεραντιακού, καθώς είναι η 3η ομάδα στον νομό, που κατακτάει το κύπελλο Ευρυτανίας. Οι Απεράντιοι δεν συνάντησαν καμία δυσκολία στον 21ο τελικό και επιβλήθηκαν εύκολα του πολυνίκη του θεσμού Βελουχίου με σκορ 3-0.
Το συγκρότημα του Κώστα Πασσά ήταν πολύ καλύτερο στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και παίζοντας όμορφο επιθετικό ποδόσφαιρο κατάφερε να φτάσει σε μια άνετη νίκη. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα πολλά λάθη στην αμυντική γραμμή του Βελουχίου.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Ελεφάντη δεν παρουσίασε το αναμενόμενο αγωνιστικό του πρόσωπο. Έπαιξε με αμυντικούς προσανατολισμούς και υπέπεσε σε πολλά αμυντικά λάθη. Μόνο στο πρώτο μέρος κατάφερε να φανεί απειλητικός μέσα από ορισμένες αντεπιθέσεις.


Ο τελικός πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Είχε ξεκινήσει στις 2 Μαρτίου και συνεχίστηκε από το 9ο λεπτό, όπου και το σκορ ήταν ισόπαλο με 0-0.


Ικανοποιητική η προσέλευση του κόσμου
Οι καλές καιρικές συνθήκες έφεραν στο γήπεδο 150 με 200 φιλάθλους, οι οποίοι είδαν τον Απεραντιακό να κατακτάει το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του. Μεγάλος αριθμός των φιλάθλων ήταν υποστηρικτές του Βελουχίου.


Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Κώστα Παππά
Αυτή την φορά με απόφαση της ΕΠΣ Ευρυτανίας κρατήθηκε πριν την έναρξη ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο αντιπεριφερειάρχη Άρτας Κώστα Παππά. Ο Παππάς φόρεσε την φανέλα του Βελουχίου την περίοδο 1980-81.


Οι παρουσίες και οι απουσίες ….. των μελών της ΕΠΣΕ
Το παρών στο γήπεδο έδωσε σχεδόν όλο το συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Δημήτρης Πετρούδης, οι Αντιπρόεδροι Μίλτος Μπομποτσιάρης και Γιώργος Παπαντζίμας, ο Ταμίας Θανάσης Τσατσαράγκος, ο έφορος Κώστας Κατσαδούρος, ο Ειδικός γραμματέας Θόδωρος Ζελενίτσας και το μέλος Χρήστος Δημητρόπουλος. Απουσίαζε για οικογενειακούς λόγους ο Διονύσης Βονόρτας και ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΣ Δημήτρης Χρυσικός. Στον τελικό παραβρέθηκε και ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Νίκος Λαθύρης.


Πως παρατάχτηκε ο Απεραντιακός
Με το γνώριμο σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Απεραντιακός. Γκολκίπερ ήταν ο Τσάμης. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Κατσίκας, με τον Φάνη Μπισμπίκη. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Θαμνόπουλος και αριστερό ο Δημήτρης Μπισμπίκης. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε ο Κεφαλίδης, με τον Πανακούλια. Δεξί χαφ ξεκίνησε ο Γεωργακόπουλος και αριστερό ο Λεπτάκης. Σαν επιτελικός μέσος αγωνίστηκε ο Άρης Νταβαρίνος και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπουγατσιάς.

Πως παρατάχτηκε ο ΑΠΟΚ
Με το αμυντικό σύστημα του 4-5-1 ξεκίνησε ο ΑΠΟΚ. Την εστία του Βελουχίου υπερασπίστηκε ο Ρεσίτης. Στα μετόπισθεν, σαν λίμπερο έπαιξε ο Κρασιάς έχοντας μπροστά του στόπερ τους: Κώστα Γενιτσαρόπουλο και Ντουφεκιά. Δεξί μπακ έπαιξε ο Πασσάς και αριστερό ο Συγκελόπουλος. Στο κέντρο στον άξονα σαν αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Μπόνιας και Πάτρου. Δεξιά στο κέντρο ξεκίνησε ο Ζαραβέλης και αριστερά ο Πολυτσέρης. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ζαλοκώστας.

Ένας Πασσάς σε κάθε ομάδα
Σε διαφορετικά στρατόπεδα βρέθηκαν πατέρας και γιος. O πατέρας Κώστας Πασσάς καθοδηγεί τον Απεραντιακό και ο γιος Πάνος αγωνίστηκε με την φανέλα του Βελουχίου.

Α΄ μέρος


Ξεκίνημα με ελεύθερο
Με ελεύθερο λάκτισμα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Γιώργος Κυριακόπουλος. Ο αγώνας είχε διακοπεί στις 2 Μαρτίου, ενώ η μπάλα παίζονταν στον αγωνιστικό χώρο.

