Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Κώστας Κρίντας : «Θα το παλέψω και του χρόνου θα παίξω πάλι»

Ήταν λίγο πριν το 40ο λεπτό της αναμέτρησης του ΑΠΟΚ με τον Αίολο, όταν ο νεαρός Κώστας Κρίντας αποχώρησε από την αναμέτρηση με έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Ο μόλις 16χρονος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του Βελουχίου υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και κάκωση μηνίσκου.
Το “Evrytania Sport” είχε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του, για την φετινή χρονιά, για τις φιλοδοξίες του, για τον σοβαρό τραυματισμό του και για τα μελλοντικά του σχέδια.
Ο μεσοαμυντικός του Βελουχίου δεν το βάζει κάτι και θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, ώστε να επιστρέψει ξανά στα γήπεδα. Άλλωστε το μέλλον του ανήκει.
Μας μιλάει για την φετινή του χρονιά, στην οποία έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Έκανε πολύ καλές εμφανίσεις και με την μικτή νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Κλήθηκε και στην προεπιλογή της εθνικής νέων, αλλά και στην προεπιλογή της μικτής ομάδας της περιφέρειας.

Evrytania Sport : Κώστα καλώς ήρθες στο Evrytania Sport. Φέτος είσαι από τα βασικά στελέχη της ομάδας του ΑΠΟΚ. Θα θέλαμε να μας πεις πως έφτασες και καθιερώθηκες στην ομάδα;
Κώστας Κρίντας : Το κατάφερα αυτό με πολύ προπόνηση. Στην πρώτη αγωνιστική με τον Άγιο Προκόπιο αγωνίστηκα σαν αλλαγή. Αυτό με πείραξε αρκετά, δούλεψα σκληρά στην συνέχεια, για να μπω στην βασική εντεκάδα.

Evrytania Sport : Τι πιστεύεις ότι σε βοήθησε για να ενσωματωθείς στην πρώτη ομάδα;
Κώστας Κρίντας : Μίλησα με τον προπονητή μου και συμφωνήσαμε να ακολουθήσω φέτος με την ομάδα. Μου εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ.

Evrytania Sport : Οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές πως ήταν απέναντι σου; Σε βοήθησαν;
Κώστας Κρίντας : Ναι με βοήθησαν. Με συμβούλευαν, όταν έκανα λάθη, μου έλεγαν πώς να παίρνω θέση μέσα στο γήπεδο. Με βοήθησαν πολύ με όσα μου έλεγαν.

Evrytania Sport : Πέρυσι, ενώ άνηκες στον ΑΠΟΚ γιατί δεν ακολούθησες στην Δ΄ εθνική;
Κώστας Κρίντας : Πήγαινα πάντα στις προπονήσεις, αλλά ο κύριος Φλωράκης δεν με υπολόγιζε καθόλου.

Evrytania Sport : Πως ξεκίνησες την ποδοσφαιρική σου καριέρα;
Κώστας Κρίντας : Ξεκίνησα από μικρός στην Ακαδημία του Αντωνίου. Έπαιζα εκεί πρώτα, μετά σιγά-σιγά όσο μεγάλωνα μου έλεγαν ότι εξελισσόμουν καλά. Όταν ήμουν στην πρώτη Γυμνασίου πήγα στον ΑΠΟΚ.

Evrytania Sport : Είσαι σε μια μικρή ηλικία ακόμα. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;
Κώστας Κρίντας : Θέλω να παίξω επαγγελματική μπάλα, όταν μεγαλώσω σε λίγα χρόνια. Θέλω να κάνω μια καλή καριέρα. Θα προσπαθήσω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορέσω.

Evrytania Sport : Ποιον ποδοσφαιριστή έχεις σαν πρότυπο;
Κώστας Κρίντας : Τον Τσάβι της Μπαρτσελόνα.

Evrytania Sport : Την τελευταία αγωνιστική είχες έναν σοβαρό τραυματισμό στο παιχνίδι με τον Αίολο. Θα θέλαμε να πεις πως έγινε αυτό το ατυχές συμβάν για σένα;
Κώστας Κρίντας : Δέχτηκα στον αγώνα την πρώτη κλωτσιά από αντίπαλο, με πόνεσε το πόδι μου, αλλά δεν βγήκα έξω. Μετά έκανα μια απότομη κίνηση και εκεί ακούστηκε το «κρακ». Έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να συνεχίσω. Βγήκα έξω, αλλά στον προπονητή μου δεν είπα ότι χτύπησα και μπήκα ξανά στο παιχνίδι. Στο 38΄ περίπου έκανα ένα σουτ και εκεί πέρα με πόνεσε πολύ το πόδι μου και βγήκα αλλαγή.

Evrytania Sport : Σε τι στάδιο βρίσκεται ο τραυματισμός σου;
Κώστας Κρίντας : Έκανα καθαρισμό στον μηνίσκο και θα πάω την Πέμπτη(ενν. σήμερα 10-2) κάτω στην Αθήνα σε έναν γιατρό, για να δω τι θα μου πει και να κανονίσουμε για τον χιαστό.

Evrytania Sport : Πιστεύεις θα είναι δύσκολο να ξεπεράσεις αυτό τον τραυματισμό;
Κώστας Κρίντας : Όπως μου έχουν πει η ρήξη χιαστών είναι δύσκολος τραυματισμός. Θα το παλέψω και του χρόνου θα παίξω πάλι.

Evrytania Sport : Θα θέλαμε να μας μιλήσεις για την ομάδα σου.
Κώστας Κρίντας : Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Θέλουμε να πάρουμε το κύπελλο και το πρωτάθλημα.

Evrytania Sport : Πως είναι το κλίμα στην ομάδα του ΑΠΟΚ;
Κώστας Κρίντας : Είναι πολύ καλό, είμαστε όλοι σαν οικογένεια.

Evrytania Sport : Ήσουν βασικό στέλεχος της μικτής της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Που οφείλεται και η Ευρυτανία είναι στην τελευταία θέση τα τελευταία χρόνια;
Κώστας Κρίντας : Με την ΕΠΣ πιστεύω ότι τερματίσαμε στην τελευταία θέση, επειδή είμαστε λίγοι ποδοσφαιριστές σαν αριθμό. Στις προπονήσεις ήμασταν και ελάχιστα άτομα.

Evrytania Sport : Είχες κληθεί στην προεπιλογή της εθνικής νέων πριν από μερικούς μήνες. Τι ακριβώς είχε γίνει;
Κώστας Κρίντας : Είχαμε πάει στην Αθήνα και μείναμε σε ξενοδοχείο δυο μέρες. Κάναμε προπόνηση και ήμασταν γύρω στα τριάντα άτομα. Στην συνέχεια θα διάλεγαν τα είκοσι άτομα. Ακόμη δεν έχουν καλέσει.

Evrytania Sport : Τον προηγούμενο μήνα ήσουν και στην προεπιλογή της περιφερειακής ομάδας των μικτών.
Κώστας Κρίντας : Ναι είχα προπονηθεί και στον Βόλο μαζί με άλλα τρία παιδιά από την Ευρυτανία για την προεπιλογή της περιφερειακής ομάδας. Πιστεύω ότι όλοι μας τα πήγαμε πολύ καλά και νομίζω ότι θα μας καλέσουν ξανά και σε άλλες προπονήσεις.

Συνέντευξη : Παναγιώτης Κολλημένος