Δυνατό ξεκίνημα και γρήγορο γκολ
Από την αρχή επέβαλλε τον ρυθμό της η ομάδα του Απεραντιακού. Μόλις στο 17΄ λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Τάσο Γεωργακόπουλο. Ο Γεωργακόπουλος σκόραρε κόντρα στην πρώην του ομάδα και είχε σκοράρει δυο φορές και στον περσινό τελικό εις βάρος του Απεραντιακού, που είχε λήξει με το ίδιο σκορ.

Προσπάθησε να αντιδράσει ο ΑΠΟΚ
Βγήκε από την άμυνα του η ομάδα του Βελουχίου και δεν επηρεάστηκε από το γκολ, που δέχτηκε. Απείλησε και προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Ο έλεγχος της αναμέτρησης και πάλι στον Απεραντιακό
Έλεγξε και πάλι τον ρυθμό του παιχνιδιού η ομάδα του Απεραντιακού και απείλησε σε ορισμένες περιπτώσεις.



Οι καλύτερες φάσεις
16΄ : Εκτέλεση φάουλ του Λεπτάκη από καλή θέση πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
17΄ : Ο Λεπτάκης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Κατσίκας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γεωργακόπουλος ξανά με δεύτερη κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη, « γράφοντας» το 1-0.
18΄ : Ο Ζαραβέλης σέντραρε από δεξιά, το πλασέ του Πολυτσέρη μέσα από την μικρή περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσάμης.
20΄ : Ο Πάτρου εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Μπόνια, ο οποίος σούταρε δυνατά από μακριά, ο γκολκίπερ του Απεραντιακού έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε.
21΄ : Επικράτησε ένταση μεταξύ Ζαλοκώστα και Πανακούλια, με τα πνεύματα να ανεβαίνουν. Ευτυχώς η ένταση δεν είχε συνέχεια.
26΄ : Ο Λεπτάκης χτύπησε κόρνερ από αριστερά, ο Πανακούλιας γέμισε και ο Μπισμπίκης Θ. μόνος απέναντι στον Ρεσίτη έχασε μοναδική ευκαιρία, πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ.
31΄ : Ο Τσάμης με δυνατό βολέ βρήκε τον Μπουγατσιά, ο οποίος ελίχτηκε εκτός περιοχής, αλλά σούταρε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
40΄ : Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ζαλοκώστας κινήθηκε ταχύτατα, δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Τσάμη που απέκρουσε.


Β΄ μέρος

Μονόλογος του Απεραντιακού
Δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης η ομάδα του Απεραντιακού. Κυριάρχησε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, σφραγίζοντας την ανωτερότητα της με άλλα δυο τέρματα. Σκόρερ χρίστηκαν οι : Άρης Νταβαρίνος και Κώστας Αρουτίδης.


Οι καλύτερες φάσεις
50΄ : Ο Θαμνόπουλος έβγαλε μπαλιά από δεξιά, ο Λεπτάκης έκανε όμορφη ενέργεια, κοντρόλαρε στο ύψος του πέναλτι και σούταρε λίγο πάνω από την εστία του ΑΠΟΚ.
52΄ : Ο Νταβαρίνος βρέθηκε μόνος απέναντι με τον Ρεσίτη, πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ μπλόκαρε.
53΄ : Ο Γεωργακόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Μπουγατσιάς στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και ο Νταβαρίνος εξ επαφής με νέα κεφαλιά πέτυχε το 2-0. Ο νεαρός σκόρερ πανηγύρισε έξαλλα το γκολ που πέτυχε.
66΄ : Ο Γεωργακόπουλος κέρδισε την μπάλα από τον Συγκελόπουλο, αλλά σούταρε από καλή θέση άουτ.
71΄ : Ο Πανακούλιας γέμισε προς την περιοχή του Βελουχίου, ο Κρασιάς γύρισε με το κεφάλι προς τα πίσω και ο Αρουτίδης εύκολα με πλασέ απέναντι στον Ρεσίτη διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
79΄ : Ο Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Κουτσουπιά από κοντά πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσάμη.



Πανηγυρισμοί των κυπελλούχων
Πανηγυρισμοί ακολούθησαν μετά την λήξη από πλευράς των νέων κυπελλούχων Ευρυτανίας. Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές πέταξαν στον αέρα και τον πρόεδρο τους Δημήτρη Βελαέτη.


Η απονομή
Ακολούθησε η απονομή, όπου πρώτα ο φιναλίστ ΑΠΟΚ παρέλαβε τα μετάλλια του και ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Κρασιάς σήκωσε το κύπελλο του φιναλίστ. Στην συνέχεια τα μετάλλια τους παρέλαβαν οι κυπελλούχοι 2011 ποδοσφαιριστές του Απεραντιακού. Το κύπελλο σήκωσε ψηλά ο αρχηγός της ομάδας Χρήστος Κατσίκας. Στην συνέχεια ακολούθησαν οι αναμνηστικές φωτογραφίες. Την απονομή στον ΑΠΟΚ έκανε ο Αντιπορόεδρος της ΕΠΣ Γιώργος Παπαντζίμας και στον Απεραντιακό ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Δημήτρης Πεταρούδης. Μετάλλια παρέλαβαν επίσης και οι διαιτητές.




Κίτρινες  Κάρτες
Κεφαλίδης, Νταβαρίνος, Πανακούλιας, Ζαλοκώστας, Πάτρου

Διακριθέντες
Απεραντιακός : Γεωργακόπουλος, Κατσίκας, Μπισμπίκης Δ., Νταβαρίνος
ΑΠΟΚ Βελούχι : Πολυτσέρης, Κουτσουπιάς


Δηλώσεις προπονητών

Κώστας Πασσάς (Απεραντιακός) : «Αγωνίστηκαν κατ ομολογία οι δυο καλύτερες ομάδες, που υπάρχουν στο Καρπενήσι. Ήταν ένα παιχνίδι, που πιστεύω ότι ευχαρίστησε τον πολύ κόσμο, που ήρθε και το παρακολούθησε. Πιστεύω ότι δίκαια πήραμε το κύπελλο και κερδίσαμε παρότι και η ομάδα του Βελουχίου, από την οποία κιόλας προέρχομαι στάθηκε επάξια. Εύχομαι στην ομάδα του ΑΠΟΚ να αναδειχτεί πρωταθλητής και εμείς ότι καλύτερο.»

Γιάννης Ελεφάντης (ΑΠΟΚ Βελούχι) : «Ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι για μας. Ο Απεραντιακός φάνηκε ότι είχε τρεξίματα και πάθος για την νίκη. Από την δικιά μας μεριά η προσπάθεια έγινε, αλλά έπρεπε να πιάσουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης, για να κερδίσουμε. Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλαμε, σίγουρα και ο αντίπαλος μας ήταν ικανός. Θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, για να είμαστε πιο κοντά στην ολοκλήρωση των στόχων μας. Δεν χάνω την εμπιστοσύνη μου σε αυτή την ομάδα. Πιστεύω τους ποδοσφαιριστές μου, αλλά πρέπει να αποβάλλουμε το άγχος. Συγχαρητήρια και πάλι στην ομάδα του Απεραντιακού, της εύχομαι ότι καλύτερο για την συνέχεια. Εμείς πρέπει να ανασυνταχτούμε γρήγορα, να επιστρέψουμε στις νίκες και στον δρόμο των επιτυχιών.»

Συνθέσεις ομάδων

Απεραντιακός (Κώστας Πασσάς) : Τσάμης, Θαμνόπουλος(70΄ Μπουμπουρής), Μπισμπίκης Δ., Κατσίκας, Μπισμπίκης Θ., Μπουγατσιάς(57΄ Αρουτίδης), Λεπτάκης, Κεφαλίδης, Νταβαρίνος Α.(76΄ Ντότσικας), Γεωργακόπουλος, Πανακούλιας

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Ελεφάντης) : Ρεσίτης, Πασσάς(46΄ Τσιλιμέκης), Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ., Ντουφεκιάς(71΄ λ.τρ. Γαλανός), Μπόνιας, Ζαραβέλης(67΄ Κουτσουπιάς), Ζαλοκώστας, Πάτρου, Πολυτσέρης

Διαιτητής : Γιώργος Κυριακόπουλος (Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής : Βαγγέλης Λαθύρης (Ευρυτανίας)


Η χρυσή βίβλος
Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας
1990 – 1991: ΑΠΟΚ Βελούχι
1991 – 1992: ΑΠΟΚ Βελούχι
1992 – 1993: ΑΠΟΚ Βελούχι
1993 – 1994: ΑΠΟΚ Βελούχι
1994 – 1995: Αίολος
1995 – 1996: ΑΠΟΚ Βελούχι
1996 – 1997: ΑΠΟΚ Βελούχι
1997 – 1998: ΑΠΟΚ Βελούχι
1998 – 1999: ΑΠΟΚ Βελούχι
1999 – 2000: Αίολος
2000 – 2001: ΑΠΟΚ Βελούχι
2001 – 2002: ΑΠΟΚ Βελούχι
2002 – 2003: ΑΠΟΚ Βελούχι
2003 – 2004: Αίολος
2004 – 2005: ΑΠΟΚ Βελούχι
2005 – 2006: Αίολος
2006 – 2007: ΑΠΟΚ Βελούχι
2007 – 2008: ΑΠΟΚ Βελούχι
2008 – 2009: ΑΠΟΚ Βελούχι
2009 – 2010: ΑΠΟΚ Βελούχι
2010 – 2011: Απεραντιακός









Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος